Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

bivirkninger

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

bivirkninger

jan 10 2013 - 21:25
hei! jeg går ikke på noen faste medisiner, og heller aldri gjort det. men har vært innlagt noen ganger. og fått ved noen anledninger fått tilbud om sovetablett pga angst og ting som har skjedd den kvelden. og jeg fikk det en gang når jeg hadde en episode hvor jeg var veldig dårlig med angst og alt mulig rart en kveld. og jeg tok den tilslutt i mot etter mye nølig. jeg tar den. og legen går ut. jeg legger meg ned i hjørne på gulvet. og blir veldig svimmel. setter meg opp. og er dobbelt. og ser bort på baderomsdøra. å den er det plutselig blitt to av. også ser jeg bort på nattborde. som tilvanlig har 4 bein. nå har den 8. og jeg får for meg det at det må jeg fikse. med øynene mens jeg sitter på andre siden av rommet. forstå det den som kan. for jeg gjør ikke det. men ihvertfall. jeg sitter der og strever og strever. for det var veldig vanskelig. også dukker det opp masse mennesker. ei dame (trur jeg) satt på stolen ved siden av meg (men det var bare jakka mi), også sitter det to jenter i den andre stolen, også en haug med guttunger i senga mi + en baby. og de ser på meg, for å se hvordan jeg klarer det. jeg snakker høyt til meg selv. også til slutt blir jeg veldig sliten. tar å river ned jakken min fra stolen, og legger meg ned. det var ubehagelig. så jeg reiser meg fortumlet opp, holder på å krasje med klæsskapet mitt. så sikkert ut som om jeg var veldig full. også kommer jeg meg bort i senga og sovner før jeg hadde fått lagt meg. neste morgen våkner jeg i senga, og skjønner ikke stort. før jeg ser en lappe på ene bordet på rommet mitt. hvor det sto at jeg var svimmel, og at det føltes som jeg satt i en båt og masse tull. den reiv jeg fort i 1000 biter, for at ingen skulle se den. og da skjønte jeg hva som hadde skjedd. det var heldigvis ikke noe skummelt. jeg lo bare av det etterpå. men takker meg sjeleglad for at ingen kom inn mens jeg var så gal.

men er det flere som har opplevd slike halusinasjon pga sovemedisin? jeg fikk aldri vite navnet på den sorten. så det kan jeg ikke svare på. men den var avlang, men mulighet for å dele i to, og jeg trur det sto 10 på hver av de delene.
Avatar

Re: bivirkninger

jan 11 2013 - 00:47
Har ikke brukt sovemedisin selv, men kjenner en del til at det fort kan flyte litt når en er på kanten til å sovne. Medikamenter kan også gjøre det noen hakk verre å være bevisst på en normal måte slik man kjenner det.

Du trenger ikke være redd for å være gal eller slik når du opplever ting som dette. I halvkoma (som jeg kaller det) er det ofte en havner inn i en drømmelignende tilstand mens man fortsatt er ved bevissthet. Da kan en se mye rart. Og det har jeg gjort selv mange ganger uten å ha brukt noen form for medikamenter.

Om det er helsepersonell som får se deg i en tilstand som dette så vil det ikke bli noen store reaksjoner fordi dem først og fremst vet om det, og mest sannsynlig har sett mye mer enn du kanskje forestiller deg.
Avatar

Bruk av beroligende legemidler,og avhengighet.

jan 22 2013 - 02:18
Kan ikke se at jeg finner tema sider rundt medikamentbruk og div erfaringer rundt dette
Vil jo tro at dette er en del av hverdagen til mange som sliter,og da tenker jeg generellt alt av medikamenter inkl antidepresiva.
Jeg har min egen erfaring med antidepr,men nå vil jeg gjerne høre erfaringer rundt vanedannende medisiner som feks sobril,xanor osv
Da min angst ble til ett slikt handikapp at jeg ikke turte gå ut,snakke m ukjente,handle matvarer osv ble jeg av min fastlege tilbudt Sobril.
Jeg trodde jeg hadde funnet løsningen på alle mine problemer med denne lille "vidunder" pillen!
Jeg turte beg møte alle di skumle tingene ute i dn skremmende verden,men alltid med min lille hvite venn innabords.
Dette er nå ti år sia,og denne tabl er fortsatt en del av min hverdag. Men nå er d ikke lenger "ved behov" for jeg må ha disse tabl for kroppen min er gjennom disse årene blitt fullstendig fysisk avhengig av denne medisinen. Og da er det snakk om 25mg ×3 hver dag..
Jeg får rett å slett store abstinenser om ik kroppen får dosen sin. Og denne medisinen har for mange år sia sluttet fungere på kronisk angst,det den i utg punktet skulle ha som misjon

Jeg har lest mye rundt tema medikament avhengighet,og er helt klar over at jeg har ett stort problem
Nå sloss jeg med meg selv ang nedtrapping,og målet er å slutte helt
Men d er en jævli kamp,hver time er en kamp,og hver dag jeg klarer holde forbruket så lavt som mulig en seier
Vet at mange med meg bestemmer seg for å stoppe når man innsér at man er blitt fulstendg avhengig... Og det handler og om at dn type medikament er en kort "lykke" for man blir også mere deprimert når medisinen beg gå ut av kroppen
Med andre ord,det som angivelig sku hjelpe i utg punktet har utviklet seg til sterk fysisk avhengighet og enda mere depresjon i hverdagen :-(
Er det noen som har erfaring med event medikamenter som kan i en nedtrappings tid hjelpe mot det verste ubehaget?
Har prøvd supplere med Atarax,men syns den er til liten hjelp.. Jeg lurer å på om noen har erfaring med økt depr ved jevnlig bruk av feks Sobril
Dette er jo et stort tema,med mye teori om hvordan man på rett måte trapper ned avhengig skapende medisiner,men vil alikevel høre andres selvopplevde erfaringer rundt dette,og tips og råd for å klare gjennomføre ett slikt tiltak..?
For dette er tøft og vondt!!! Og fortvilelsen helt ille kjenne på hver dag..hele dagen
Alle innspill taes imot med stor takk da denne avhengigheten er veldig ensom og vanskelig. Tutten 1970.
Til forsiden