Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

deprimert kjæreste

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

deprimert kjæreste

feb 8 2012 - 22:24
Hei
Jeg er samboer til en kvinne som til tider er alvorlig deprimert. Vi ble sammen for ca 1 år siden, så jeg er ikke helt godt kjent med tilstanden hennes enda. For tiden strever vi hardt, jeg er veldig sliten og klarer ikke konsentrere meg om jobb eller skole. Finnes det støttegrupper e.l. for oss som er pårørende? Det ville vært godt med noen tips og råd, nå så virker ingenting av det jeg forsøker å gjøre for henne, og jeg finner det vanskelig å ivareta meg selv oppi det hele. Hun gråter hele tiden, og jeg føler meg slem og hard. Alt jeg sier blir feil, og det har hendt 2 ganger i det siste at jeg har blitt sint. Jeg vet at hun er syk, men det bare rant over for meg. Etter at jeg var sint lukket hun seg enda mer inn, og hverdagen vår er tung og alvorlig. Ingen latter eller spøk, bare tårer. Det er vondt og se at hun har så vondt, og jeg føler ofte at det er min feil. Jeg vet at det ikke er min feil at hun lider av vinterdepresjon, det har hun gjort i mange år, men det har vært verre denne vinteren enn hva det har vært på lenge, sier hun. Jeg kan være streng, og hun har ikke godt av det. Jeg har myknet opp og jobbet med meg selv, men det fortsatt får hun vondt av ting jeg sier. Et eksempel kan være at jeg en gang påpekte at jeg hadde behov for at hun lyttet til meg noen ganger. De påfølgende 4-5 dagene var hun oppløst i krampetårer og ville ikke snakke med meg. til slutt sa hun at hun var den dårligste kjæresten i hele verden, og skulle like greit dødd da hun en gang forsøkte ta livet av seg. Hun har kraftig nedsatt selvfølelse, hvilket er utrolig trist. Hun er et fantastisk menneske, men det hjelper ikke at jeg sier det. Alt det fine jeg sier feier hun vekk. Jeg kan ikke snakke med henne om dette, fordi det ender opp med at hun bryter sammen. Jeg har virkelig prøvd altså! Hun nekter å gå i terapi. Og jeg har nærmest tvangsforet henne med mat og hypericum. Noen råd? Mvh Julian
Avatar

Re: deprimert kjæreste

feb 10 2012 - 11:10
Dette er jo egentlig ett litt vanskelig tema å svare på, i og med at alle folk er forskjellige, og alle har forskjellige behov.. Men jeg kan prøve å svare fra mitt egen ståsted som en kvinne med depresjon..
Det aller beste jeg tror du kan gjøre for din kjære er å ikke stresse for mye med det. Jo mere prat det blir rundt depresjon, å mere deprimert blir man. Jeg sier ikke nå at du skal drite i henne og hennes problemer, for det skal du jo selvfølgelig overhode ikke gjøre. Men ikke bidra til mere, hvis du forstår hva jeg mener?
Det som er aller best er å prøve å hjelpe henne ut av den vonde sirkelen. prøv på en måte å distrahere henne, finn på ting, overask henne. Men prøv å ikke bli sint hvis hun ikke blir over entusiastisk da ;) hehe..

Det aller mest idielle ville være, hvis du/dere har råd til det, å ta henne med til syden så hun får sol. Vinter depresjonene får man jo pga at det er så mørkt her oppe i nord, og kroppen trenger sol for å ikke rett og slett bli deprimert..

Ellers så kan du jo ta lettvint metoden, og gi henne ting som frigjør endorfiner (det som får en til å føle lykke).. De to tingene som er best på det er faktisk sukker og orgasme ;)
Avatar

Re: deprimert kjæreste

feb 14 2012 - 00:02
Dette var hyggelige og flotte svar! Tusen takk. Spesielt godt råd dette med endorfiner ;-)

Det er nok riktig at det ikke går å hjelpe noen som ikke vil bli hjulpet. Hun må jo bestemme hva hun vil selv, og jeg blir bare utslitt av å aldri nå frem. Håper hun finner ut at hun vil prøve ting for å bli bedre selv, Jeg har ikke sagt det til henne, men jeg orker nok ikke dette i lengden. Ikke at jeg ikke vil være sammen med henne fordi hun har en feil liksom, hun er fantastisk, men jeg blir dratt med ned i dragsuget. Er ikke sterk nok. Jeg mister meg selv og har ikke plass til noe av mitt eget. Dessuten virker det som om jeg bare gjør det verre. Skulle ønske jeg kunne hjelpe til mere, men kan ikke gjøre noe. Skal ikke plage henne med spørsmål, det har jeg gjort mye og det er kanskje riktig at det bare blir verre.

Hvorfor står det varsle med rød skrift nederst etter innleggene?
Avatar

Re: deprimert kjæreste

feb 14 2012 - 00:41
Varsle er der hvis noen skriver et støtende innlegg til deg. Da varsler du innlegget :)
Avatar

Re: deprimert kjæreste

feb 14 2012 - 23:02
okay, takk!
Avatar

Hei!

des 7 2014 - 00:32
Jeg kom tilfeldigvis borti denne siden, men vil gjerne kommentere
noe som jeg har hørt mange ganger fra fastlegen, forskere og som jeg har lest om i utallige magasiner, aviser og i media.

Da er spørsmålet: tar hun Tran?. Om vinteren får vi ikke nok sol, noe som gjør at vi har et stort behov for D vitamin. Men det som er viktigst når vinteren kommer er Tran, som er en fiskeolje som inneholder det viktigste vitaminet for hjernen, den heter Omega3, og uten dette tilskuddet, så får ikke hjernen den næringen den trenger.

Nå er det bevist av forskere over hele verden, at hvis man tar til daglig, 1 te-skje Tran ( altså 5 ml ) så dekker man dagsbehovet for D vitamin og den livsviktige næringen Omega3, som hjelper hjernen å fungere og minsker farene for depresjon.

Det er veldig viktig for alle oss som bor i land hvor det er lite sol, å ta TRAN.

Det er dessverre ingen snarveier for god helse, derfor håper jeg at de som sliter med vinter-depresjon eller alvorlig depresjon, tar dette kost-tillskuddet.
Det er ikke bare viktig for hjernen, men for hele kroppen.
Og det demper symptomene på depresjon, når man tar dette tilskuddet HVER DAG, HELE ÅRET :)


Åja! Lys-terapi er også et godt alternativ mot vinter-depresjonen.
Lykke til!
Hilsen, Caroline33
Til forsiden