Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

husløs

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

husløs

sep 25 2013 - 22:58
er redd at jeg snart blir stående uten tak over hode. inntekten jeg har, er kanskje 3000 i måneden. noe som ikke dekker halve husleia mi en gang. Det er dyrt. men det er faktisk det billigste som er å finne her i byen, og utenfor byen. så jeg hadde ikke stort annet valg. men nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. for jeg har penger til husleie neste måned. men etter det, så er det tomt. jeg kan ikke flytte hjem til mamma. det vil aldri i livet gå bra. og det er ikke noen steder jeg kan flytte som jeg har råd til. vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. på randen til å gi opp absolutt alt.

hvorfor skriver jeg dette? vet ikke. må bare få det ut......
Avatar

Nav

sep 26 2013 - 00:39
Hei!

Oppsøk ditt lokale NAV-kontor, og forklar situasjonen, så får du nok hjelp:)

Avatar

ja

sep 26 2013 - 02:14
er jo en mulighet. men problemet er at i mine øyne, så er nav aller, aller siste utvei. det er et sted jeg virkelig ikke har lyst til å gå. og problemet er at jeg per dags dato står som student. og da er sjansen for å få støtte av nav minimal, samt så står jeg oppført med adresse hjemme til mamma, som er et godt stykke unna her. så da må jeg melde flytting, og det ville tatt sin tid, samt nå så bor jeg i en kommune A, men jeg har veldig lyst til å komme meg til kommune B (bruker bokstaver da jeg ikke vil fortelle nøyere), så jeg har liksom 3 kommuner som jeg står imellom. en som jeg er folkeregisterert i. og der jeg bor nå, og den kommunen jeg prøver å komme meg til. så da er det ekstra stress. samt at jeg trenger penger nå, og ikke om et halvt år. sjansen for at jeg vil få fikset alt dette, + fått pengene jeg eventuelt ville fått, om en måned. den er minimal. så liten at jeg vil kalle den umulig. og da står jeg uten noen husrom. også er sjansen for å få det beløpet jeg trenger for å bo, veldig liten. fordi det er snakk om såppas mye penger. + at jeg er avhengig av bilen min, og trenger litt mat, og slike ting. så da trenger jeg ihvertfall 10 000 kr i måneden, aller helst litt mer, da 3,5 er veldig lite å leve på i en måned etter husleia er betalt. jeg har en liten jobb i tillegg da, men får ikke mange tusen derfra i måneden. da det bare er ei helgastilling på 3. hver helg. så ja. jeg har mange faktorer som gjør det ekstra vanskelig å vrient å bare kontakte nav. samt mine psykiske problemer, gjør det enda vanskeligere igjen å kontakte de, av forskjellige grunner.
Avatar

.

sep 26 2013 - 18:19
Men da står det liksom mellom det å være husløs og det å kontakte Nav. Det er ikke så mange andre råd å gi.. :) Det er sånn resten av landets befolkning må gjøre det, for om man ikke ber noen om hjelp eller benytter seg av sin egen familie/venner, er det liksom ikke så mye annet man får gjort om man ikke vil havne på gata.. :)
Avatar

Mara...

sep 26 2013 - 20:16
det som er problemet, er at om en står oppført som student, så gir ikke nav deg noen penger. for da mener de at du skal snakke med lånekassen om det. bare søk det opp på nett. der står det.

men jeg har klart å fikset det. eller. behandleren min på DPS hjalp meg. fikk et møte med nav på mandag. men det er mye som må fikses rundt det også. Det er virkelig ikke lett slike ting når hele fremtiden uansett ser mørk ut.

innlegget ble skrevet i ren desperasjon i gårkveld
Avatar

LoveRomanianHouseMusic

sep 26 2013 - 23:24
huff. fælt å høre om det ekteparet.gir meg bare enda mer grøssinger over å møte neste uke. Det å kontakte nav er noe av det værste jeg vet om. det er jo mange som merker litt motgang, og stikker på nav uten å tenke seg om, og nærmest skryter av det ettterpå, å synes det er sååå kult. jeg vet jaffal noen som gjør det. men for meg så er det et av de største nederlagene som finnes i hele verden. det å måtte synke så lavt å ta imot penger for å ikke gjøre en dritt. er jo som behandleren min sa når jeg fortalte hvor vanskelig det var for meg å gå på nav. det er derfor en betaler skatt, og slik det er å bo i Norge. da får en hjelp når en trenger det. men jeg har vanskeligheter for å tru at jeg fortjener det. tenker at de pengene kunne gått til andre som sliter mer, og trenger de mer enn meg. men ja. nå er faktummet sånn at jeg selv er blitt en pengesnylter. og jeg liker det ikke. og det skal bare være for en kort periode, så fort jeg er frisk nok til det. så er det å ta utdanning og starte for fult igjen. huff. hater slik livet mitt er nå. jeg kunne heller dødd enn å måtte gjøre det. men det er vist ikke aktuelt fikk jeg beskjed om. ja. jeg luftet den tanken hos behandleren min også i dag, og hun ble vist litt bekymret. men jaja.

jeg er definisjonen på det nye ordet. jeg blir en naver. men ingen stolt naver. blæh. hater det.
Avatar

:)

sep 27 2013 - 08:03
Men, det kan hende du får veldig god hjelp også. Du kan evt høre om sosialt lån også, for det vet jeg de låner ut i enkelte saker. Ikke gru deg, bare tenk at det går bra. Alternativet er kanskje værre, så du har kanskje ikke noe valg. Håper det løser seg :)
Avatar

kammenes

sep 27 2013 - 09:56
takk. får håpe det ordner seg i neste uke. så får en se hva som skjer videre
Til forsiden