Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tvangstanker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tvangstanker

mars 19 2020 - 19:17
Hei.
Mulig det er et innlegg om dette,
Men er det noen som sliter med tvangstanker her? Jeg har nettopp fått diagnosen tvangslidelse pga en vond tanke jeg sliter veldig med å bli kvitt.
Kanskje vi kan dele litt tips til å skyve de unna eller bare prate ? Ta gjerne kontakt ????
Avatar

Du er ikke alene

april 2 2020 - 07:23
Tvangstanker er veldig vanlig, også hos folk som ikke oppfyller kriterier for tvangslidelse. Jeg har dem selv. Jeg er redd jeg skal kjøre på noen, hoppe fremfor en bil, være utro mot kjæresten eller forgripe meg på unge kvinner (jeg er en mannlig lege).

Jeg vet ikke hva dine tanker går ut på. Det som er definerende for tvangstanker er at de er påtrengende og fyller oss med avsky. Det er på en måte helt utenkelig at vi skulle agere på tankene. Et tips for å bli bedre er å gjøre som du gjør nå- å åpne seg til andre om det. Det er veldig mye skal knyttet til tvangstanker. Videre skal du prøve å ikke "skyve dem vekk". Dette gir tankene næring. Man skal heller "se på tankene" i det de kommer og prøve å bli trygg på at disse tankene ikke sier noe om deg. At du aldri ville agert på tankene.


Lykke til Selma. En god venninne av meg har blitt helt frisk fra tvangstanker og -handlinger. Behandling er veldig effektivt. Det vanskeligste er ofte å søke hjelp.

Redigert av administrator.
Avatar

Hei

april 2 2020 - 14:14
Selma det er kjempe tøft med tvangstanker som trenger seg på.jeg syns det er så krevende og det er kjempe vondt og skremmende.msn blir redd av seg selv jeg blir redd også prøver jeg å få de vekk men jo mer jeg prøver jo mer trenger de seg på.det er jo folk som kan ha det men de tenker ikke så mye over det men det er når det blir til sykdom at det er kjempe ille.jeg skjønner hva du mener det med å skyve.går du i behandling?jeg håper det el at du får hjelp.jeg har god psykolog som hjelper meg med det og andre lidelser jeg sliter med og det fins gode psykologer som kan hjelpe deg å få det bedre.man blir ikke nødvendigvis frisk men noen ganger kan det være bra bare det å få det bedre enn man har det.håper du får hjelp.å gå alene med det er så mye verre.
Til forsiden