Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

følelser omkring tidligere innleggelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

følelser omkring tidligere innleggelse

jan 2 2014 - 02:00
Jeg lurer på om det er noen her inne som er i samme båt som meg.

Da jeg var i tenårene ble jeg innlagt på en psykiatrisk avdeling. Jeg var innlagt flere år ved forskjellige steder. Nå har jeg vært utskrevet i nesten fem år og det meste går fremover. Jeg tviler på at noe slikt kommer til å skje igjen.

I det siste har jeg tenkt mye på den tiden jeg var innlagt og det er skremmende tanker. Jeg får en ekkel følelse i kroppen og det ligger som en klump i magen. Det er en del av min fortid som jeg vil kvitte meg med, men det virker som om tankene og minnene bare blir sterkere med tiden. Jeg reagerer spesielt på lukt, lukter som minner meg om den tiden gir meg grøssninger. Jeg føler også en voldsom sorg. Føler at jeg mistet mange viktige år og for meg er de nå bare et stort tomt hull. Det gjør meg veldig deprimert.

Derfor lurer jeg på om noen av dere her inne har opplevd eller opplever det samme?

Jeg synes det er litt rart at følelsene er så sterke nå, fem år etter, når de ikke var det tiden rett etter at jeg ble skrevet ut. Kjenner noen seg igjen?
Avatar

Hei

jan 6 2014 - 17:06
Jeg ble innlagt den 13 mai til 13 des på psykiatrisk, har også vært innlagt ett halv år tidligere før, og enda ett halvår, så ett og ett halvt år tilsammen, jeg har dårlig erfaring med innleggelse, det fungerer bare ikke for meg, prøver selv bli kvitt med fortiden, selv om det ikke går fremover for meg.
Avatar

hei

jan 14 2014 - 22:16
Hei!

Jeg er i samme båt, og har bare godtatt at slik vil det være. Det vil være tomrom og det er ikke alltid at 'det noen har gjort med en' kan rettes opp i. Det er kjipt. Men det beste er at du ser det klart og ikke maler alle innleggelser rosen rødt. Der er kjipt å være innlagt. Vær gla du er kommet deg ut og videre. Lykke til:)

Klem Sol
Avatar

?

jan 15 2014 - 12:09
Kan jeg spørre hva innleggelsene var for [ikke i detalj], og hvordan behandling dere fikk?
Jeg rykker stadig nærmere en innleggelse, men jeg føler at det blir et dytt i litt feil retning og at det ikke er det jeg trenger... Det kan jo heldigvis skyldes uvitenhet..
Hvorfor er dere så negative i oppfattningene deres?
Avatar

Innleggelse

jan 15 2014 - 22:38
I mitt tilfelle var jeg 16 år og deprimert. Egentlig tror jeg at jeg bare trengte noen å snakke med, en som forsto meg. I stedet ble jeg innlagt, påtvunget medisiner og de ga meg diagnoser som ikke stemte i det hele tatt. Jeg ble mer og mer frustrert av å ikke kunne bestemme over mitt eget liv og de mente det var sykdom. Derfor gikk innleggelsen over flere år.

Grunnene til at jeg er negativ til innleggelsen er mange, jeg føler at jeg ble dårlig behandlet. Jeg har fått varige men, f.eks betennelser flere steder på kroppen som jeg sliter med å bli kvitt. Og jeg har mange tapte år, de forsvant, det som skulle være en viktig periode av livet mitt.

Jeg vet at mange har vært innlagt lenger så jeg føler jeg er heldig som kom meg vekk, og nå synes jeg livet er ganske greit :-)

Nå tror jeg ikke at alle som opplever en innleggelse vil oppleve det like negativt som meg. For noen vet jeg det har hjulpet. Det spørs kanskje litt hvor man er i livet? Hvor klar man er for å gjøre endringer..

Håper at uansett hva som skjer at du blir bedre av det :-)
Hvis du er klar for å motta hjelp så kanskje en frivillig avdeling er løsningen? Der vil du ha mer frihet til å leve så normalt som mulig.

Lykke til!
Til forsiden