Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

dårlig selvbilde

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

dårlig selvbilde

nov 29 2013 - 08:46
jeg sliter skikkelig med selvtilliten. føler at jeg aldri strekker til og aldri er bra nok. kan vel egentlig si at jeg føler meg verdiløs. bruker flere timer foran speilet og flere lag med sminke for å bli akseptabel. flere ganger har jeg valgt å droppe skolen fordi jeg har følt meg for stygg, noe som har resultert i mye fravær.
jeg har skikkelig sosial angst og føler meg ikke er bra nok til å være i selskap med andre. når jeg kommer for nærme mennesker trekker jeg meg bare helt vekk. jeg har mistet mange venner på grunn av dette og har aldri kunnet hatt et ordentlig forhold, noe jeg også har mistet troen på at noengang kommer til å skje.
Jeg vet at eneste utvei er plastisk kirurgi, men det koster også penger og jeg har ikke mot nok til å levere ut jobbsøknader med mindre det er elektronisk, og de får man som regel aldri uansett. det er en ond sirkel jeg aldri kommer meg ut av.

så lurer litt naivt på om noen vet om noen mirakuløse måter å fjerne angsten på? eller om det er noen i samme situasjon som har lyst til å snakke?
Avatar

Du er paa villspor jente;-)

nov 29 2013 - 10:30
Jeg vet at dette er psykisk betong det med selvbilde ditt, ingen er stygge aa det mener jeg fordi vi er forskjellige og det er bare saann det er.Jeg saa en dokumentar en gang om en jente som deg, det forøvrig ogsaa en gutt med i filmen.De var saa fiksert paa utseende at de ikke turte gaa ut, de som laget filmen viste seerne bilde av de to og jente var søt som bare og gutten var det heller ingenting i veien med.Men de hadde faatt for seg at de var uelskbar og aldri ville faa ett liv, jobb eller kjæreste.Kjære deg jeg vet hva angst er det kan jeg love deg og jeg prøver ikke bagatelisere dine selvtillitss problemer, men du er ikke stygg det bare vet jeg.Har du vært i en ulykke? Nei du er nok en flott jente det tror jeg nok,mmen jeg vet du har det vondt og at du mest sannsynlig graater inni deg og naar ingen er til stede.Men vær saa snill og vær stygg mot deg selv og husk at det mest ordner seg her i livet for snille jenter;-)
Avatar

:'(

nov 29 2013 - 11:00
det er sant at folk er forskjellige, men man trenger ikke å leve et helt liv å føle seg mindreverdig. det orker ihvertfall ikke jeg. ingen ting i livet mitt kommer til å ordne seg med mindre jeg gjør noe selv og det er jeg fullt klar over, kunne bare ønske at jeg turte å gjøre noe med det... :'(
Avatar

Jeg kan bare love deg en ting...

nov 29 2013 - 11:10
plastisk kirurgi fjerner ikke angsten og gir deg ikke større tro på deg selv. De problemene sitter på innsiden. Har kjent på det selv, og synes fremdeles at det er rart å få komplimenter. Da sitter jeg heller og tenker på hva de egentlig mener. Jeg har nettopp skrevet til deg i et annen innlegg også, og vil legge til at da jeg gikk opp 40 kg var jeg fremdeles den samme jenta som før på innsiden.

Og jeg tenker faktisk også at når jeg kan få meg kjæreste, så kan hvem som helst få. Jeg er ikke veldig pen, har faktisk blitt mobbet mye for utseendet mitt, så jeg har jo fått det bekreftet at det ikke er bra.

Jeg skal heller ikke si til deg at det er personligheten som teller, for det hatet jeg virkelig å høre da jeg var litt der du er nå. For jeg følte at til og med personligheten min var det noe galt med. Fant heldigvis ut at det hjelper å bli bedre kjent med seg selv, finne ut hva man liker, hva man ikke liker og hva man er flink til. For det er alltid noe. Du må bare finne ut av det.

Snakk med NAV angående jobb. De bør kunne finne en praksisplass eller noe til deg, bare fortell hvordan det står til.
Avatar

:)

nov 29 2013 - 11:33
tror ikke nav ville ha hjulpet meg ettersom jeg er under utdanning. får vel bare prøve å bygge opp nok selvtillit til å levere en søknad selv ;)
Avatar

:)

nov 29 2013 - 12:06
jeg skjønner så absolutt hva dere mener og setter pris på hva dere sier, men vet at det vil være det beste for meg. synes egentlig ikke det er en big deal uansett, det er jo mange som gjør det. er villig til å gå igjennom fysisk smerte hvis det vil gjøre meg psykisk sterkere :)
Avatar

-

nov 29 2013 - 19:14
Det gikk en dokumentar på Nrk som het "Beauty & the beast". Den ligger på youtube. Det var kanskje den du tenkte på, wethepeople?

På YT finner man stort sett alle sykelige kroppstanker og -idealer. Bodybuilderen som aldri blir stor nok, anorektikeren som aldri blir liten nok. Den middelaldrende kvinnen som gjennomfører operasjoner for å ligne sin datter i tyveårene. Den sykelig overvektige som ønsker å bli verdens tjukkeste. Og så videre.

Muligheten er uendelige. Men de har likevel noe til felles. Nemlig A) De har alle et uavklart selvbilde, og B) De kommer aldri i mål med prosjektene sine.
Ingen av dem klarer å si at de er "gode nok" før de er perfekte. Og perfekte, det blir de jo aldri. For det må nødvendigvis alltid være noe som er minst bra/noe man er minst fornøyd med. Er du misfornøyd med puppene, og får operert inn silikon, ja, så har du fikset puppene. Men da vil noe annet automatisk "rykke opp" til førsteplassen over det du hater mest ved kroppen din. Det er et spill uten ende!

Helene Rask og Lene Alexandra har skrevet hver sin bok om dette temaet, pernille! "Ingen skam å snu" og "Bra nok". Det er sikkert verdt å lese en eller begge fra noen som har vært gjennom det du ønsker.
Til forsiden