Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Til helvete

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Til helvete

april 6 2012 - 17:08
Nei, nå går ting til helvete igjen...
Jeg har ikke vært på jobb hele uka, er veldig nedfor og hele uka har jeg tilbrakt i senga..
Føler meg håpløs, ubrukelig, dum og akkurat nå gir jeg rett og slett faen i alt. Ikke det at jeg vil gi faen i alt, det har bare blitt sånn..

Jeg har hatt det bra en stund nå, men nå har jeg krasjet fullstendig igjen. Immunforsvaret mitt er helt skutt og samtidig greier jeg ikke ta vare på meg selv. Jeg spiser lite og dårlig, sover veldig mye og de eneste gangene jeg går ut er for å røyke. Jeg er selvdestruktiv, men har ikke energi eller vilje til å endre noe akkurat nå.

Jobben går til helvete, jeg har ikke blitt sparket enda, men jeg skjønner jo at det er like før nå. Jeg greier ikke ha kontakt med noen og greier ikke plukke telefonen for å si til jobben at jeg ikke kommer...

Akkurat nå føler jeg for å gå ut og kjøpe masse alkohol og bare sitte her og drikke og høre på musikk. Jeg vet jo at det ikke ordner noe som helst, men alkohol har blitt min selvmedisinering og har vært det i mange år nå...

Noen som vil snakke eller har noen råd å komme med?
Avatar

Re: Til helvete

april 6 2012 - 18:07
Det som må til er å endre perspektivet. Du setter deg selv i en rolle hvor du ikke har kontroll, selv om du egentlig har det.

Det er jo mønsteret ditt som gjør det hele så vanskelig. Dette er jo noe du har lært deg til. Du vet godt hva du skal gjøre, men energien strekker ikke til og da er det lettere å gå minste motstands vei for å slippe å møte de utfordringene som venter på deg.

Ting vil jo ligge slik helt til du endrer det. Ikke noe noen kan si eller gjøre kommer til å endre på det faktum.

En annen ting som en kan nevne er at det bor mer i deg enn det du kan kjenne når du er nede. Denne avkoblingen vil gjøre det nesten umulig å se, men det er fortsatt der. En må gå igjennom barrieren for å oppdage det, og da først vil en få litt mer innsyn i seg selv.

Alkoholen fungerer bra på kort sikt, dårlig på lengre sikt. Den kan også lære deg flere dårlige vaner slik at du kjører deg enda fler nivåer nedover.

Selve knepet i transformasjonen er å innse sin egen rolle i sin egen situasjon.

Vi kan jo gi det en vitenskapelig modell sånn for moro skyld. Den verden du opplever er en intern tolkning av signalene du får fra kroppen. Det er da bevissthetens egen versjon av inngående energi som blir transformert til noe du kan forstå. Dette betyr da at det er du som skaper din egen verden. Verden der ute eksisterer kun internt i deg selv. Med denne viten å hånd kan du se hvor lett eller vanskelig det er å endre på noe, siden alt ligger i din egen bevissthet.
Avatar

Re: Til helvete

april 6 2012 - 18:46
Takk for svar:)

Ja, jeg vet jo igrunnen godt at jeg setter meg selv i denne posisjonen, men det gjør det ikke noe lettere...Jeg vet at jeg kan rette opp i situasjonen dersom jeg greier å komme meg på jobb imorgen, men når jeg føler meg så langt nede er det noe i hodet mitt som bare sier at det ikke går. Sånn har jeg hatt det i årevis!!

Jeg har jo prøvd å få orden på ting, og det fungerer i perioder. Men nå er det en periode som ikke funker i det hele tatt..Jeg er så trøtt og har ikke noe energi og det føles jo på en måte letter å gi opp enn å fortsette å kjempe..Samtidig vil jeg jo heller ikke gi opp, men det er sånn det blir. Det blir en vond sirkel som bare baller på seg.

Jeg har alltid hatt problemer med å holde meg i jobb og nå har det blitt sånn igjen..Jeg vil jo jobbe og tjene mine egne penger, det er ikke det det står på!!Jeg får negative tanker og sperrer i hodet og kroppen blir full av angst for å gå på jobb. Hvorfor vet jeg ikke, sånn har jeg hatt det helt siden jeg begynte å jobbe..Er det noen andre som har det sånn i en jobbsituasjon?

Et annet problem jeg har er at jeg føler meg dårligere og mindre verdt enn alle andre. Dette er også noe som jeg har følt sterkt på i så og si alle år. Jeg ble mobbet i oppveksten og mye av det henger nok igjen enda. Jeg vet at det er flere år siden nå, men jeg greier fortsatt ikke å bli helt kvitt negative tanker og å være meg selv, i redsel for å bli hakket på eller sett ned på..

Nå har jeg åpnet en øl og det blir nok mange fler ikveld. Ja, jeg er fullstendig klar over at det er en dårlig løsning, men nå valgte jeg allikevel å gjøre det..Å drikke alkohol har vært en last for meg leenge og det er noe jeg ofte tyr til når ting røyner på.

Jeg blir nok inne på forumet her en stund, så jeg sitter pris på svar eller om det er noen som vil snakke:)
Avatar

Re: Til helvete

april 6 2012 - 19:17
Du må begynne å jobbe mer med deg selv. Du har mye som ligger uforløst og det hindrer deg i å komme videre. Du kan se det som en dør du må åpne.

Hvordan du gjør dette er jo opp til deg da. det er mange veier du kan gå for å komme deg dit du trenger. En vesentlig ting er å gå den veien som er rett for deg. Av den grunn kan ingen fortelle deg hva du må gjøre.
Avatar

Re: Til helvete

april 6 2012 - 20:03
Jepp, du har rett der!!
Det er vel derfor det er så vanskelig å vite hva man må gjøre også, fordi alle har sine måter å komme gjennom ting på..
Takk for innspillet:)

Nå har jeg snakket med pappa og sagt at jeg ikke har det bra for tiden, så i det minste kan jeg være åpen om det for han..Og jobben vet at jeg sliter og de støtter meg. Det jeg synes er veldig vanskelig, er å si til meg selv at jeg sliter..Men det er jo ganske åpenbart da, har ike jobbet hele uken, sitter her i morgenkåpen foran peisen og drikker øl....

Avatar

Re: Til helvete

april 6 2012 - 20:14
Du vet nok mer enn du tror. Det er, som du nevner, litt vanskelig å innrømme for seg selv at det ikke går. Når en får det til er det lettere å ta de skritt en trenger.

Mye av det kjenner du allerede til og dersom du overfører tanke til handling så er du i gang.
Avatar

Re: Til helvete

april 6 2012 - 21:46
Jeg skjønner hva du sier, men det er så vanskelig å sette ut i praksis..Jeg skjønner jo hva som må til for å endre ting, men hvor finner jeg styrken til å endre disse tingene?

Avatar

Re: Til helvete

april 6 2012 - 22:21
Den har du. Du er bare satt i vaner og vil ikke endre. Det er et menneskelig trekk.

Vi er veldig gode på å finne disse "men" tingene når vi skal forklare noe. Der ligger mye svar til hva vi må gjøre også. En må se på seg selv litt utenfra og ilegge den visdommen som en innehar. Da får en vann på mølla.

Det er ikke enkelt i praksis. Det er veldig enkelt i teorien. Du må bare innse sannheten. At det ikke skjer en eneste ting før du tar tak og endrer dette selv. Motivasjonen ligger i hvordan du har det. Hvor ille kan det bli? Ille nok til at du tar tak i ting og gjør det som må til selv om det kan bety en del ubehageligheter.

Støtte på veien kan du finne både her og andre steder så det trenger du ikke være redd for. Det beste du kan sette lit til er troen på deg selv. For klarer ikke du det, så vil ingen andre gjøre det heller.

Jeg tror på deg!
Til forsiden