Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

hva er Cipralex og bivirkninger??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

hva er Cipralex og bivirkninger??

sep 8 2011 - 09:19
hei.
jeg har nå gått på Cipralex i gangske mange måneder, jeg har angst får altfor mye.
men oxo bivirkningene. er det noen her som kan hjelpe meg litt?

jeg er trøtt hele tiden, sover dårlig og drømmene mine er skumle og kan prege meg resten av dagen, jeg er mye lei meg, mistet matlysten totalt men føler meg oppblåst.
jeg røyker mye mer og er veldig stressa, har ingen følser lenger. veldig lyst til å gråte og le men jeg er blitt rimelig tom.

jeg går på 10mg om dagen.
Avatar

Re: hva er Cipralex og bivirkninger??

sep 8 2011 - 10:29
Det skal vel stå i pakningsvedlegget hva det inneholder av aktive virkestoffer, hva det brukes til og hvordan det virker. Samt liste over bivirkninger. Alt kan en også finne på nett.


Bivirkninger sett i kliniske studier inkluderer:

Svært vanlige: (mer enn 1 av 10)
Kvalme

Vanlige: (mindre enn 1 av 10, men mer enn 1 av 100)
Sinusitt (tett eller rennende nese)
Nedsatt appetitt
Vanskeligheter med å sovne
Søvnighet
Svimmelhet
Gjesping
Diaré
Forstoppelse
Økt svette
Endret seksualfunksjon (forsinket ejakulasjon, problemer med ereksjon, nedsatt lyst, kvinner kan oppleve problemer med å oppnå orgasme)
Tretthet
Feber

Mindre vanlige: (mindre enn 1 av 100)
Søvnforstyrrelser
Smaksforandringer

Svimmelhet når du reiser deg opp, på grunn av lavt blodtrykk
Redusert natriumnivå i blodet (symptomer er følelse av å være syk og uvel, med muskelsvakhet og forvirring)
Tåkesyn
Oppkast
Munntørrhet
Unormale leverfunksjonstester (økt mengde leverenzymer i blodet)
Muskel- og leddsmerter
Høy feber, uro, forvirring, skjelvinger og plutselige muskelsammentrekninger kan være tegn på en sjelden tilstand man kaller serotonergt syndrom
Kramper, skjelvinger, bevegelsesproblemer (ufrivillige muskelbevegelser)
Hallusinasjoner, mani, forvirring, agitasjon, angst, endret personlighet, panikkanfall og nervøsitet
Problemer med vannlating
Melkeproduksjon hos kvinner som ikke ammer
Utslett, økt tendens til å få blåmerker, kløe, små områder med hevelser.


Du kjenner sikkert også til at røyking skaper stress i kroppen og vil øke ubehag i mange tilfeller. Det kan kjennes ut som en lindring men det er mer vanen og ritualet ved å røyke som gjør dette. Virkestoffer vil ikke gjøre stort godt så om du heller kutter ned eller slutter vil det hjelpe en del.

Har ikke brukt dette legemiddelet selv så er ukjent med hvordan det funker men har testet andre ting som har hatt en del uheldige bivirkninger. Dette med å miste følelsene har jeg opplevd og det kjennes merkelig ut og kanskje også ubehagelig men det er en naturlig del av hvordan virkestoffet fungerer.
For min egen del har jeg valgt bort medisiner grunnet ubehaget med medisiner. Opplevde en massiv vektøkning av en av de jeg testet og det har blitt værende. Er trasig da en hadde gått ned masse over en god del år. En annen effekt man fikk var at all frykt forsvant. Ble rimelig spesielt å kjøre bil siden en ikke brydde seg om noe. Kikket på speedometeret på veg hjem og hadde doblet hastigheten i forhold til vanlig men hadde ikke lagt spesielt merke til det. Siste medisinen jeg testet førte til fall i blodtrykket og det kjentes ut som alle krefter forsvant. Måtte sette seg ned og slappe av etter den minste ting. Slikt er bra ubehagelig og selv om det roet nerva en del så var det ikke verdt ubehaget.

For min egen del har det å redusere stress vært noe som har funket veldig bra. Det tar tid og en må lære seg å leve på nytt men det kjennes bra ut når en begynner å mestre ting igjen. Har skeiet ut igjen nå da og er tilbake i mørket for en tid for man gapte over litt for mye her. En må jo lære på et vis..

Drømmer har jeg ikke hatt noe problemer med egentlig. Har hatt masse ville drømmer som var skremmende i starten men det gikk seg til da en lærte seg mer om betydningen av dem. Drømte regelmessig om ting som virket veldig forstyrrende på vanlige folk. Snakket med venner om dem og de ble helt rare så måtte slutte med det. En kan få en del drømmer som ikke nødvendigvis betyr noe mens andre kan en se er kroppens egen behandling av det som skjer i livet. Å blir mer bevisst på dette kan være heldig da det hjelper deg å forstå deg selv bedre. Noe som kan trengs i din situasjon.

Håper du har fått noe du kan bruke til et eller annet her iallefall.

Ønsker deg alt hell og lykke på veien fremover.

J
Avatar

Re: hva er Cipralex og bivirkninger??

sep 15 2011 - 00:05
Cipralex er en såkalt SSRI (Selektiv serotoninreopptakshemmer) medisin som skal "stabilisere" serotonin nivåene dine. Serotonin gjøre ikke deg bare lykkelig eller ulykkelig, men serotonin styrer mye i kroppen din som apetitt, sexlyst, søvn etc. Så mangler man serotonin så har man det ikke så veldig bra gitt! :S

Bivirkningene av Cipralex skal bare oppstå de første ukene, så om du er sikker på at det du kjenner på er bivirkninger så vil jeg anbefale deg å få deg en ny legetime og eventuelt bytte medisin. Men er du sikker på det er bivirkninger? Og ikke bare angst/stress/depresjon? Bare lurer, da dette er noe du selv også selvfølgelig må tenke nøye over før du eventuelt besøker en lege igjen.

For meg har bivirkningene av Cipralex kun bestått av trøtthet og kvalme de første ukene, men jeg vet at dette kan variere fra person til person. En jeg kjenner følte at han ble "zombie" av Cipralex, så han sluttet etter noen måneder. Han kunne ikke gråte, le, ha sex, eller noe som helst. Så medisiner funker forskjellig fra person til person.

Så om du vet det du kjenner på kommer av Cipralexen, hadde jeg ikke nølt med å fått meg ny legetime og diskutert med han/hun hva som bør gjøres. Du går på Cipralex for å bli bedre, så du kan ikke gå rundt å ha det slik!

Lykke til! :) :
Avatar

Re: hva er Cipralex og bivirkninger??

sep 15 2011 - 15:02
HEI MARIANNT
Jeg bruker også Cipralex, og har brukt det i noen år, med hell. Det er ikke andre medisin i denne kategori som er så bra for meg som Cipralex. Vet ikke hvorfor du bruker den, men jeg bruker det mot tvangstanker. Jeg har av og til bivirkninger som du har med merkelige og uforklarlige drømmer, disse drømmene satt i begynnelsen preg på dagene(sikkert det samme som hos deg), men nå er det blitt mer vekke. Annen bivirkning jeg har er onde ledd og muskler og gjesping(ikke trøtt). OBS : det er mer sjelden jeg har bivirkningene.
Avatar

Re: hva er Cipralex og bivirkninger??

mars 2 2019 - 22:27
Har brukt cipralex noen år angsten er mye verre depresjonen noe bedre svetter mye null sexlyst. Søppelpiller.
Avatar

Re: hva er Cipralex og bivirkninger??

mars 6 2019 - 11:25
Min erfaring på Cipralex var dårligere søvn, mer uro, tap av seksuell lyst og evne. Forflatet følelse og kvalme, likegyldighet. Gikk på 5 og 10 mg. Det samme erfart på Cipramil.
Har også forsøkt Lamictal, Wellbutrin, Aurorix, Brintellix.
Wellbutrin: mye mer energi, sterk uro og hjertebank. Angst. Søvnløshet. Økt seksuell apetitt. Nedsatt matlyst. Ingen effekt på depresjonen. 150 mg
Aurorix; noe bedret stemningsleie. Uro og søvnløshet. Sterk panikkangst. Seponeringssyndrom. Suicidal. 75/150 mg
Brintellix: noe forhøyet stemingsleie, mer konsentrasjon og energi. Kvalme, unormale drømmer. Noe forflatet, noe tap av seksuell lyst og evne. 5 mg
Lamictal: uro og dårlig søvn. Ingen merkbare virkninger eller bivirkninger. 400 mg, brukt som monoterapi og sammen med antidep.

Jeg har tilbakevendende depr.og blandet PF. Har nå valgt å seponere all medisin da jeg opplever det er bivirkning fremfor virkning med samtlige.

Avatar

Re: hva er Cipralex og bivirkninger??

nov 21 2022 - 15:52
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm
Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Til forsiden