Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Uføretrygdet!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Uføretrygdet!

juni 3 2022 - 23:00
Hva sier dere folkens til folk som spør dere hva driver dere med og om dere jobber.Det er ofte problemstillinger for hva sier man til bekjente og de nysgjerrige? Skal man unngå dem eller si det som det er el hva sier dere til det?
Avatar

Re: Uføretrygdet!

juni 3 2022 - 23:34
Jeanett og Anett (i tegneserien Pondus) pleier å si at de jobber på NAV som "pengemottakere". Jeg pleier å si at jeg er profesjonell unnasluntrer. (Det er faktisk en fulltidsjobb, bare spør de som gikk på tyskerarbeid under krigen!)
Avatar

Hei

juni 3 2022 - 23:40
Du er morsom frikar.proffesjonell unnasluntrer den var bra.Men kan føles at man må rettferdiggjøre seg selv el man blir satt ut og vet ikke hva man skal si.Er så mange nysgjerrige mennesker der ute.
Avatar

Re: Uføretrygdet!

juni 4 2022 - 08:33
Jeg har begynt å si " jeg jobber ikke",
jeg har ikke fått eksperimentert nok med den sprø fremgangsmåten enda,
hittil virker det som om da går samtalen raskt nok videre,
mens jeg fortsetter som om jeg ikke bryr meg no særlig
Avatar

Oi

juni 4 2022 - 19:15
Blir det ikke stille da når du sier det Ennydagtruer.Når du sier det slik så tenker jeg med en gang at den andre parten lurer og blir stille og den ekle stillheten.
Avatar

Re: Uføretrygdet!

juni 4 2022 - 20:48
Jeg har opplevet mer at de bare skravler videre, kanskje redde for å avsløre sine egne fordommer, eller at jeg bare sier det sånn rett ut med en "so f*** in what, tone" i stemmen. Kanskje det smitter over på noen, måten du sier det på
Avatar

Hei min venn :)

juni 4 2022 - 22:34
Det er alltid kjipt å få det spørsmålet, er ikke favoritt spørsmålet mitt liksom, det gir en del angst , men jeg sier alltid det bare rett ut jeg at jeg er ung ufør, og i mitt tilfelle har det gått greit synes jeg ,en del skjulte fordommer /usikkerheter og da ignorerer de det gjerne og prater videre om andre ting ,men noen blir bare nysgjerrig av diverse grunner og da sier jeg også som det er . Jeg har jo hatt og har en tendens til å være for åpen og rett ut, da. Ikke alltid i min favør, nei ... men det er vanskelig spørsmål ja , synd at det skal være det .
Avatar

Re: Uføretrygdet!

juni 5 2022 - 20:20
Noen nye mennesker spør rett ut og når jeg sier at jeg er uføretrygdet, så spør de hva jeg feiler. Da sier jeg høflig at jeg har noen helseproblemer (og går videre i samtalen og snakker om noe annet som vi egentlig snakket om før de spurte) og noen frekke fortsetter å spørre og skal vite eksakt hva en feiler. Jeg spør ikke folk om hva slags helse de har, uansett og opplever at de blir snurte hvis de ikke får den infoen de vil ha. Jeg står på retten til å holde det for meg selv. Min helse er min helse. Da kan det hende at jeg ikke er interessant å snakke mere med og de går. Helt fint det, men det blir ikke særlig sosialt liv av sånt.

Mye bedre å si at en er arbeidsledig for tiden. En småhvit løgn må til og jeg har ikke problemer med det. En må bli litt tøffere og ikke gi det de vil ha hvis en ikke vil gi opplysningene til alle som spør.
Avatar

Hei

juni 5 2022 - 22:59
Skjønner godt hva dere mener alle sammen.Skjønner deg godt mullvarp spesielt når det kommer flere spørsmål.Ens helse er ens helse.Man skal ikke måtte forsvare seg selv videre hva det er som gjør at man er ufør.Tenker det er mye fordommer der ute men mye nysgjerrighet også først og fremst.
Avatar

Man kan si mye forskjellig. Men la være å lyve..

juni 8 2022 - 14:54
At jeg ikke er tilfreds med det jeg driver med å vurderer skole/uni for å få en jobb jeg vil ha.. Eller at jeg valgte feil på virderegående men heldigvis kom meg ut av det yrket før jeg kastet bort for mange år på det.

Folk flest er så a4 at man ikke kan diskutere mensen eller tamponger med de en gang… Så psykiske lidelser kan man bare glemme 90%+ av tiden, så deilig det hadde vært om man kunne bare vært helt ærlig i alle situasjoner, men så må man begrense seg om det gjør en selv ukomfortabel.

Kan også si at jeg driver med Data hvis noen spør hva jeg «gjør/driver med» Det er en av hobbyene mine :) Har man en jobb som også er hobby er man heldig! (så lenge man ikke går lei av hobby biten fordi det blir for mye jobb..)
Og blir det oppfølgingsspørsmål om hva, så sier jeg bare at det er de tekniske tingene som systemer og mikroprosessorer, og da stopper som regel 99% der for de kan ikke en drit, men hvis man begynner å diskutere hobbyen er det som regel en grei sjans for at det individet vil forstå når jeg sier at jeg faktisk ikke jobber med det, men skjønner hvorfor jeg på et punkt ble utbrent i ung alder, og man slipper stigmaet som kommer av andre personer sin egen usikkerhet imo..
Avatar

Eller..

juni 8 2022 - 15:02
Hvis noen spør direkte ut HVA jobber jeg med, så kan man svare at man er mellom jobber men vurderer annen utdannelse videreutdanning. Jeg har svart rett ut at jeg IKKE jobber flere ganger også, men det får meg som regel til å føle meg litt dritt etterpå, for jeg har jo ikke total mangel på ambisjoner eller ønsker/håp om jobbsituasjon. Men vet jeg må på skole for å få jobbet med det jeg faktisk vil jobbe med..
Avatar

Hei

juni 11 2022 - 22:18
Det er mye man tenker etterpå hva man kunne svart.Mange i dag har fordommer folk som er uføre og man jo føle at man må forklare seg nærmest for andre.
Avatar

Re: Uføretrygdet!

juni 12 2022 - 09:43
Som uføretrygdet har jeg også opplevd å bli sett mistenksomt på av mennesker som ikke tror på sånne som meg, fordi jeg står på mine ben og er utendørs på en solrik dag, eller en gang i året har dristet meg til å si ja til en invitasjon og blitt med på en uterestaurant. Hvis jeg kan gjøre det, så bør jeg kunne ha en jobb også! Det tenker noen...og jeg er der så lenge jeg klarer, kanskje en hel time, før jeg må si takk for meg og ønske godnatt og dra hjem, for det blir for mye for meg.

Uføretrygdede har like mye rett som alle andre til å forsøke å få en så bra livskvalitet som alle andre og da hjelper det ikke å bli pekt på, mistrodd og baksnakket om. De som mobber vet tydeligvis ikke dette, men det gjør jeg, så da praktiserer jeg det å bli sterk i fasaden og gjøre som jeg vil/kan, uansett hva de lite inkluderende mener.
Avatar

Mullvarp

juni 12 2022 - 12:35
Hørhør;)
Avatar

Re: Uføretrygdet!

juni 12 2022 - 12:55
Samfunnets struktur må ta en stor del av skylda for at enkeltmennesker faller utenfor arbeidslivet. Det er vanskelig nok lell om en ikke skal kjenne på fordømmelse også. Det beste en kan gjøre hvis en har fått innvilget uføretrygd, er å nyte livet så godt en kan. Tenk positive tanker om deg selv, finn andre ting å glede deg over enn plassering på karriærestigen.

Jeg tror de fleste som spør om sånt er mest ute etter hva du interesserer deg for som de kan ha en samtale om, ikke hva du bringer av skatteinntekter til stat og kommune. Bær over med folk at de spør på feil måte, ikke ta det inn over deg som en anledning til å la kråka på skulderen hakke på deg.

Bygge seg en annen rolle enn arbeidstaker som i samfunnet kan være vel så viktig og legg din vekt på den, snakk om det som engasjerer deg i stedet.
Avatar

Srubborn

juni 12 2022 - 13:35
Når du hevder at "samfunnets struktur må ta en stor del av skylda for at enkeltmennesker faller utenfor arbeidslivet", hvilke strukturer refererer du til da?
Avatar

svar Frikar-1

juni 12 2022 - 13:44
Jeg tenker på de faktorene som enkeltmennesket rår lite over, f eks arbeidslivets krav, samfunnets lover og regler, for å gjøre svaret kort.
Avatar

srubborn

juni 12 2022 - 13:53
Du svarer ikke konkret på det jeg spør om. Hvilke krav? Hvilke lover og regler?
Avatar

Re: Uføretrygdet!

juni 12 2022 - 14:05
I alle dager, er dette et forhør eller?
Avatar

srubborn

juni 12 2022 - 14:13
Hvis du ikke vil svare på det jeg spør om, fortolker jeg det som at du ikke har noe svar.
Avatar

Re: Uføretrygdet!

juni 12 2022 - 19:32
Interessant å se dere to i tottene på hverandre, Frikar og Srubborn.
Avatar

uføretrygdet...

juni 12 2022 - 19:45
Alle burde jo se at Frikaren-1 og srubborn ikke har godt av å drive dags .
Kanskje de burde få seg en virkelig JOBB.
Som selgere kanskje?
Avatar

Helloo folkens

juni 12 2022 - 20:28
Her var det mye liv.Helt enig Mullvarp dette med mistenkeliggjøring men spesielt med usynlige sykdommer.La oss si da man sitter i rullestol så tviler jeg mange hadde hatt samme tanker fordi det er noe man ser.med usynlige sykdommer ser man ikke bortsett fra de nære som ofte ser det.
Avatar

altså

juni 12 2022 - 22:23
bare være den du er
ikke skam deg over det
det er mye i livet vi ikke styrer
som vi ikke selv har valgt
hvem som helst vil være i jobb
hvem vil vel ikke bidra liksom
og samtidig ha en karriere
ingen vil være "snyltere"
stå opp for deg selv du
ikke forsterk samfunnets stigmatisering
Avatar

Thats true

juni 12 2022 - 22:42
Vi styrer ikke sykdom og vi kan ikke noe for det.


Til forsiden