Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trenger råd antidepressiva

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trenger råd antidepressiva

feb 20 2021 - 09:18
Hei! Jeg har vært deprimert en god stund, skal til legen nå på tirsdag og vi skal snakke om å starte på antidepressiva. Jeg er egentlig ikke spesielt glad i piller og skulle helst sett at jeg fikk orden på dette uten men er så lei av å våkne uten mening hver dag når jeg pleide å være lykkelig. Sover veldig dårlig og sliter med angst i tillegg, og ikke noe av dette bidrar til at jeg klarer å få det bedre. Har dere noe nyttig erfaring med antidepressiva dere som er her inne? Hvor lang tid tar det før man merker virkningen? Er det mye bivirkninger? Har dere et merke dere kan anbefale?
Avatar

Å velge antidepressiva.

feb 20 2021 - 09:49
Hei! Så bra du ønsker å prøve medisiner, det finnes mange gode preparater på markedet. Selv har jeg brukt en hel del av de. Jeg personlig hadde god effekt av Cipralex, den ga også få bivirkninger. Ellers er Remeron er preparat som brukes mye, den hjelper på søvnen også. Men den ga meg vektøkning. Jeg brukte også Zoloft en kort periode, men den ga meg så mange plager at jeg ba om å få bytte. Det er veldig individuellt hva legene bestemmer seg for, basert på din psykiske helsetilstand. Men for meg personlig var Cipralex og samtaleterapi en god kombinasjon. Håper det ordner seg for deg, ta imot all hjelp du kan få, også medisiner. Også må en veie opp bivirkningene mot effekten, og du vil se at ofte blir bivirkningene små, sett i forhold til effekten av medisinen.

Send meg gjerne en melding om du har flere spørsmål, så skal jeg svare så godt jeg kan.
Til forsiden