Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vil sove!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vil sove!

feb 19 2011 - 04:21
Det er så frustrerende! Eg vil så gjerne sove, men får meg bare ikke til å gå ned i senga og legge meg.
Det er ikke bra, for det blir ikke mange timer søvn på. Noe det er behov for.
Og det er ikke aktuelt å sove lenge, for egentlig i utgangspunktet er eg et A menneske og liker å stå opp tidlig og få mest mulig ut av dagen.
Så slik det ser ut nå så blir det kanskje ca 4 timer søvn på meg i natt og det er egentlig ikke nok,
Gi meg 7 timer og eg er storfornøyd, men når klokka nærmer seg 5 så altfor fort så begynner eg å tenke på hvordan morgendagen(eller rettere sagt seinere i dag) blir.
Men til tross for alle tankene mine om at eg burde gå og legge meg, fornuften i bakhodet osv så får eg meg bare ikke til å legge meg!
Hvorfor ikke det da tro..?

Det begynner kanskje med at eg skal bare se ferdig et program som slutter feks 23.30, men så tenker eg at -men eg kan jo se det neste programmet også, det er jo litt spennende og så varer det jo ikke så lenge.
Så ender det opp med det eine programmet etter det andre.
Eg finner alltid på noe å gjøre, sitter på internett og kikker på alt mellom himmel og jord som selvfølgelig kunne ventet.
Kanskje et strikkeprosjekt eller noe å sy på, noe å male, bilder å redigere, alt som dukker opp i hodet der og da må eg helst gjøre...der og da av ein merkelig grunn.

Har ein herlige hund som må på tur om ikke så mange timer til, hu ligger og sover nå, akkurat sånn som eg burde gjort.
Heldigvis er hu ein hund som frivillig ligger litt frempå (må dra henne ut av senga si noen ganger til og med)
Men uansett så skal ikke hu 'tisse i buksa' pga mine manglende søvnrutiner.
Og det gjør hu ikke heller(har ei god blære heldigvis).
Som det A mennesket eg er så er eg som oftest stått opp senest kl 9. Noe som ikke er så bra for psyken i lengre tid.

Noe så frustrerende, eg vett så godt med meg selv at eg er nødt for å legge meg!
Heldigvis skal eg ikke på jobb i dag!

Vinteren er ei vanskelig årstid, eg har ein tendens til å gå i dvale da og fungerer ofte dårlig. Hva gjør man med dette?
Noen som kjenner seg pittelittegrann igjen....? :)
Avatar

Re: Vil sove!

feb 19 2011 - 08:52
Du vil ikke få så mye ut av dage om du ikke sover skikkelig. Du kan være oppe og våken men ikke særlig "med" hele tiden. Mennesker er creatures of habit og du har her lagt deg til noe som ikke er heldig. "Skal bare" er noe som gjelder for de fleste av oss og tiden strekker ikke til. En må prioritere og da blir ofte søvn nedstemt. Nå er det en gang slik at søvn er meget viktig for oss og burde absolutt ikke bli satt på vent.

Selv er jeg ikke noe A menneske i det hele tatt men pleier å hoppe ut av køya mellom 07:00-08:00. Har prøvd å legge om rutinene så man er oppe enda litt før men det tar litt tid siden man ikke har motivasjon til å stå opp. Det er rett og slett ikke mest man får gjort før utpå dagen. Det er litt trasig. Tidligere begynte man på jobb kl 07:00 og da var et lettere. Pleier å komme meg greit opp om jeg skal noe tidlig.
Har hatt perioder med veldig lite søvn og har følt meg dårlig både mentalt og fysisk da. Har vel nærmest vandret rundt som en zombie. Kjennes ut som at en stor del av livet bare har forsvunnet uten at man har noe å vise til akkurat der.

TV er vel en stor synder her i huset også men jeg bruker den til å gire ned. Litt dårlig uvane siden det ofte har motsatt effekt. Det beste er gjerne å slenge seg under dyna og ha det helt mørkt og stille. En sovner som regel da med mindre man blir hol eller noe.
Avatar

Re: Vil sove!

feb 19 2011 - 09:35
som og lese det fra mitt egent hode!
sliter veeldig med søvnen jeg og, pleier og såvne mellom 4 og 7. og skal som regel alltid opp igjen halv 8 da jeg starter på jobb kl 9, eller skal være i stallen kl 10.

er nå så trett at har kolapset et par ganger, har også svima av og har plutselig fått alt helt svart og helt avslappa. Og dette gjør at jeg ikke får til og jobbe raskt i stallen. (har det som jobb og hobby)

Har og prøvd såvepiller, men det hjalp ikke det hekker, så ser hva du mener. Har alt for mye og gjør, og døgna har for få timer.
Får håpe du kommer inn i døgnrytmen din igjen :))
Avatar

Re: Vil sove!

feb 19 2011 - 12:44
Har selv store problemer med søvn.

Jeg har prøvd mange forskjellige triks på å få snudd døgnet.
Når jeg ikke får sove pga kroniske smerter så er det lite å gjør med.

Mest effektive metoden på å snu døgnet på for meg har vært å bare stå opp vist jeg ikke fikk sove...holde meg våken til neste kveld... og så stå mopp tidlig neste morgen.
Altså dette har funket noen ganger...og andre ganger ikke :(

Ikke sitt på pc eller se tv 1 time før du skal legge deg...
Sps lett ca 1 time før du legger deg.

Blir du liggende å gruble mer en 30 min...stå opp og noter ned tankene og prøv å rydde tankene litt før du legger deg igjen.

Skal du ta noe for å få sove...ta det 2-3 timer før du skal legge deg, da får du mye mindre hangover.

Rart jeg kan komme med "gode" råd til andre når jeg selv sliter så kraftig med søvn.he.he

Husk at noe som hjelper for en ikke nødvendigvis hjelper for andre.
Og ting forandrer seg stadig så prøv ting flere ganger ;)

Avatar

Re: Vil sove!

feb 19 2011 - 17:28
Kjente meg litt igjen her ja ;)

Før slet jeg veldig med søvnprblemer. Kunne være våken opp til nesten 3 døgn i strekk! Når jeg sovnet, var det som oftes max 3-4 timer per natt. Dette var ike bra for helsen min. Jeg var utslitt på skolen, og i helgen blei alt værre. Da sov jeg nesten ikke i det hele tatt, for jeg ville utnytte helgen ved å enten feste eller være ute med venner. Når jeg kom hjem satt jeg bare på pcen hele natten, ellers så satt jeg inne på rommet mitt med depresjoner (har en del psykiske problemer).

Etterhvert taklet jeg ikke mer.. Visste ikke hva jeg skulle gjøre. Pappa bestilite time hos legen, for han skjønte at det var noe galt med meg å døgnrytmen min. Han var lei av at jeg var oppe natten lang.
Etter besøket hos legen min, fikk jeg resept på sovepiller.

Sakte med sikkert hjalp pillene meg. Det tok en god stund før jeg merket at jeg ble trøtt, men når jeg hadde gått fast på dem en stund, så merket jeg at jeg blei trøtt om kveldene, og at jeg fikk sove. Har aldri hatt en så god følelse som da! Endelig kunne jeg sove i 7-8 timer hver natt. Herregud, begynner nesten å le av å tenke på det :)

Det er jo forskjell på mennesker om di får sove av piller. Men det gjorde jeg i alle fall. Men jeg måtte ha god tålmodighet før de virket ordentlig.

Den dag i dag trenger jeg ikke pillene lenger:) Jeg er helt ferdig med dem, og jeg får sove godt om nettene, og mange nok timers søvn:)

Så kanskje du burde prate med legen, og kanskje teste ut sovepiller. Kan ikke garantere at det hjelper deg, for siden det er forskjell på oss folk.. Men kanskje verdt forsøke ;) Ellers vet jeg at det kanskje kan hjelp å lese en god bok, eller i et magasin på sengen nåpr du legger deg. Da kobler liksom hjernen din av, og du konsentrere deg om boken, selvfølgelig er det lett og plutsleig sitte i mange timer å lese, men du blir nok trøtt av det også skal du se ;) Det pleier jeg i alle fall.. Men dette er jo bare hvis du liker å lese da..


Lykke til, håper du får en normal og god døgnrytme etter hvert :)
Avatar

Re: Vil sove!

feb 19 2011 - 21:55
Så kjekt å se så mange svar :)
Misforstå meg rett, men det er "godt" å høre om andre som sliter med det samme!

Det er jo ikke bra i det heile tatt å få så lite søvn at du kollapser!
Håper du finner noe som kan hjelpe! Det er nok litt begrensa hvor lenge man kan gå sånn kan eg tenke meg...
Og ja, døgnet har alt for få timer! ;)


Takk for tips og råd. Noen har eg prøvd allerede, og noe kan eg prøve.
Det er alltid verdt et forsøk! Spise et mindre måltid ei lita stund før eg skal legge meg, ikke se tv ein time før eg skal legge meg(det har eg hørt før ein gang også).... Det er igrunn ein (u)vane eg har hatt i mange år, det sist eg gjør er å se tv...

Sovemedisin har eg prøvd, det er et par år siden, men det var ingenting :) Det blei for mye soving og sløve dager noe som gjorde meg i enda dårligere i humør iom at eg er A menneske og liker å begynne med ting fra morgenen av. Veldig frustrerende når heile dagen gikk i vasken! Og eg tok medisinen i god tid før leggetid.

Eg er litt Albert Åberg når det kommer til - skal bare-..... Håpløs :p

Leser tegneserie eller løser kryssord på senga, ender ofte opp med at eg sovner med hodet i bladet og lyset på.
Artig å våkne med ei 'sier kua' (mø)rute på kjaken ;)

Eg lasta ned ein applikasjon på mobilen med sauer som hopper over et gjerde som eg kunne telle. Effekten varierte, men det tok ikke lang tid før applikasjonen hang seg opp og eg fikk ikke skrudd av sauene, noe som førte til pittelitt frustrasjon og sletting av heile saueapplikasjonen :) Kanskje den gikk varm...

Hodet mitt er ein einste stor tankemaskin, eg grubler over alt som er unødvendig alt for ofte. Noe som gjør at det kan ta tid å sovne.
Å få tankene ned på et papir og sortere litt er så vanskelig, eg vett aldri hvor eg skal begynne. Fordelen er at eg noen ganger sovner mens eg prøver å finne ut av det.

Det er så mye å prøve, men det varierer sånn fra gang til gang hva som fungerer!

Men nå skal eg forberede meg på å legge meg, håper eg klarer å komme meg i seng før tolv og ikke ender opp med 'skal bare, skal bare'....

Håper dokke andre også får sove godt :)


Til forsiden