Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trygd og skatt...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trygd og skatt...

sep 20 2017 - 14:04
Kan man si att man betaler skatt og avgifter når man mottar u føre trygd og ikke jobber? Hører flere u føre trygdede si dette. På meg virker dette rart. Jeg er nettopp selv blitt trygded men føler ikke att jeg bidrar til felleskapet når jeg bare nyter og ikke Yter
Avatar

Re: Trygd og skatt...

sep 20 2017 - 18:42
Jeg skjønner hva du mener, men trygdeytelser er skattepliktig inntekt og det blir trukket skatt av det. Har en f eks masse rentekostnader som kan trekkes fra, får en fradrag for dette og lavere skatt. Har en masse formue får en høyere skatt.

Jeg tenker at du yter, på din måte.
Avatar

Re: Trygd og skatt...

sep 20 2017 - 18:57
Så lenge du bruker penger i Norge så går jo pengene rett tilbake i den norske økonomien igjen. Først betaler du skatt av trygden. Så betaler du mva. og andre avgifter på ting du kjøper. De pengene som ikke går rett tilbake i statskassen i form av skatter og avgifter går stort sett til næringslivet i Norge. På den måten bidrar du til verdiskaping, sysselsetting osv.

Eneste måten en trygdemottaker ikke bidrar til felleskapet på, er om de tar all trygden og sender den ut av landet eller gir alle pengene til kriminelle.

Jeg synes ikke det å være trygdemottaker er noe å skamme seg over i så måte.
Til forsiden