Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Zoloft?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Zoloft?

juli 8 2014 - 17:22
Hei

Er det noen her som har erfaringer med Zoloft som dere kunne tenke dere å dele? Jeg vurderer å begynne å ta disse tablettene, men er skeptisk fordi jeg ble fullstendig "zombie" sist jeg prøvde antidepressiva. Alle innspill mottas med takk.
Avatar

Re: Zoloft?

juli 8 2014 - 17:33
Gikk på Zoloft for 2-3 år siden. Merket lite forandring. Min angst ble kanskje dempet bittelitt og med tanke på bivirkninger var det lite av dem, dårlig matlyst i de første 1-2 uke(ne)
Jeg fikk lite utbytte av medisiner, men dette er jo veldig individuelt selvfølgelig
Avatar

Re: Zoloft?

juli 8 2014 - 17:54
Ninaephon, tusen takk for svaret! Jeg fikk ingen utbytte av det forrige merket av antidepressiva jeg gikk på, bare bivirkninger. Jeg tar allerede andre medisiner mot angst (men jeg er ærlig talt ikke sikker på om de heller fungerer særlig godt), så med tanke på det du forteller, er det kanskje ikke verdt det å gå over til Zoloft... Takk igjen for at du delte erfaringene dine med meg.
Avatar

Re: Zoloft?

juli 8 2014 - 18:12
Jeg begynte på Zoloft i en periode jeg var veldig syk, og må si at den beste funken var at det fungerte som et beskyttende "skall" eller en "rustning" rett og slett, midt i blinken når man føler seg hudløs (om du skjønner).
Blir man zombie av antidepressiva er man overmedisinert. Det skal jo bare ta bort den verste bunnen, ikke hele følelsesspekteret. Kanskje er det et annet problem i bunnen som fører til depresjonssymptomene, så man tror man ikke får effekt og overmedisineres fordi man faktisk får feil medisin.
Avatar

Re: Zoloft?

juli 8 2014 - 19:20
Hei, headrace, takk for kommentaren! Ja, jeg tror jeg skjønner hva du mener, og det høres jo nyttig ut. Kan jeg spørre om du følte at stemningsleiet ditt ble løftet da du gikk på Zoloft? Det er den effekten jeg håper på å få, samt at jeg trenger å få (mye) mer energi.

Det du skriver om overmedisinering, er interessant. Jeg gikk på en veldig lav dose etter avtale med legen min forrige gang jeg prøvde antidepressiva, men jeg ble likevel helt "fjern"... Takk for innspillet ditt!
Avatar

Re: Zoloft?

juli 11 2014 - 16:26
Stemningsleie ble løfta ja kan du si - jeg gikk fra at hvert eneste sekund var helt jævlig og jeg bare prøvde å dø til at jeg var i stand til å ha en normal samtale. Men jeg veit ikke om det var en direkteeffekt av Zoloften, både fordi det var veldig mye annet som foregikk samtidig, og fordi jeg tenker at det for meg ble så stor forskjell fra å være totalt hudløs til å få på denne "rustningen", at det i seg selv åpna noen dører for stemningsleiet. Hmm, ble kanskje litt utydelig dette. Det jeg mener er at jeg veit ikke om det var Zoloften som løfta stemningsleiet, men Zoloften gjorde det i hvert fall mulig med et løft, og et løft kom. Hehem:P
Lykke til!
Avatar

Re: Zoloft?

juli 12 2014 - 16:33
headrace, tusen takk for svaret. Jeg tror jeg forstår hva du mener, og jeg er glad for å få en så utfyllende tilbakemelding på erfaringene dine fra da du selv gikk på Zoloft. Takk, og takk for hjelpen!
Til forsiden