Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trenger hjelp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trenger hjelp

jan 10 2021 - 01:43
Trenger hjelp, men aner ikke hvor jeg kan starte.. Kanskje denne siden er en start..

Var sammen med en fyr i 6 år. Husker ikke når problemene startet, men ting var ikke bra i mer enn toppen et år, sikkert ikke det heller..

Vi hadde vert sammen bare en liten stund når han først åpnet seg litt opp om noe psykisk han sleit med, og hadde gjort siden han var veldig ung. Han begynte å reagere på ting jeg gjorde og gikk fra rommet for å komme på avstand fra det, men det gikk fint, var ikke noe som virket alvorlig der og da.

Første gang jeg kan huske at ting gikk skikkelig skeis var etter nesten ett år sammen. Vi bodde sammen, og hadde nyttårsfest med noen få venner på besøk. Etter alle var gått innrømmet han å ha tatt noe narkotika, og vi hadde en krangel. Han skjelte meg ut, kalte meg mye forskjellig osv.
Jeg hadde ei venninne som skulle sove på sofaen, hun fikk med seg alt. Dagen etter turte jeg ikke stå opp før hun var gått hjem, jeg var super flau.. Ting ordnet seg etter hvert, han snakket med venninnen min og unnskyldte seg.

Gjennom årene sammen har det vert mye psykisk vold. Jeg har blitt skjelt ut, kalt alle mulige ting, han snakket drit om mine venner og familie, han truet hunden min, han har stått over meg som låg på gulvet og skalv mens han skreik. Det har vert fysisk vold, det var vert mange blåmerker og vondt i kroppen gjennom årene..

Vi har to barn sammen.. volden har vert der hele tiden, når jeg var gravid også. Han var ikke veldig støttende når jeg var gravid eller når de var nyfødte. Jeg sov ofte på sofaen gravid med nr. 1, og når nr. 1 var baby. Det var pga jeg hadde veldig urolige netter som gravid, da fikk ikke han sove. Samme med nyfødt baby, som skulle ammes og ellers våknet mye om natten. Mitt ansvar, han måtte få sove.

Vi har skiftet mange dører i huset pga han har laget hull i de i sinne. En gang skiftet han panelplater i gangen for han laget hull der og. Jeg har sittet innelåst på badet, med to små unger, mens han står utenfor og prøver å komme inn. Døren helt ramponert..

Naboer har hørt høylytt krangling, både inne og utenfor huset. Barnevernet ble kontaktet, de var redd for min sikkerhet og barna som var vitne til vold.
Han fikk ikke lov å bo med oss en stund, måtte godta sinnemestringskurs og samtaler på DPS. Jeg forsvarte han hele tiden, downsizet alt, unnskyldte han med at han hadde det veldig tøft når han vokste opp samt det psykiske han sliter med.
Etterhvert fikk han lov å flytte hjem. Ting roet seg litt, noen ganger eksploderte det igjen og høylytt krangling. Barnevernet avsluttet saken når vi gikk i fra hverandre og han flyttet ut. De var aldri redd for at noen av oss var voldelig mot barna.

Jeg har forsvart han og unnskyldt han og vert på hans side hele tiden. Han har en makt over meg og får ting oftest som han vil. Nylig har jeg begynt å ta innover meg hva jeg har gått igjennom, og går igjennom..
Jeg trenger noen å snakke med, men vet ikke hvem eller hvor.. når jeg skriver dette, som bare er en brøkdel av alt jeg og barna har gått igjennom, blir jeg skamfull og innser at ting er mye verre enn jeg klarer å ta inn over meg.. hjelp. Hvor starter jeg? Har få venner, ingen jeg snakker med, og familie er uaktuelt å snakke med..
Trenger hjelp jeg..
Avatar

Hei

jan 10 2021 - 09:22
Kjære deg. Ikke skam deg. Det er ikke du som har gjort feil. Det er han som har gjort deg vondt. Å bli utsatt for vold, fysisk eller psykisk, gjør noe med oss. En blir brutt ned, forvirra og usikker. Manipulert. Ofte har en sett både de vonde og de gode sidene ved personen, og det kan gjøre det vanskelig å ta stilling til - og avstand fra det personen har gjort. Det er så lett å fornekte det som er skjedd, å ta på seg skylda, eller å føle ansvar for- og forsvare den andre. Og så, når en får det litt på avstand, begynner en kanskje å bli sterkere igjen, og å se helheter mer enn enkelthendelser, og skjønner mer at dette ikke var noe greit. Og en kan lure på hvor det ble av viljen, selvrespekten og evnen til å sette foten ned og stå opp for seg selv. Det er ikke din skyld.

Jeg tror det er ganske vanlig å kjenne det mye som du forteller om når en har vært i et voldelig forhold. Jeg kjente i hvert fall en slags gjenklang når jeg leste, selv om jeg slapp den fysiske volden.

Hvem kan man snakke med?
Krisesenter
Vo-linjen
Diverse hjelpetelefoner
Psykolog
Fastlegen
Familieterapeut

Jeg orket ikke si det til vennene mine, og ikke til familien heller. Jeg startet med fastlegen, som var fin å snakke med. (Når jeg til slutt klarte å få sette ord på det i det hele tatt.) Denne hjalp meg videre til andre som hadde tid og kunnskap nok til å gå mer i dybden. For min del var det viktig og nyttig å få en "proff" å snakke med. Det er mye som må bearbeides i etterkant, og det er ugreie tankemønstre og handlingsmønstre som har fått "satt seg", og som det er lurt å få jobbet med og snudd, for å få det bedre. Mye skam, mye skyld, og tanker og formeninger om å ikke ha noen verdi, mangel på tillit, selvsabotasje, usynliggjøring, unnvikelse og angst for å "vekke ulven" hos folk. Det er godt å ha en fagperson som kjenner igjen og vet hvordan slikt kan hjelpes på. Selv om det er flere år siden jeg klarte å gå, har eksen fremdeles et tak på meg som jeg stadig må jobbe for å slippe ut av. Men det BLIR bedre.

Ønsker deg alt mulig godt, og håper du klarer å finne noen som kan hjelpe deg. Mange gode støttetanker med på veien.
Avatar

Re: Trenger hjelp

jan 10 2021 - 22:20
Hei
Du som trenger hjelp... det gjør jeg også. Har aldri skrevet på noen sider som dette før...
Det var nesten litt skremmende og lese. Du beskriver mitt liv...?!!
Har funnet denne siden i dag, fordi jeg er så lei....
Så vet ikke hvordan det fungerer, Men om du kan skrive til meg så gjør det gjerne.
Klem i luften
Til forsiden