Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trøtthet/slitenhet, koffein, hei i natten

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trøtthet/slitenhet, koffein, hei i natten

mai 4 2014 - 02:12
Syns det samme gjentar seg hver dag. Jeg sover dårlig, og da blir jeg trøtt og sliten på dagen. Derfor drikker jeg mye kaffe. Men når natten kommer er jeg i full fyr... selv om jeg føler meg sliten og overtrøtt... null sjanse til å sove. Og så sovner jeg altfor sent, og så gjentar sirkelen seg...

Et ganske vanlig problem, antar jeg.

Men når morgendagen kommer, så drikker jeg kaffe likevel... jeg syns ikke det er noe særlig å være zombie på dagtid... så jeg tar først én kopp, for å ikke overdrive denne dagen. Men den virker ikke, så jeg tar enda en. Og så en tredje.

Koffein er nok et veldig "slow drug" har jeg inntrykk av...

Jeg mener ikke å "klage" når jeg skriver dette. Det er sikkert halvparten av Norges befolkning som har det sånn.

Jeg antar jeg skriver dette fordi jeg er ganske ensom. Det er jo ensomt å sitte oppe natt til søndag, mutters alene, skikkelig sliten men likevel oppspilt...

Men, nå tok jeg Atarax da. Skulle gjort det for 4 timer siden...

Uansett: hei i natten! Håper dere får en god natts søvn.

Søvn er viktig. Det føles viktig, i alle fall.
Avatar

du er nok

mai 4 2014 - 03:44
B menneske....Kanskje du burde jobbe på kvelden, eller natta, i stedet for på dagen...?
Mindre stress m søvn da antaglig....?
Avatar

Tretthet

mai 4 2014 - 07:01
Det å være trøtt og sliten skyldes ubalanse. Det kan være mange årsaker til dette. I hovedsak så må man sove skikkelig for å bli skikkelig uthvilt og med mindre man vet hvordan en skal angripe dette vil det være vanskelig å komme dit.
Strategien er forholdsvis enkel, men den koster litt innsats. Det handler om å bruke søvn som noe positivt og senga til å sove i og soverommet til hvile. Blir det en grubleplass så vil det fortsette og balle på seg slik at det blir rene terroren til slutt å være i loppekassen og man blir bare liggende og vri seg til man til slutt svimer av for å være 2% menneske når klokka ringer og man blir en utgave av the living dead som stabber seg gjennom kåken for å prøve å skaffe seg litt braaaaiiinz!!!

Såh.. Hva kan man gjøre?
Det viktigste er å redusere stress. Da mentalt og fysisk stress i første omgang. Det handler ikke om å gi opp alt, men å kunne innse at man tross alt er et menneske og da trenger man å forholde seg til det og ikke prøve å oppføre seg som om man var en maskin. Det er viktig å få i seg nok og riktig næring og også å fylle godt på med vann. Der synder mange og det fører til en heller laber funksjon i seg selv. Hva som funker for den enkelte her vil være individuelt, så det er umulig å si noe konkret som funker for alle. Det jeg personlig vil anbefale er gode kilder til mikronæringsstoffer og nok av makroene. Dvs at man bør innta en balansert frokost først og fremst med riktig mengde av protein, fett og karbohydrater. Denne frokosten legger da grunnlager for hvordan man føler seg DAGEN ETTER! Dette er noe mange ikke helt skjønner. Det du spiser har ikke en direkte effekt der og da bestanding. Noe blir det, men totalt sett for organismen så går systemet litt tregere. Når man forstår at arbeidet må legges inn i forkant for å oppnå et resultat så vil man også raskere komme til en bedring siden man vet at det ikke nytter med kortsiktige løsninger.

Det er også viktig å ha en form for rutine. om man slaver seg gjennom uka med to striper til øyne og er nattugle i helgene så vil man jo fort skjønne at det da hele tiden er en ubalanse der som skaper problemer. Det å ha leggetider er nok vanskelig for mange, men det gir mye tilbake i form av økt energi og bedre evne til å hente seg inn igjen. Er man ikke villig til å gjøre dette så må man betale for konsekvensene av det.

Mange tenker også "jamen.. Jeg har venner som..." Eh.. Om den ene eller den andre tilsynelatende gjør det umulige gjør vel ikke at du føler deg mer våken?

Finn ut din egen rytme og hvor mye søvn du trenger og gjør det til en PRIORITERING å få nok søvn HVER NATT. Over tid så vil det føles som at du nærmest har fått satt inn tre ekstra batterier. Det å sprette opp før sola uansett hvilken dag det er og bare le av vekkerklokken gjør ganske mye med hvordan man føler seg totalt sett.

Husk også at dette tar tid og man må være villig til å ofre litt av "Alt man må rekke" for å ta vare på seg selv. Om man kjører på, så vil det bli en kostnad et eller annet sted. Over tid kan man risikere å brenne rett i den berømte veggen og jobben derfra er langt større enn det er å skape seg litt rutiner i dagene.
Et steg av gangen kommer man veldig langt med. Jeg ville satt det som et langsiktig mål på et år for å etablere alt av vaner som trengs. Da får man ikke sjokk og man skaper ikke mer problemer og mer stress. Om du leter etter noe som du kan gjøre NÅ!! så vil du bare lure deg selv.
Avatar

melatonin

mai 4 2014 - 10:19
Hei

Kanskje du har forstyrrelser i produksjon av melatonin som er søvn hormonet? Vet det går å få medisin for å få opp nivået når man skal sove.

Også kan dey være du må ta et par fridager der du absolutt holder deg borte fra koffein og ikke sover på dagen, men forhåpentligvis får tilbake nattesøvnen!

Lykke til
Til forsiden