Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Usikker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Usikker

feb 23 2011 - 12:59
Hei, jeg er en gutt fra Oslo som nylig fyllte 21 år, og har hatt sterke depresjoner og suicidale tanker lenge. Jeg har kanskje mest problemer med mitt selvbilde og det går aldri ETT sekund hvor jeg lurer på hva andre tenker om meg, og hvorfor jeg ikke passer inn. Jeg prøver hver dag å være så hyggelig som mulig, og har lært meg den siste tiden at jeg klarer å snakke med andre mennesker, selv om jeg har vanskelig for å "gi av meg selv". Det går veldig opp og ned, noen ganger kan jeg være utrolig gira, jeg tenker ikke over hva jeg sier og opplever alt som lykkerus, selv om dette varer ganske kort. Størstedelen av tiden er jeg bare ensom og tenker at jeg ikke orker mer. Jeg har ofte tenkt på selvmord som noe alternativt, men prøver hele tiden å overbevise meg selv om at dette er noe av det mest egoistiske jeg kan finne på, og at jeg faktisk kan finne hjelp.

I forrige halvår kastet jeg bort mesteparten av studiene pga at jeg ofte lå hjemme og ikke orket noen ting. Og nå, som jeg klarer å dra på skolen oftere, sliter jeg fordi jeg har alt for mye å ta igjen, pluss at jeg hadde en deltidsjobb i fjor hvor jeg ble lurt, og økonomien min er skakkkjørt. Det hjelper ikke på depresjonen at jeg ikke har penger, og ikke har tid til å leve..

Nylig tok kjæresten til min beste venn selvmord, og han har vært utrolig flink med å snakke åpent ut om hvordan han har det, og for meg virker det som om han lett kan søke hjelp fordi han er så åpen om alt. Jeg misunner han det så utrolig mye. Jeg føler jeg har slitt så lenge nå, og prøvd å dekke til tankene med nye tanker, men det fungerer ikke. Jeg fikk råd da det gikk opp for meg at jeg trenger hjelp, om å ringe fastlegen, men det er noe jeg bare ikke klarer å gjøre. Det virker for dumt å ringe og si "ja hei jeg trenger en time for å snakke om mental helse", det funker ikke! Så jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal gjøre. Bøker..? Andre ting..? Har bare nevnt for to stykker jeg kjenner at jeg faktisk har problemer, og fikk da også høre at det ligna på bipolar lidelse.
Jeg føler meg ofte paranoid, ensom hele tiden, utelatt, sett ned på, og har en konstant følelse av at jeg trenger å bli akseptert av alle..

Jeg vet ikke hva jeg er ute etter, eller hva jeg vil.. jeg vet ikke om problemene mine er bagateller eller om det er noe jeg bør ta tak i. Det eneste jeg vet er at jeg vil ut av tankegangen og livsstilen min før neste gang jeg når toppen, og bunnen igjen.

Takk for at du tok deg tid til å lese.
Avatar

Re: Usikker

mars 2 2011 - 02:02
Hei:)

Du har jo helt klart problemer og vanskeligheter i hverdagen din, som sikkert er vanskelig og takle helt alene.
Når det gjelder studiene dine, ville jeg absolutt tatt kontakt med en studieveileder og få litt hjelp til hvordan du kan fullføre uten og slite deg helt ut.
Kanskje du kan få noen utsettelser osv. Jeg tror at hvis du snakker med de rette folkene så vil de nok strekke seg litt for at du skal klare og fullføre.
Bare si at du har/har hatt en vanskelig tid, så kan det hende du får litt ekstra hjelp til og komme igang igjen. Du taper ikke noe på det ihvertfall.

Jeg vet ikke hvordan problemer du har med økonomien din, så er litt vanskelig og gi råd om akkurat det.

Skjønner at du synes det er vanskelig og snakke med andre mennesker. Jeg har det sånn selv. Men det finnes mange forskjellige steder man kan gå, uten at man trenger og si noe, man kan bare sitte og høre. Hvis du søker litt rundt på nett finner du helt sikkert en slags type gruppeterapi du kan delta på. Der er du heldig, siden du bor i Oslo, da er det liksom ikke så vanskelig og finne sånt, som det ville hvert hvis du bodde på et lite sted. Og hvis du synes det er vanskelig og ikke vil dra aleine, kan du jo ta med deg en av vennene dine som du har snakket med?
Eller kanskje vennen din som mistet kjæresten sin? Dere kan hjelpe hverandre.

Håper det ordner seg for deg, og at du kan "lære" deg selv opp til og kunne snakke ut med noen. For det kan nok hjelpe deg masse.

Forresten, hvis du synes det er lettere og skrive, hvorfor ikke begynne med det? Ta med deg det du skrev her f.eks, og ta en tur til legen eller en psykolog.
De er vandt med at noen mennekser sliter med og uttrykke seg og det og snakke for seg. :) så tar du det derfra. Funker det ikke så sier du bare det, så
vil de helt sikkert hjelpe deg og finne ut noe som funker for deg.

Masse lykke til:)
Avatar

Re: Usikker

mars 2 2011 - 09:06
Å tusle til legen med mentale problemer er faktisk ganske vanlig. Dem regner vel med at minst 40% av alle som kommer innom gjør det nettopp på bakgrunn av mentale problemer. Det er helse det også og faktisk en større del enn det man skulle tro.

Jeg tror det vil være flott å få startet opp noe og du vil gjerne få litt informasjon hos fastlegen også for å komme litt i gang med ting.
Du har jo forstått at det ikke funker helt å takle dette alene så første skrittet er allerede tatt.
Til forsiden