Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vår-sommer-vanskeligheter OCD

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vår-sommer-vanskeligheter OCD

mai 30 2014 - 20:15
Hei alle sammen!

Har hatt en utrolig vanskelig og tung vinter.. Nå som våren og sommern sniker seg innpå, skal alle være glade, alle skal komme ut av buret eller huset sitt, smile og si og vise at alt er bra..

Dette gjelder desverre ikke meg, og mange andre.. Jeg har diagnosen adhd og ocd.
Har nå vært innlagt på dps i 5 uker, hvor jeg er igjennom en omfattende eksponeringsterapi med responsprevensjon samt medisinering for å takle min OCD, som siste 3-4 år har spist meg totalt opp!

Er det fler som sliter med dette? del gjerne erfaringer og personlige inntrykk..

Har laget en liten video om min personlige erfaring og tanker rundt dette.. håper noe vil ta seg tid til å se! :)

Bare legg meg til som venn om noen vil snakke eller dele noe, er gutt på 25 år.

Videoen lastes opp i dette øyeblikk og blir tilgjengelig straks.

Her er videoen:

https://www.youtube.com/watch?v=OE38TLNQh3E

Anders
Avatar

Hei min venn.

mai 30 2014 - 21:07
De som ikke har denne alvorlige psykiske lidelsen skjønner ikke hvor jævlig det er.Det er som aa være i krig og verre en det.Det er ren terror man maa forholde seg til 24/7(ocd).

Jeg har hatt ett meget vanskelig liv og med Ocd i tillegg (fra jec var 19aar) har jeg blitt mentalt vold....tt i 17 aar.Vet hvordan du kan ha det, men du maa ikke gi opp selv om du føler du blir "spist" levende opp fra innsiden.Jeg har klart med mental trening bla og ikke bli gal derfor har jeg bena plantet paa jorden og heldigvis ikke tatt dumme valg de siste aarene.

TERROR dag etter dag setter sine spor og dette vet du jo godt.Du har adhd i tillegg sier du og det er ikke lett sikkert aa ha.Kanskje du kan slas to fluer i en smekk ved aa bruke energien adhd en gir til aa trene opp kropp og sinn.Da vil du kanskje faa det litt lettere med ocd en.Det er saa trist at du skal ha det slik og bra du tar imot hjelp, jeg haaper du faar fremgang og bedring.Denne helv......lidelsen vi begge har er forj....aa leve med.Og det er denne ene og alene som gjør at jeg er ufør.For jeg er sta, men hadde ingenting og stille opp med mot ocd en.Ocd en og den "livstilen" den har paatvunget meg har ogsaa gitt meg en alvorlig somatisk sykdom som i seg selv kan gjøre en person 100% ufør.
Men min venn ett raad vil jeg gi det:

Mist aldri din sans for humor og prøv aa le av livet.
Ha alltid ett lite smil paa lur uannsett hvor jævlig du har det.
Du skal faa fred og ro i livet ditt du ogsaa en dag og vær sterk.
For du er verdiful selv om du er syk og stresset naa:-)))

Flott og tøft gjort at du deler dine erfaringer.
For mange med denne sykdommen skammer seg for mye til aa gjøre det.
Det er ogsaa en serie som jeg mener heter "Stolen minds-stolen lifes".
Den handler om bla Ocd skjebner.
Avatar

Takk

mai 31 2014 - 08:53
Wethepeople:

Heisann!

Tusen takk for fint og informativt svar! Jeg er etter mange år med denne ¨skjulte¨lidelsen tatt et tak om at jeg vil være meer ærlig med folk rundt meg om hvorofr jeg gjør det jeg gjør og hvorfor jeg er noe ännerledes¨

Jeg har jo gode og dårlige dager jeg, som alle andre, forskjellen er at når jeg har dårlig dag,uke mnd, kan dette være ocden som spiser meg opp.. jeg liker faktisk å bruke ett så sterkt ord, da denne bokstaveligtalt spiser deg opp innvendig.. Jeg har IKKE lyst til å utføre mine ritualer, jeg er fullstendig klar over at dette er meningsløs sløsig av energi og krefter jeg kunne brukt på andre fine ting i ilivet, MEN så kommer det alltid et MEN inn i bilde, tvilen på meg selv, tvilen på om det jeg har gjort er riktig, tvilen på hva andre tenker om meg, vist det ikke står helt symmetrisk i hele min leilighet til en vær tid og er helt støvfritt .. den kommer snokende, nesten alltid! da begynner jeg den såkaldte ¨runden¨min, med alle mine rettinger,kontroolleringer og ikke minst vasking m.m Kunne sikkert skrevet enn bok om alt jeg gjør, men you get the point??

Jeg har også meldt meg inn i Norsk OCD forening ANANKE, jeg har med tiden, og når jeg blir bedre, lyst til å spre mer kunnskap om denne lidelsen, det at jeg også har adhd i tillegg gjør ting enda vanskeligere, men som du sier, prøver jeg bruke denne til noe positivt.. ikke lett men.. Inni meg er jeg verdens mest rolige (litt for rolig og innadvendt til tider) men dette er fordi jeg sliter med meget lav selvfølelse...

Har mer på hjerte, kanskje det kommer en litt bedre video, kanskje vi kan snakke litt mer?

Er ikke ute etter å reklamere noe egentlig, men har også en blogg, om noen vil følge min ferd om dette..

http://ocdlife.blogg.no


...pEACE AND lOVE...

Anders
Avatar

tøft

mai 31 2014 - 09:21
Det er en veldig tøff video som krever mot til å lage og legge opp så andre kan få den med seg. Jeg syntes det er veldig bra at du bruker YouTube til å formidle hvordan du har det! Jeg har ikke sett så mye på bloggen din, men det skal jeg gjøre litt senere.

Takk for at du deler ifra ditt eget liv og om det som betyr noe for deg.

Jeg har ikke OCD eller ADHD, men jeg sendte deg en venneforespørsel for det :). Jeg sliter med tankekjør og er diagnostisert med paranoid schizofreni.
Avatar

Hei

mai 31 2014 - 09:38
Jonathan:

Heisann!

Takk for fin tilbakemelding, har sendt deg pm. Jeg håper dette kommer til nytte for noe hvertfall :) Kan noen sikkert også komme å si dette er feil av meg å legge ut, men vil ha av lokket, og komme frem, vil også med tiden, dele personlig erfaring innenfor psykisk helsevern, vise at all den negative kritikken dem får ikke alltid er vellfortjent, vell, jeg har fått ¨gjennomgå¨jeg også, men dem er som oss bare mennesker dem også!

Kommer mer ettervert, både her, på bloggen og Youtube.. Takk alle sammen

...Peace ande Love...

Anders
Avatar

blogg

mai 31 2014 - 09:52
Det er jo et tema som er vel så viktig som det andre skriver på sine blogger. Jeg må innrømme at min umiddelbare reaksjon er at det kan være litt vel personlig å legge ut slike ting, men så tenker jeg at det er nettopp dette som er viktig for deg i ditt liv og det er veldig viktig at folk får med seg at ikke alle har det så greit.

Kanskje kommer du frem til personer som får noe å tenke på og kanskje forandre på ting i livet sitt til det bedre for dem selv eller andre. Jeg syntes det som sagt er veldig tøft gjort av deg og jeg håper du kommer til å få til bloggen din skikkelig. Jeg tror bloggen kan være med på å gjøre livet bedre for deg og andre.

Jeg har lurt på om jeg skulle lage en blogg om det å være ensom etter psykiatrisk behandling og hvordan det er å prøve å vende tilbake til samfunnet, men jeg har ikke turt å gjøre det enda. Kanskje jeg kan bli inspirert av deg.

Lykke til!

Avatar

Blogg

mai 31 2014 - 14:57
Ja, det som er meningen med dette føler jeg, både at jeg får formidlet til andre som sliter og klare å dele noe jeg egentlig aldri har turt å delt.. Men blir bedre ettervert, istedefor å ta på masken hele tiden, folk får ta meg for den jeg er tenker jeg, ja, jeg tenker det, men ikke lett å få til i praksis! Snakker da garantert for flere, når det kommer til skam i forbindelse med sykdom.. Håper vi kan ha kontakt!

Beklager kort innlegg, men litt travel akkurat nå

Anders
Til forsiden