Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Unnvikende/engstelig personlighetsforstyrrelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Unnvikende/engstelig personlighetsforstyrrelse

okt 4 2014 - 14:19
Er den noen med denne diagnosen som har gått i behandling, fått positivt utbytte og mulig også blitt kvitt denne sykdommen? Tenker først og fremst på andre typer behandling enn den vanlige psykoterapien. Finnes det f.eks behandlingssenter en kan søke seg inn på og få god hjelp?

Har selv gått fire år i psykoterapi og ett år i gruppeterapi, men er fremdeles så plaget av angst at jeg er langt unna å ha et normalt sosialt liv. Jeg lever ikke, bare eksisterer.
Avatar

Ang. unnvikende personlighetsforstyrrelse

okt 18 2014 - 15:22
Hei Morshjerte!

Jeg har også gått til psykiater og fått påvist unnvikende personlighetsforstyrrelse. Dette skjedde for ti år siden faktisk. Jeg fikk ikke noe hjelp mot det og fant ut at jeg tilslutt måtte lese om hva unnvikende personlighetsforstyrrelse var selv på wikipedia. Det jeg har funnet ut med tiden er at folk som har unnvikende pf. har en tendens til å være overhyggelge og dumsnille, og til å ha altfor lav tillit til seg selv og for mye tillit til andre. Dette kan være veldig skummelt. Spesielt hvis du kommer borti mennesker som er såkalte "baiters". Jeg har også sett litt på programmer med Dr. Phil., og føler at man kan lære litt der. For bare ett år siden fikk jeg også påvist at jeg har ADD hos en nevropsykolog. Noe som jeg egentlig burde fått vite når jeg ble testet hos habiliteringstjenesten for ti år siden. Jeg synes psykiatere i Norge er dårlige forøvrig. Hvis du vil så er det bare til å adde meg her på siden :-)
Til forsiden