Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tiltrekke seg det en ønsker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tiltrekke seg det en ønsker

nov 3 2018 - 22:03
Noen her nevnte boka Hemmeligheten av Rhonda Byrne, og siden den har stått ulest i hylla i 11 år, gikk jeg og henta den. Leste litt og synes noe av dette hørtes litt ut som å være for godt til å være sant. Samtidig virket det som de tunge tankene i hodet lot seg litt påvirke i positiv retning. Hvis noe kan hjelpe så skal det da ikke være uprøvd!

Det er viktig å ikke bytte et problem med et annet, så jeg ønsker gjerne en diskusjon og høre folks meninger om hvilke elementer i tankegodset som kan være sunt og hva som ikke er det. F eks har noen visstnok trodd så bokstavelig på det som står at de har satt seg i kredittgjeld i tro på at penger de ønsket seg bare skulle trille inn, sånt ønsker vi jo ingen. På en annen side er visualisering, at en ser for seg, en beskrevet teknikk, brukes f eks i toppidrett og da sannsynligvis har noe for seg, eller?

Budskapet finner en igjen i andre lignende skrifter som kanskje stå i en eller annen hylle eller på internett, så en behøver vel slett ikke løpe i bokhandelen.

Avatar

Re: Tiltrekke seg det en ønsker

nov 3 2018 - 23:10
Det er så mye bullshit i denne verden... Sukk...

"The secret" ("Hemmeligheten") omhandler konseptet "law of attraction", som går ut på at man kan tiltrekke seg hva man enn ønsker seg, KUN ved hjelp av tankens kraft/riktig fokus.

Men problemet er at konseptet ikke fungerer i virkeligheten - hvert fall ikke på den "magiske måten" konseptet er ment å fungere (at man liksom bare kan "tenke seg til å tiltrekke seg hva man vil"). Folk som f.eks. blir gjeldsslaver ved å ha en altfor naiv oppfatning av "law of attraction", slik du nevner, er et godt eksempel på hvordan virkeligheten kolliderer med "law of attraction".

I virkeligheten oppnår man ingenting i livet uten å gjøre en FYSISK INNSATS (altså hardt arbeid) for å oppnå det. Tankens kraft/riktig fokus er bare en fordelaktig mental innstilling som gjør en person MOTIVERT og TILBØYELIG til å faktisk utøve den nødvendige FYSISKE INNSATSEN som kreves. Det er altså den FYSISKE INNSATSEN som gir resultatene; ikke den MENTALE INNSATSEN i seg selv.

Beviset på dette kan enhver person enkelt teste ut selv - ved å bevisst gjøre absolutt INGENTING for å oppnå et visst resultat, annet enn å forsøke og ha de riktige tankene/det rktige fokuset. Hvis man ikke løfter en eneste finger for å oppnå noe, så vil resultatene da være like tilfeldige som flaks - fordi det da BARE ER flaks.

"Law of attraction"-guruene sier til og med selv at det IKKE er nok å bare ha "de riktige tankene/det riktige fokuset", og at man må utøve en fysisk innsats for å kunne oppnå et ønsket resultat.
(Tilnærmet sitat: "Simply WANTING something isn't enough. You have to take ACTION as well.")

Og hvis man altså må utøve en fysisk innsats ("ta action") for å kunne oppnå et ønsket resultat - hvor er da den påståtte "magien" ved "law of attraction"?I tillegg, hvis "law of attraction" virkelig fungerte på den "magiske måten" det er ment å fungere, så ville det betydd at alle som dør i fly-ulykker, rammes av sykdommer, blir drept osv., har forårsaket disse hendelsene selv ved å ha hatt "feil tanker/feil fokus". Og det er åpenbart altfor usannsynlig at dette kan stemme, med tanke på hvor vilkårlige slike hendelser er. Alle ofrene under f.eks. 11. september og 22. juli må i så fall bare ha "tenkt feil/hatt feil fokus" - som er altfor usannsynlig til at en slik teori kan tas seriøst.Men med alt dette sagt; selv om FYSISK INNSATS er nøkkelen til resultatene man oppnår i livet, så spiller også TILFELDIGHETER en avgjørende rolle. Og visse, ønskelige tilfeldigheter kan opptre oftere/med større synkronisering i livet enn hva man ofte skulle tru var mulig ved reine tilfeldigheter - så dette funnet indikerer at det kanskje er noe i konseptet om "law of attraction" allikevel. Men problemet er at disse ønskelige tilfeldighetene fortsatt er altfor vilkårlige/ukonsistente til å kunne vise et avgjørende mønster + at disse ønskelige tilfeldighetene vanligvis ikke forekommer uten at man først har utøvd en FYSISK INNSATS som har ført til situasjoner hvor disse ønskelige tilfeldighetene kan forekomme. Derfor er det umulig å virkelig vite om disse ønskelige tilfeldighetene var forårsaket av "tankens kraft/riktig fokus" eller av den fysiske innsatsen man har utøvd.

Eksempel:
En person som har positive tanker vil generelt møte på/bli tilbydd muligheter i livet. Er dette fordi personens positive tanker sender ut vibrasjoner/signaler til universet som dermed "magisk" tiltrekker disse mulighetene? Eller er det rett og slett fordi personens positive tanker gjør at personen oppfører seg på en måte som andre mennesker generelt liker, som dermed fører til at personen tilbys flere muligheter i livet?

Det er åpenbart hvilken forklaring som er mest logisk her - og spesielt når vi tar med i betraktning at man kan ha positive tanker/et positivt fokus, men allikevel oppnå uønskede resultater...
Avatar

Re: Tiltrekke seg det en ønsker

nov 7 2018 - 21:34
Takk for dine synspunkter og engasjement, flere gode poenger Gresshoppe!
Avatar

Re: Tiltrekke seg det en ønsker

nov 7 2018 - 21:34
Takk for dine synspunkter og engasjement, flere gode poenger Gresshoppe!
Til forsiden