Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Til dere Kristne her inne.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Til dere Kristne her inne.

des 11 2021 - 22:20
Er det nok å elske Jesus, disiplene hans og det som står i bibelen for å være en god kristen. Eller må man tro på alt det bokstavelige som står i bibelen.
Jeg gleder meg til å feire jul, på lange tider fordi jeg føler jeg har funnet noe jeg kan elske.
Avatar

Re: Til dere Kristne her inne.

des 11 2021 - 22:37
Engang kristen. Muligens en dag igjen. jeg er i en prosess med å forstå alt på en helt ny måte, i livet. Jeg prater med kristne som er enig, og tar Bibelen på alvor. At det som står i Bibelen må forstås i lys av det livet du faktisk lever. At det er ikke meninga å gå rundt å piske seg selv til å følge ting som ikke føles godt eller meningsfullt. At selv Bibeloversettelser er farget av de som oversetter dem. Derfor er tro dypere enn å bare blindt ta noens Bibelforståelse som om det var din forståelse.

Avatar

Re: Til dere Kristne her inne.

des 12 2021 - 08:34
Til linea_78:

Jeg er ikke religiøs, men jeg er spirituell - så jeg vil derfor komme med en viktig påminnelse her, siden spørsmålet ditt viser at du er opptatt av "hvilke religiøse regler du liksom 'MÅ' følge, for å være en 'god Kristen/en god troende/et godt menneske'".

Husk at religioner er menneskeskapte organisasjoner, og er egentlig bare en sofistikert form for "stamme-inndelinger/flokk-inndelinger" (som mennesker er veldig svake overfor/tilbøyelige til å følge, fordi menneskearten er et flokkdyr). Det handler altså om "min stamme/flokk (min religion) vs. din stamme/flokk (din religion)."

Religion er rett og slett den mest suksessfulle og dyptgripende formen for stamme-inndeling som menneskeheten noen gang har laget seg - nettopp fordi mennesker har klart å kombinere konseptet om "Gud" sammen med det biologiske behovet vårt for "stamme-tilhørighet", som gjennom indoktrinering (hvis man vokser opp i en sterkt religiøs kultur) dermed gir de religiøse følgerne (stamme-medlemmene) den absolutte følelse av "forpliktelse til å følge religionen (stammen) sin", siden Gud utgjør den ultimate autoritets-figuren (og dermed utgjør den ultimate trusselen overfor "ulydige" medlemmer/følgere).Så, mitt råd til deg er at du bør ta i bruk din kritiske sans og se forbi de snevre, begrensende "reglene" til alle religioner (inkludert Kristendommen, selvfølgelig) - og forstå at Gud/åndeverdenen er så mye mer omfattende enn hva oss enkle mennesker er i stand til å forstå, og dermed også enn alle de religiøse "reglene" som mennesker har laget seg.

Kort sagt: Gud/åndeverdenen er så mye mer omfattende enn hva snevre religioner tilsier. Så, tenk lenger. Ikke la deg begrense av menneskeskapte "regler" om Gud/åndeverdenen (med mindre det er basert på gyldig etterlivs-research - som religioner absolutt IKKE er).Når det gjelder Gud er det kun én ting du trenger å vite: Gud gir UBETINGET KJÆRLIGHET.

Hvis du følger funnene innenfor etterlivs-research'en, samt hvis du tenker kritisk og dermed tenker over hvordan man egentlig bør forvente at en genuint godhjertet Gud faktisk vil opptre, så forstår du at det egentlig ikke fins noen "gale/feil ting du kan gjøre i livet". Du er elsket av Gud/åndeverdenen UANSETT hva du gjør/hvordan du lever livet ditt her på jorda.

Alle andre religiøse "regler" du hører om, er dermed basert på en svært begrenset forståelse av Gud/åndeverdenen, og er tydelig (hvis man leser Bibelen/Koranen e.l.) farget/påvirket av forfatternes/prestenes/autoritets-figurenes egne agendaer/egne behov for kontroll over sine religiøse følgere - slik at de dermed kan sikre seg at de religiøse følgerne er pålitelige/lojale mot religionen (stammen/flokken) sin, samt at de kan sikre seg at de religiøse følgerne lever på en begrenset/ufri måte som er til fordel for forfatternes/prestenes/autoritets-figurenes egne agendaer.Kort sagt: De fleste religiøse "regler" er bare en manifestasjon av menneskets ønske om å ha kontroll over andre mennesker, som oppstår når det er til fordel for vedkommendes egen agenda.

Med andre ord: De fleste religiøse "regler" er akkurat som "reglene" til en/ei diktator, som han/hun pålegger borgerne sine slik at han/hun dermed kan kontrollere dem, når det er til fordel for hans/hennes egen agenda.

Med andre ord: De fleste religiøse "regler" handler ganske enkelt om flokkdyr som ønsker å sikre seg en pålitelig/lojal flokk, og som ønsker seg en eller annen form for egen vinning på bekostning av friheten til de andre individene i flokken.

Så, tenk lenger. Se bak fasaden; se bak manipulasjonen til alle religionene; se rett igjennom alt tullet. Den ekte Gud/åndeverdenen er nemlig mye mer omfattende og kjærlig/tolerant/inkluderende/alt-aksepterende enn hva religioners forståelse og begrensende "regelverk" tilsier.Always remember:

1) HUMANS judge; GOD doesn't.

2) EVERYONE goes to Heaven; it's the universal home of ALL souls.

3) There is no "Hell", "judgement" nor "punishment/revenge" in the spirit-world - although there is karma and lessons to be learned from life on earth.

4) Justice isn't achieved through "judgement & punishment/revenge" - but through karma (which is resolved either here on earth or in the spirit-world). And while a human might interpret karma to be a form of "punishment/revenge", that's not how a soul interprets it.

Souls simply interpret karma as "the exploration of a necessary lesson that they need to learn"; not as a "punishment/revenge". They experience karma for their own sake, for the purpose of "learning about their victim's perspective/experience of things"; not for the purpose of "being punished".

And that's because the spirit-world is filled with such an extreme amount of love, compassion, tolerance and freedom, that God/souls in the spirit-world are naturally focused on learning, as opposed to being focused on "judgement" and "punishment/revenge".

And it's also because human nature consists of being both good/kind and evil/bad - and therefore there's obviously no point in "judging" and "punishing" human souls for doing evil/bad things on earth, as that's simply a natural part of human nature. It simply "comes with the territory" of being human.

So, it would obviously be very unfair and hypocritical of God/higher souls to "judge" and "punish" human souls for their evil/bad acts on earth - because after all, God/higher souls are the ones who actually designed/allowed human nature to be the way that it is (through the process of evolution).

To put it short: Humans are simply intended by God/higher souls, to be both good/kind and evil/bad creatures - and therefore, God/higher souls obviously can't "judge" and "punish" human souls for being evil/bad on earth.

God/higher souls simply don't design/allow human nature to be evil/bad - and then "judge" and "punish" human souls for having acted out their human nature on earth. Humans sure have the capacity for that kind of unfairness and hypocrisy - but not God/higher souls.

5) The worst kind of "punishment" you'll ever receive as a soul, is the one you'll mentally/emotionally hand out to yourself, due to the conscience/regrets you're left with after a life on earth. Because the conscience/empathy of a soul, is extreme, compared to the conscience/empathy of a human.(Jeg skrev teksten ovenfor på engelsk, fordi det noen ganger er lettere for meg å uttrykke ting på engelsk enn på norsk.)Vær FRI! :)
Avatar

Frigjøreren

des 12 2021 - 11:19
Jeg tror egentlig på det samme som deg. Eller jeg vet at det sant. Jeg hadde tenkt å melde meg inn i Norsk Spiritualistisk Forening. Kanskje finner jeg et bedre felleskap og mangfold av mennesker der. For meg finnes det ikke en religion som er rett og en annen feil. Men at man lar seg døpe inn i en av dem for å leve etter de levereglene fordi det gir en sterkere relasjon til Gud i det daglige, gjennom bønn, høytider, musikk, kunst. Altså en oppskrift for en måte å leve livet sitt på. Så er vel det jeg søker etter.

Jeg vil jo være fri også, og ønsker ikke å bli dradd inn i noe som kan vi meg noe negativt. Jeg søker etter noe som kan berike livet mitt, og løfte meg opp. Og gi meg mer rutiner i livet mitt. Og ikke minst det å omgås mennesker som deler noe av mitt livssyn. Jeg omgås for mange overflatiske mennesker i livet mitt nå, så er vel kanskje på søken etter andre som også er på søken.

Takk for svar fra dere begge !
Avatar

Re: Til dere Kristne her inne.

des 12 2021 - 16:46
Bare hyggelig;) lykke til på denne åndelige ferden. Mitt håp er at det finnes noe å finne
Avatar

Hei

des 18 2021 - 14:05
Er jo noen gode kristne kanaler på youtube, Mike Winger er en av de bedre jeg har funnet for Protestanter også har du for eksempel Pints with Aquinas for Katolikker. Jordan Peterson har også en veldig god serie på Bibelen som hjelper folk å tolke og forstå innholdet fra ett psykologisk perspektiv.

Jonathan Pageau har mye bra om religion og symbolisme som jeg finner veldig interresant.
Avatar

Kristendom og løgn.

jan 2 2022 - 15:12
Jeg undres mye over, at en kirke og tro kan basere seg på så mye på løgn, og samtidig være et kristent samfunn der løgn er en del av hverdagen og hver gudstjeneste? Og så er løgn noe som blir sett på som den største synden?

For hvem tror på alt det som står i bibelen, av de som anser seg som kristne? Jeg kjenner ingen.
Burde jeg heller lete etter et annet trossamfunn da jeg står sterkt i mot løgn?

Kan man elske Jesus som et menneske med sine feil, som da alle mennesker har. Og elske all uærlighet i en bibel fordi den ble skapt skrevet av til og for menneskeheten. Kan løgnaktighet bare beskrives litt som menneskets natur?; og noe som har blitt godtatt av Jesus/Gud. - jeg tenker ofte på dette.

Jeg er ikke døpt, så ser på de fleste religioner på utsiden, jeg reflekterer mye før jeg kan kjøpe noe og ta et valg. Men så elsker jeg Jesus, er det er paradoks?. Jeg elsker mye av hans budskap, som jo handler om ren kjærlighet til Gud. Budskapet kjøper jeg, men ikke alle ordene.

Hva ville en prest tenkt hvis jeg kom med disse tankene?.
Avatar

Bare mine tanker. @linea_78

jan 2 2022 - 15:35
Jeg er døpt, men har meldt meg ut av statskirken, er prinsipielt mot indoktrinering av barn, uansett hensikt.

Jeg tror ikke på noen gud, jeg velger å forholde meg til det som kan bevises, og inntil gud viser seg, mener jeg hypotesen om hans/hennes eksistens er svekket så mye at den ikke kan støttes. Eksempelvis via dinosaurer som overhodet ikke går opp, skapelsesberetningen like så, og ikke minst at ondskap får utfolde seg fritt, noe som i og for seg ikke motbeviser guds eksistens, men sier meg at (dersom han/hun finnes) gud ikke bryr seg, eller er ond, noe som egentlig går ut på ett.

Det finnes uansett ingen fasit for tro, føler heller at det rette svaret er svaret enhver velger for seg selv :)
Avatar

Oppvokst i en religiøs bygd i Rogaland.

jan 2 2022 - 17:44
100% ateist idag :)

Jeg ser på religion som placebo- effekt.
Om det funker for folk, og de føler støtte og mening med det så har det jo en effekt .

Så lenge du ikke utnytter og skader andre.
( samme gjelder andre " alternative" tro , ånder, healing osv)

Avatar

Re: Til dere Kristne her inne.

jan 2 2022 - 18:33
Jeg tipper at en del av svaret ligger i at mange kristnee ikke ser på det som blir forkynt i hver gudstjeneste som løgn. Hva tenker du er løgn i hver gudstjeneste?

Generelt er det ikke vanskelig å se hvordan mennesker gjerne tror på det de vil tro, uansett hva det gjelder. Jeg tror få har sannheten øverst på prioriteringa (selv om mange tror det selv).
Avatar

Da har jeg tatt mitt valg

jan 2 2022 - 19:49
Jeg har bestemt meg. Jeg kommer aldri til å bli en kristen. Det blir alt for lettvint.
Jeg har bestemt meg for at kroppen min får være mitt tempel, jeg trenger ingen kirke. Sjelen min har allerede en.
Jeg skal ta bedre vare på den i det nye året. Trene og spise sunt. Og ta mine valg med kjærlighet, ærlighet
og respektere andre mennesker uansett. Vi er et mangfold og det er det meningen vi skal være.
Så skal jeg legge bort korsene mine, og kjøpe meg en sol, hjerte eller noe i stede.
Gud finnes. Gud finnes i alt, og også i meg, og jeg trenger ikke gjøre meg større enn jeg er.

Håper dere her inne får en fin dag, og et fint år.

Klem fra Linea.
Avatar

Er det ikke rart....

jan 17 2022 - 19:28
Innlegget er ulest.
Livet er rart. Man skal gjennom mye. Frem og tilbake, forsøke å gjøre en selv klok. Kronglete veier. Og lange filosofiske tankerekker. Mye skal man gjennom. Tanker og følelser. Og ikke minst kunnskap.

Jeg velger likevel å bli en kristen. Selv om jeg kan gå god for mitt forrige innlegg. Men jeg har lest mye, reflektert mer, kanskje har jeg også mer visdom?. Jeg vet ikke. Men jeg har bestemt meg - likevel å bli en kristen!

Mulig det finnes flere veier til Gud. Det gjør det helt sikkert. Men man må velge en måte å sortere livet sitt på også.
Jeg har sortert mye, og føler jeg forstår mye mer. Jeg vet mer om kristendommen, jeg har lest bibelen, og forstått den mer. Mye mer enn før.

Så jeg kan si jeg er frelst.

Med vennlig hilsen.

Takk for dere tok dere tid til å lese. Måtte Gud velsigne dere også..
Avatar

Re: Til dere Kristne her inne.

jan 17 2022 - 20:15
Du har en evne til å være både bestemt og å snu tvert. Det er ikke så ofte jeg ser at folk har den personligheten. Interessant. Takk for velsignelsen;)
Til forsiden