Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

empati og samvittighet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

empati og samvittighet

feb 25 2023 - 10:29
veldig skummelt at så mange mennesker ikke har empati og samvittighet
Avatar

Re: empati og samvittighet

feb 25 2023 - 17:20
Av og til er det folk som ikkje skjønnar at dei sårar. Nokon gonger kan faktisk folk såre med vilje altså, men som sagt.. nokon forstår ikkje kor skoen trykker. Til og med på sidetmedord.. Det gjeld å forstå kor ein har folk hen..
Avatar

Sindre00

feb 27 2023 - 17:47
Det er ikke alle som anerkjenner _konseptet_ sårbarhet i den forstand du bruker det her. Og det er faktisk et helt legitimt standpunkt, uavhengig av om man har evne til empati eller ikke.
Avatar

Sv: Empati og sårbarhet

feb 27 2023 - 17:55
Jeg forstår poenget ditt Sindre.
Avatar

Re: empati og samvittighet

feb 27 2023 - 18:08
Det snilleste jeg kan gjøre mot noen er å være ærlig, sånn at de kan forstå hva jeg tenker og føler. Så har dere vurdert å prøve det samme? Legge til de som dere føler ikke har empati eller takt som venner, så tar dere å sender de en melding, sånn at de kanskje forstår hva de gjør galt og med det gir de en sjanse til å forbedre seg?

Jeg vet ikke jeg...Det var nå hvert fall en tanke. Jeg er hvert fall ikke spesielt skarp når det kommer til å lese mellom linjene eller hint, så ikke forvent at jeg skal forstå det selv om jeg går frem feil.

Sikkert ikke alle som setter pris på den type ærlighet, så man skal ikke ha så høye forventninger, men det kan jo faktisk skje at det kommer noe positivt ut av det også...
Til forsiden