Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vet ikke om jeg får den hjelpen jeg trenger...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vet ikke om jeg får den hjelpen jeg trenger...

aug 5 2015 - 15:06
Jeg var hos fastlegen min i dag og ville ha henvisning til psykolog. Da måtte jeg jo fortelle legen hva som var problemet, men når jeg skal fortelle sånne ting til noen så klarer jeg ikke å få frem ordentlig hva som er galt og i dette tilfellet var det mange ting, så jeg vet ikke om hva han fikk med seg siden jeg ble på gråten og ikke fikk sagt alt det jeg ville. Han sa at det er liten sjanse for at jeg får psykolog pga at det største problemet (eller det jeg klarte å fortelle) er situasjonsbetinget, dvs. at en psykolog ikke kunne gjøre så mye med det. Men jeg klarer ikke å gjøre noe med det selv så hvis jeg ikke får hjelp hos psykolog, hva skal jeg gjøre da? Har noen andre jeg har brukt å prate litt med, men virker som om dem ikke forstår meg helt eller de sier ikke så mye som kan hjelpe meg, så da er man jo like langt. Har hatt det sånn i nesten 1 år nå, og det virker bare som om problemene bare blir større og større siden jeg ikke får hjelp eller klarer å åpne meg helt om hva som er galt. Noen her som plages med det samme som meg, at jeg ikke klarer å fortelle ting?
Avatar

Re: Vet ikke om jeg får den hjelpen jeg trenger...

aug 5 2015 - 16:05
Hei! Det finnes alternativ da. I kommunen er det psykisk helse du kan kontakte selv. Kanskje du kan prate med noen der, få hjelp der?
Avatar

Re: Vet ikke om jeg får den hjelpen jeg trenger...

aug 6 2015 - 02:35
hei. Har hatt et lignende problem, selv om det er maaaange år siden. Var hos legen for å få henvisning, men pga av at jeg ikke klarte å framstille problemet mitt på en skikkelig måte, fikk jeg følgende beskjed fra en frustrert lege: " har du ikke noe VETTUGT å si som jeg kan skrive på henvisningen?" !


Det er nok bare å prøve igjen. Jeg tror det er en treningssak. Det er nok mest vanskelig når man er ung og uerfaren. Og kanskje særlig hvis man har vokst opp i et miljø der man ikke har turt eller evnet å snakke om vanskelige eller negative følelser og tanker.
Da kan det være vanskelig å kalle en spade for en spade. Man mangler et språk.
Avatar

Skriv det ned

aug 6 2015 - 11:42
Jeg har det også slik.
Mitt beste tips er å ta deg god tid og skriv et notat/brev eller lignende som du enten sender til legen eller tar med deg til legetimen.

Som "dørmatta" skriver, så skal kommunen ha et psykiatrisk tilbud du kan be om direkte, Her i kommunen er det på samme sted som familiesenteret og helsesøsteren. Du kan se på din kommunes hjemmeside.

Det er veldig synd at veien til en psykiater er så lang og inviklet. :(
Til forsiden