Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

å våkne i en drøm

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

å våkne i en drøm

okt 29 2014 - 16:45
Hei! Jeg har i løpet av den siste måneden opplevd flere ganger at jeg våkner i en drøm. Det vil si at jeg blir bevisst mens jeg sover. I drømmen så er jeg der jeg sover noe som gjør at det er vanskelig å skjønne at det ikke er ekte. Etter en stund i drømmen forstår jeg at det ikke er ekte da det kommer ting som personer som jeg jeg vet at ikke er i nærheten ellers så er det det at det føles litt unaturlig etterhvert. Etter å ha insett at jeg befinner meg i en drøm prøver jeg å våkne. Jeg blir verken redd eller føler noen angst, kun irritasjon over at jeg ikke klarer å vekke meg selv. Etter noen minutter, våkner jeg omsider bare for få skjønne få minutter senere at jeg befant meg i en drøm i en drøm. Det vil si at jeg innser at jeg fortsatt sover.

Og slik fortsetter det mange ganger med omtrent samme drøm, alltid samme sted som jeg befinner meg. Jeg kommer meg gjennom flere drømmer i det som kjennes som timesvis. Til slutt våkner jeg og da er det ingen tvil om at det er ekte og da føler jeg alltid at jeg har overvunnet drømmen. Hvor lenge dette holder på i ekte tid er vanskelig å svare på da det har skjedd under 12-timers og 1-times søvn.

Jeg har lest en del om søvnparalyse, men det står at det som regel er fulgt av angst og frykt. I tilleg til at det står at man er våken, men ute av stand til å røre på seg. Og slik er det ikke jeg føler det. Jeg er ute av stand til å våkne selv om jeg er bevisst. Det står heller ikke at det er vanlig med så komplekse drømmer som jeg har. Jeg går rundt og prater med folk og gjør ting til jeg innser at noe er galt og så blir jeg irritet og kommer til neste drøm. Noen som har hørt om dette?
Avatar

Hørt om lucid dreaming?

okt 29 2014 - 21:14
Jeg leste en periode noe om "Lucid dreaming", men hadde ikke den helt store interessen for å forfølge det videre.Jeg tror det ligger artikler ute om det teamet på webpsykologens sider, "lucid dreaming for nybegynnere" og "for viderekomne". Jeg har ikke lest dem så nøye. Ellers er jo dette et tema som dukker opp i populærkulturen titt og stadig. "Inception" har du kanskje hørt om? Vanilla Sky er en annen film. Waking Life en tredje. Det fins mange historier.

Drømmeverden er for øvrig et stort mysterium. Avhengig av _grunnsynet_ man har på mennesket, universet, eksistens, vil derfor svarene/teoriene du kan finne her variere stort. I de typisk vestlige tradisjoner vil du få et helt annet svar enn i de østlig inspirerte. Det kan være greit å huske på. Er drømmer noe praktisk "arbeid", opprydding, sortering, bearbeiding av tanker? Eller er det et hint av selve essensen ved vår Væren? Vest vs Øst, svært, svært forenklet.

Edit: Selv kan jeg huske 2 ganger å ha "våknet" til bevissthet i drømmen slik du beskriver. Men det er lenge siden nå. Og ingen av gangene ble jeg i stand til å ta kontroll over drømmen og styre innholdet og utviklingen. Jeg ble fortsatt bare drevet med som en i en hvilken som helst drøm...

Edit 2: Jeg leste det du skrev om igjen, og googlet søvnparalyse, og det jeg svarte på var kanskje ikke helt det samme tema, men noe overlappende?! Ja ja. Det var et innspill, i hvert fall.
Avatar

Re: å våkne i en drøm + takk!

okt 29 2014 - 21:29
takk for utfyllende og interressant svar! :)

edit: wow, jeg søkte opp lucid dreams og leste litt om det. Dette var som å lese en bedre formulert versjon av det jeg har opplevd. Artig å finne ut av det! Takk igjen for svar!
Til forsiden