Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Utbrent

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Utbrent

mars 9 2021 - 08:25
Kan man bli utbrent selv om man ikke jobber 100 prosent ? Sei man jobber deltid og har jobbet en del med seg sjølv mtp psykisk helse over lang tid kan man da bli utbrent ? Eller er det slik man må være overarbeidet jobbmessig ?
Avatar

hallo

mars 11 2021 - 11:20
selvsagt kan man bli utbrent
utenorn arbeidslivbet
mange måter å komme dit på
utbrentheten kommer av
en gjennomgripende stagniasjon
det kan jo komme på flere måter
at man føler en oppgave/drøm går i oppløsning.
man da føler atså alt er håpløst
alt er uoppnåelig rett og slett
du kommer ingen vei
men husk jeg heier på deg!!!!!
Avatar

Utbrenthet har ikke noe med stillingsprosent å gjøre

mars 18 2021 - 17:15
Det er en tilstand med gjerne lite søvn, fatuige( konstant utmattelse) apatisk / likegyldig , gruer seg til jobb ..

Har du en forståelsesfull fastlege så hadde jeg bedt om ca 14 dager eller noe sykemeldt.

Bare det lille kan gjøre underverker.
Avatar

Bedringsmodus

mars 18 2021 - 17:27
Det er vel noen trekk som går igjen som fellesnevnere for å bli bedre. Dette er det folk som kan mye om. Skal tippe at du (ubevisst; og trolig litt bevist til tider) har tenkt mer på jobb/andre foran egne behov. Kjente effekter dette for flere, også for min del. Du blir bedre i små steg, litt vilje og jobb må til som med det meste, men det er jo også en opplevelse å gå inn i bedringsmodus.

1. Å finne ut hvorfor det har vært vanskelig for den rammede å ivareta grunnleggende personlige behov. Hjelpe deg til å få innsikt i egne reaksjoner til stress og krav på jobb. Viktig blir også å styrke dine evner til å sette grenser mellom jobb og privatliv.

2. Å hjelpe deg til å få økt oppmerksomhet rundt samspillet mellom psyken og kroppen. Få hjelp til å bedre å gjenkjenne kroppens signaler, og å ta disse på alvor.

3. Å jobbe for å finne en balansert livsstil hvor den rammede forebygger å havne i samme situasjon i fremtiden. Hjelp til å finne strategier for håndtering av utfordringer på arbeidsplassen.

4. Det tar tid å komme seg ut av utbrenthet. Man kan ikke fremskynde bedring. Et viktig ledd i behandlingen, er derfor å hjelpe deg til å holde motivasjonen oppe og være tålmodig.
Til forsiden