Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trenger hjelp og tips til å ikke la ting gå innpå meg.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trenger hjelp og tips til å ikke la ting gå innpå meg.

jan 3 2022 - 22:02
Hei,

Jeg har vært syk en god stund (5 år), og jeg trenger hjelp og tips for å endre tankegangen min. Jeg prøver å holde meg positiv i hverdagen, men i dårlige perioder merker jeg at jeg jeg blir nedstemt fordi jeg føler at venner og bekjente ikke bryr seg så mye om tilstanden min lenger. I begynnelsen av sykdomsperiode er det kanskje lettere for folk å bry seg, men når man
da har vært syk en stund og kjemper en daglig kamp for å forsøke å bli frisk trenger man noen heierop og støttespillere i blant. Hvordan kan jeg unngå at dette går så innpå meg? Prøver å minne meg på at jeg er flink som står på, ikke gir opp, og at jeg ikke kan la dette trykke meg ned. Samtidig føler jeg meg skuffet til tider over at folk ikke tar kontakt eller spør hvordan det går. Det får meg til å føle meg mindre verdt, glemt og at vennene mine ikke bryr seg så mye om meg som jeg kanskje trodde.
Avatar

Hei

jan 3 2022 - 22:39
Vet godt hvordan det er å kjempe en daglig kamp i håp om å bli frisk, men det å snakke kun sykdom kan tære på ens nære at dem vil bli lei til slutt. så er viktig å også komme med andre innspill til andre temaer å snakke om uansett så vanskelig det kan være eller så langt utenfor komfort sonen det kan føles. Kanskje begynn å snakk om noen tidligere gode minner med vennene som for å bytte tema og små prat? Praten trenger ikke nødvendigvis å være lang heller og kanskje dem venter på at du skal ta initiativ til ting? Skader aldri å høre om f.eks treffes ute for noe og om samtalen kanskje blir litt tung følelsenessig eller manglende flyt i samtalen så kan man alltids si seg ferdig for den gangen og prøve igjen ved senere anledning uten at noen blir følen noe form for «press» :)
Avatar

Re: Trenger hjelp og tips til å ikke la ting gå innpå meg.

jan 4 2022 - 08:47
Takk for fine tips. Det har jeg tenkt på, og skal ta med meg det videre. Er noe med å høre kloke ord fra andre som endrer perspektiv litt. :)
Til forsiden