Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trøst, terapi eller gode råd?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trøst, terapi eller gode råd?

okt 10 2020 - 12:02
Det er veldig forskjellig hva folk har behov for når de søker hjelp i helsevesenet. Noen trenger trøst og følelsesmessig støtte. Andre trenger terapi for å endre sine tanker og adferd. Noen trenger gode råd om hvordan de skal håndtere situasjonen(e) de befinner seg i.

Dersom det oppstår misforståelser mellom pasient og behandler, slik at disse 3 blir byttet om, kan det gjøre situasjonen verre, f.eks. dersom en pasient som egentlig bare trenger gode råd blir behandlet med terapi. Det blir da konstruert et problem som ikke eksisterte i utgangspunktet, mens pasientens reélle utfordringer ikke tas tak i.

Noen som har erfaringer eller innspill til dette?
Avatar

Re: Trøst, terapi eller gode råd?

okt 10 2020 - 15:38
Jeg er enig med dette du skriver, at man kan søke hjelp og egentlig trenger støtte og trøst, og ikke nødvendigvis terapi. Jeg vet ikke helt om jeg har erfaringer med dette sånn utfra det du mener, men jeg vet nå at da jeg selv søkte hjelp, så fikk jeg ikke den hjelpen jeg skulle ha trengt. På en side fordi jeg trengte noen å være glad i, som var glad i meg og som gjorde meg godt, men på den andre siden fordi mine problemer var traumerelatert, og de tydeligvis ikke forsto det. Når man har PTSD, har jeg lært, da er det å snakke om opplevelsene sine ikke en god ting hvis man ikke er klar for det. Jeg fikk ikke hjelp til å få det bra her og nå, eller til å greie å forstå hva som "feilte" meg, og ble stadig retraumatisert fordi ikke visste hva jeg egentlig trengte - og ingen fortalte meg det heller. Antageligvis visste de det heller ikke. Men jeg trodde at de visste hva jeg trengte, og prøvde å høre på dem, men det var som jeg aldri fikk det helt til, og dermed følte jeg meg bare enda verre. Og jeg har og drevet og ødelagt for meg selv pga det, til slutt og fordi jeg ga opp, at jeg ikke forsto hva som ville kunne hjelpe, slik at jeg bare ville begrense skadene. Jeg er så glad for at jeg har funnet ut hva som hjelper meg, og at jeg nå forstår hva jeg har slitt med. Det har forandret livet mitt.

Jeg vil anbefale alle å høre på seg selv og sin følelse av hva man trenger og hva som fungerer og ikke fungerer, og prøve å formidle det til dem dere ber om hjelp. Det kan være veldig vanskelig, særlig når det er et kaos inni hodet, eller man har hatt det slik så lenge. Men jo bedre enn greier å formidle, jo bedre mulighet har de til å gi dere den hjelpen dere trenger.
Til forsiden