Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

god påske liksom..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

god påske liksom..

april 5 2012 - 20:37
Tja. Hvor skal man begynne? Man sliter seg halvt i hjel på en jobb som er ganske utakknemlig. En uke går, så begynner man på de samme oppgavene uke etter. Ganske ensformig..
Jeg har havnet i en vond sirkel, og jeg sliter med å komme meg ut av den, selv om jeg vet jeg hadde hatt veldig godt av det. Etter skilsmissen så eier jeg en ganske stor enebolig og jeg bor alene. Jeg har en god jobb, og jeg har det OK når jeg er der. Jeg tror at jeg ubevisst bevisst bruker mye ekstra tid der, for å slippe å dra hjem til tankekverna.. Jeg eier også noen dyr jeg må ta ansvar for, og jeg er glad jeg har de. De er gull verdt, og er i det minste glad for å se meg hver dag..
Jeg jobber, steller dyr, sover, og så er det på igjen. Jeg hater meg selv og livet mitt, og jeg vet jeg hadde hatt godt av å selge huset og flytte. Men jeg er så ufattelig redd for å gå utfor min trygge boble.. Det rette er nok å selge huset uansett, det trenger vedlikehold i årene fremover som jeg ikke har råd til alene. Men jeg er rett og slett glad i huset mitt. Men jeg vil bort fra plassen og folkene her. Jeg har ikke et liv her, jeg har så og si ikke venner. De jeg inntil ganske nylig trodde var venner, har vist meg ryggen sin.. Jeg gruer meg til hver høytid, slik som påsken nå. Noen dager fri betyr at jeg blir sittende alene og tenke og kverne på alle tanker.

Jeg var den som ble først gift i vennegjengen, jeg hadde mange venner og alt var flott. Nå sitter jeg her, noen år enda før 30, skilt, mistet mange venner pga skilsmissen, og kjenner at depresjonen er på god vei..jeg fatter ikke at jeg orker dette livet her.. Joda, man har et valg og kan endre på ting. Men igjen, jeg er å redd for å gå utenfor min egen boble, uansett hvor sterkt jeg ønsker det. Jeg har ingen å hjelpe meg, og foreldrene mine bare ler av meg og de tror uansett at jeg har det fantastisk..mens jeg egentlig bare vil svinge av veien jeg.

Jaja, god påske.
Avatar

Re: god påske liksom..

april 5 2012 - 20:52
Det er en del som snakker om å ta ansvar for sitt eget liv. Det vil man jo ofte ikke gjøre. Lettere å finne noe å skylde på som en kan sende det negative til. Det vil jo alltid komme tilbake uansett hvordan en vrir og vender på det da. Når smerten er stor nok så er en nødt til å begynne å ta tak i problemet.

Dette er ofte noe som er problematisk nettopp fordi vi havner i slike bobler som du sier. Og vi mennesker liker ikke forandringer så godt. Selv om det er til det bedre kan det være vanskelig å få det til.

Så hva gjør man? Mange blir sittende i situasjonen til den faller sammen av seg selv. Da er det ikke noe valg lenger og en MÅ ta tak i ting. Da er det enklere fordi det ikke lenger er noe annet å gjøre. En er presset helt ut til kanten og enten tipper man utfor, eller så begynner man på veien inn igjen.

Du kan jo anse deg som heldig kanskje siden du stiller ganske sterkt. Du kommer nok ikke til å gjøre det, men jeg sier at du kan.
Veien videre vil jo være preget av det som har skjedd og det du snakker om gjør det ikke direkte attraktivt å være der du er.

Tankene dine burde du ikke være redd for. De kommer til å være der, og dersom du prøver å dytte dem vekk vil de bli sterkere. Aksepterer du dem fullt ut og lar dem komme vil det som er vondt å tenke på forsvinne forbi. Da blir det ikke så galt å sitte der om det skulle bli stille. Det er utrolig mange som er livredde for sine egne tanker. En kan jo skjønne det på et vis, men jeg kjenner til hva som skjer dersom det blir for mye under teppet.


Det gjelder vel å vende nesen fremover og finne noe som kan trigge mer positivitet i livet. Kanskje dette er en gylden mulighet til å få til noe du har drømt om eller andre ting. Det gjelder å se mligheter. Mang en gang kan det være litt sunt å røske opp i tilværelsen når det blir litt for komfortabelt. Dette for at en ikke skal tippe helt over dersom noe skal skje. Det er jo mange som får helt panic fordi dem ikke har nok livserfaring eller for at de ikke klarer å tenke fremover. Små ting kan da bli katastrofer. Andre igjen har opplevd så mye at det spiller ingen rolle hva som skjer. Fatningen er der uansett.

God påske kan det sikkert bli. Det er jo litt hva en gjør det til selv også. En må se på reelle muligheter og ta et valg der. Hengir man seg til drømmer og illusjoner spiller det ingen rolle hvor man er, da vil det være bunn av bøtta uansett.
Avatar

Re: god påske liksom..

april 5 2012 - 21:10
Jeg føler meg utrolig patetisk når jeg sitter her og klager. I bunn og grunn har jeg det fint; jeg har et hus jeg klarer å betale for, god jobb og dyrene jeg ønsker meg. Jeg vet det er så mange som har det verre enn meg.. Men jeg har rota ting til for meg selv, og det har ført til at jeg føler noe bitterhet for ting som har skjedd gjennom hele livet mitt. Jeg er smertelig klar over at alt er opp til meg selv, men likevel klarer jeg ikke å få meg til å gjøre noe med det.. Hvorfor er man slik egentlig? Man vet det er til sitt eget beste å røske opp hele grunnmuren og bygge ny, men man unngår det? Man får sjeldent det man ønsker seg, men man får det man jobber for. Likevel sitter jeg her og nesten ønsker at noen skal komme å hjelpe meg. Jeg må nesten le litt av meg selv....:) Det er jo ikke sånn det funker.
Du hadde en del der du skrev som ga meg en god tankevekker. Tror faktisk jeg hadde hatt godt av noen som kunne rive i meg litt sunn fornuft og vekke meg opp fra dette her..
Avatar

Re: god påske liksom..

april 5 2012 - 21:16
Er mange av oss som går og venter på noe. Etterhvert skjønner vi at det er oss selv vi venter på.

Det å snakke om hvordan en har det er vel greit?
Det er jo iflg normen ikke lov å klage, men den normen kan en i grunn ta fart og ....

Så det så. Jeg tror det er sunt å få ting ut enten det er sånn eller sånn. Når det går for femte runden burde man nok tenke på om ikke en snart er ferdig, eller gå mer i dybden så en kan bli det.

En kan ha det greit nok, men det trenger ikke være det en trenger likevel. Det kan også være vanskelig å vite hva det er man reelt trenger. Dem sier jo også at man må bygge hus tre ganger før en får det som en vil ha det. Det forteller oss at vi må prøve litt forskjellig dersom vi skal finne ut hvor vi trives best. Med alle de mulighetene som finnes i dag blir en jo fort forvirret.
Til forsiden