Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Utdanning Psykologi

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Utdanning Psykologi

mars 14 2018 - 22:39
Mars 14 2018 - 22:38
Hei, jeg er 19 år og går nå på helse og oppvekst. Syns dere det er lurt å flytte til Bergen i de gjenværende 2 åra som lærling i tillegg til å jobbe? Jeg vil bare spør, jeg er usikker. Har ikke en fast jobb per i dag men jeg er ringevikar i to bedrifter. Jeg går vg1.

Jeg vurderer videre å studere psykologi som et ettårsstudie, vet ikke om jeg studerer noe videre etterpå. Noen som vet noe om det og kan si hvordan det er? Har lest på nett og kommet frem til at det koster en del å ta studiet på nett selv om man får en viss støtte fra lånekassen. Jeg utelukker det for nå. Men er det noen som går på UiB f.eks eller andre steder som kan si noe om hvordan det er der? Krevende? Kan man studere det i utlandet som et ettårsstudiet? Er det vanskelig? Hvordan er miljøet? Er det mye praksis eller bare teoretisk? Kun forelesninger osv? Jeg er praksisperson og ser det å sitte å høre på, krevende pga konsentrasjon og plager i rygg/nakke. Jeg er rolig og hardworking.

Jeg håper å få svar, tusentakk på forhånd. Ta gjerne kontakt om du vet om andre muligheter eller noe. Send gjerne meld også!
Avatar

Hei

mars 15 2018 - 20:42
Jeg går på UiB, men studerer noe annet; jeg kan likevel svare på noen av spørsmålene dine da jeg kjenner noen som har tatt årsstudiet i psykologi:

Årsstudium varer kun i ett år, og man pleier som regel å søke på noe annet etterpå. For eks. bachelorprogrammet i generell psykologi, eller arbeid- og organisasjonspsykologi.
All undervisning foregår i form av forelesninger og seminarer. Det ingen praksis i disse studieprogrammene - alt er teoretisk. Det er kun i profesjonsstudiet at man har teori og praksis.
Ja, psykologi er en nokså krevende vitenskap, har jeg hørt. Det er mye lesingen, og mesteparten av pensumet er på engelsk.

Det er dessverre alt det jeg kom på i farten; håper det hjelper.
Avatar

Takk for svar

mars 15 2018 - 22:32
Hei, tusentakk for tilbakemelding.
Til forsiden