Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trist når gamle venner vender en ryggen...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trist når gamle venner vender en ryggen...

nov 15 2015 - 17:35
Kjenner at jeg får utrolig vondt inne i meg når jeg blir avvist av mennesker som jeg kjente før når jeg prøver å f.eks. sende dem forespørsel eller brev på facebook. Jeg har hatt psykiske problemer i noen år og i noen perioder av de siste årene har jeg vært psykotisk..
Da har jeg ofte "plaget" noen av de menneskene som de kjenner,,,. Jeg mente det aldri vondt, men psykosen gjorde at jeg så på dem som trusler og vrangforestillingene gjorde at jeg måtte skrive litt rare og noen ganger ubehagelige ting til dem...

Jeg har vært utrolig lei meg for det og bedt dem om unnskyldning tusen ganger, forklart at det var sykdom. Men de fleste har likevel snudd ryggen til meg. Ja, det er lenge siden vi var venner og jeg har gjort masse ting som kunne få enhver til å begynne å lure på meg.
Men jeg var jo ikke meg selv! Er så utrolig trist når også de som jeg ikke har gjort noe liksom tar avstand fra meg(sikkert for å støtte de andre..) Det er da jeg virkelig Hater sykdommen min. Man liksom "våkner" til en helt annen verden etter at man har hatt psykotisk episode. Når man er midt i det er alt veldig logisk og spennende(for en selv), men etterpå sitter man igjen med ingenting. Bare skam og anger...

Det er vel for mye å be om at folk skal forstå, være mer snille, er sikkert ikke så enkelt det.. Sykdom er kompliserte greier.. Men jeg kan ikke la være å plage meg selv med å tenke på de menneskene som alle som en har snudd ryggen til meg. Det sårer meg så enormt.
Setter pris på alle tilbakemeldinger :-))))
Avatar

:)

nov 15 2015 - 17:42
Heisann du. Har opplevd mye av det samme sjøl. Legg meg gjerne til som venn, så kan vi prate sammen!:)
Avatar

...

nov 15 2015 - 18:26
Jeg har godtatt venneforespørselen din flere ganger, så sletter du tydeligvis meg som venn selv og sender det på nytt...
De siste to gangene har jeg ikke orket å svare deg for du skriver alltid det samme....
Avatar

Hei

nov 15 2015 - 19:54
Folk som ikke ser at du faktisk har vært syk eller prøver å forstå sykdommen din er kanskje ikke mye å ha med videre i livet. At enkelte kan bli skremt skjønner jeg. Er schizofren selv og vet meget godt hva du snakker om. Har mistet mange på veien men fått flere tilbake ved åpenhet tro på at det går. Legg meg til da. Har sikkert masse å prate om vi☺
Avatar

Du er ikke alene

nov 16 2015 - 11:03
Dessverre har enkelte folk lett å snu ryggen til når de møter på mennesker med vanskeligheter og utfordringer, og ikke orker å høre om det.

Vi begynte å prate litt sammen par uker tilbake. Om du ønsker å prate videre, kan du gjerne skrive. Mulig siste meldingen min ble litt lang og du ikke hadde noe konkret å skrive tilbake. Hadde satt pris på å høre fra deg igjen iallfall. :)
Avatar

Trist når gamle venner vender en ryggen...

nov 16 2015 - 19:05
Hei!
Det er forferdelig vondt det du går igjennom. Jeg har "vært der selv", for en stund siden og skrev om det her på forumet. Opplevelsen min var helt slik du opplever det, jeg skulle gjerne visst hva det er som får andre til å være slik mot oss når vi har en psykisk lidelse. Jeg syns ikke det er for mye å ønske at omgivelsene tar litt hensyn og er litt snillere som du skriver når man sliter psykisk. Hvordan det skal foregå vet jeg ikke helt enda. Det opptar meg, for jeg vet at vi er flere som opplever det slik fra omgivelsene.
Jeg har tatt det opp med de det gjaldt, tok tak i eksempler og har spurt direkte hvorfor det ble sånn akkurat da. Noen ble fryktelig lei seg, andre fikk litt dårlig samvittighet. Jeg kunne vise til konkrete eksempler hvor forskjellen på "da og nå" var så tydelig at jeg klarte å få forståelse for at det var en forskjell. Om jeg fikk forståelse for hva det hadde gjort med meg da, tror jeg ikke, i alle fall ikke helt. Jeg kom videre, og det var mitt formål. Da kan jeg gå videre sammen med dem, det har vært en god opplevelse for meg, og har hjulpet meg til å bli mindre deprimert.
Når jeg kom ut av min sterke depresjon og har vendt mer tilbake til slik jeg "var" ser jeg veldig tydelig den enorme forskjellen. Jeg forsøker å nyte det livet jeg har akkurat nå, og håper jeg ikke kommer tilbake dit.
Men med tilbakevendende depresjoner vet aldri.
Jeg legger deg til som venn. Det du opplever er i alle fall reelt :):):)
Avatar

Hei

feb 24 2020 - 23:17
mennesker er selvopptatte og alle har nok med seg selv,dessverre de går ikke rundt for å forstå den sykdommen.mange sykdommer er kompliserte og fører til relasjonsbrudd.har opplevd dette mange ganger.mistet flere venner selv og det er kjempe tungt men det er slik samfunnet er at folk er opptatt av seg og sitt.om man ønsker forståelse fint å ha en venn som sliter psykisk selv så kan man støtte hverandre.klart du tar dette tungt akkurat slik jeg har gjort mange ganger men kanskje mener de du kommer med unnskyldninger.at fordi du er syk så er det greit å gjøre slikt.det er ikke alle mennesker som har den forståelsen hva psykisk lidelse innebærer.
Avatar

hei

mai 8 2020 - 23:19
Opplevde mye d samme selv da mannen min fikk store problem.
Følte at vi begge ble stigmatisert.
Ser på meg selv som en ganske åpen, oppegående og hjertelig person.
Men folk dømmer og fordømmer.
Det er jaget etter status og perfeksjon,
det er egoisme og latskap.
Det er mange grunner til at folk ikke gidder å involvere seg
I det minste må man ta lærdom og
Ikke bli en kald og kynisk person selv
Til forsiden