Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ubehandlet borderline

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ubehandlet borderline

sep 27 2022 - 04:38
Hei!

Har opplevd veldig mye traumatisk i løpet av livet som har gjort at personligheten min ikke har fått utvikle seg på en normal måte.
Det jeg lurer på er om noen vet om man kan bli kvitt borderline (personlighetsforstyrrelse) som man mest sannsynlig har gått med ubehandlet i mange år?
Jeg fikk denne diagnosen konstatert når jeg var 28, og er nå 30?
Jeg tenker fortsatt i samme baner, og ser virkeligheten på samme måte som jeg alltid har gjort. Enten er du god/ond, en drittsekk/engel. Svart/hvitt tenkning. Følelser som er forsterket x 10, noen ganger følelsesutbrudd som er vanskelig å kontrollere. Tåler ikke alkohol. Vansker med å knytte trygge relasjoner. Lite nettverk og støtte i familie. Depresjon og angst. Grubling og tanker som hele tiden trøkker meg ned. Problemer med tillit, trygghet, og føle at jeg fortjener noe bra. Jævlig flink til å skyve andre mennesker fra meg fordi jeg forventer at de vil forlate eller svikte meg.

Er det i det hele tatt noe håp for meg når det har vært slik i allefall i 6 år?

Alt i meg skjønner jo at væremåten jeg har ikke er normal, men likevel så gjør jeg det. Altså er jeg bevisst på at jeg er personlighetsforstyrra, bare klarer ikke å slutte å gjøre de tingene/ha den atferden utad.
Avatar

Re: Ubehandlet borderline

sep 27 2022 - 08:11
Det er mulig å bli bedre men du må legge inn mye arbeid hver dag i flere år. Begynn med dette: se på dr daniel fox på youtube. Last ned hans workbook, finnes gratis på nett, kan vise hvor hvis du har behov.

Sett opp fast døgnrytme. Du MÅ stå opp samme tidspunkt hver dag. Og du må få nok søvn. Ekstremt viktig.

Du må være fysisk aktiv hver dag. Minst 30 minutt tur i naturen helst. Prøv å få til styrketrening et par ganger i uken.

Du må komme deg ut av huset. Være blant folk. Om du ikke tør å snakke med andre, vær rundt andre.

Du må lære mestringsteknikker. Det er lett å bli fornærmet. Aldri hør på følelsene. Vit at de tar feil, og gjør alltid motsatt av det du føler for å gjøre.

Ha jevnlig kontakt med familie. Send meldinger, ring. Øv deg på å ha den kontakten.

Det er virkelig kun du som kan gjøre noe. Du må være villig til å legge ned daglig arbeid for å bli bedre. Og fortsette med det hele livet sannsynligvis. Hvis du vil, kan du bli bedre.

Legg meg til om du vil snakke, trenger støtte eller veiledning
Avatar

Ubehandlet borderline

sep 28 2022 - 02:16
Ja, gjerne vis meg.
Jeg jobber med døgnrytmen min nå. Fysisk aktiv er jeg hver dag, både trening, kveldsturer og jogging i naturen.

Jeg handler mat et par ganger i uka, ofte så jeg har for noen dager. Møter innimellom noen for å ta en kaffe.

Jeg skåner kanskje familie og venner en del for hvor ille jeg ofte har det. Hvis jeg får et følelsesutbrudd så vil jeg jo ikke skremme dem vekk.

Jeg bruker mestringsteknikker som å distansere meg, aktivisere meg til å gjøre noe annet og ikke grave meg helt ned.
Til forsiden