Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Til deg som synes ting kan være vanskelig

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Til deg som synes ting kan være vanskelig

juni 7 2020 - 13:12
Hei.

Jeg har i lang tid slitt med depresjon og angst. Sommerferien kan bli ekstra vanskelig for meg. Jeg er student og drar hjem hver sommer.

Hjemme hos meg er familiebåndet veldig passivt, hvis jeg kan si det sånn. Alle sitter på hver sin mobil hele dagen, vi snakker aldri om hvordan vi har det og det er mye dårlig stemning. Lenge trodde jeg at det var min jobb å skulle ordne opp i alt, men jeg innså at jeg faktisk må styrke meg selv.

I fjor sommer lå jeg bare inne på rommet mitt og gråt fordi jeg så på Instagram, Snapchat og Facebook at det var mange som gjorde koselig ting sammen med venner og familie, mens jeg ikke hadde noen å være med.

I år har jeg bestemt meg for å prøve å styrke meg selv og gjøre ting for meg selv. Jeg skal forsøke å ikke tenke at det å gjøre koselige ting MÅ være sammen med andre, men at man kan gjøre det alene også. For eksempel: Gå og kjøpe en softis alene, ligge på verandaen og slappe av, gå meg en tur, tegne litt, finne nye sanger på Spotify, lese bøker, se på en film, finne en ny favorittserie, lage en ny matrett, høre på podcast, meditere, teste yoga..

Kommenter gjerne under om du har noen tips også! Jeg håper det går bra med akkurat deg som leser.

Klem fra meg.
Avatar

Re: Til deg som synes ting kan være vanskelig

juni 7 2020 - 16:29
Så bra:)

Det er godt å lese om noen som har tatt tak for å gjøre sitt eget liv bedre.

Det er mye en kan gjøre for å ha det bra alene, en må ikke gjøre ting sammen med andre.

For meg selv har dette at jeg i denne tida ble tvunget til å være så mye alene, gjøre at jeg måtte lære å ta mer hensyn til meg selv (enn å hele tida være opptatt av å skulle gi andre det de ville og trengte), og det har vært bra. Det er veldig godt å bare gjøre det en selv vil og kjenner at en har behov for å gjøre, enn å tenke over hva en liksom skulle ha gjort. At det ikke er noen skam i å kose seg alene, det er i stedet veldig bra. En selv er den personen som er viktigst for en selv, og den en bør ta seg best av:)

Du har ramset opp mange fine ting å gjøre det. Det er ting jeg og liker å gjøre, og som jeg og etterhvert ønsker å greie å få gjort mer av.

Jeg ble så glad av å lese innlegget ditt!:)
Avatar

Re: Til deg som synes ting kan være vanskelig

juni 10 2020 - 11:56
Så koselig @pinkeltje og tusen takk for tilbakemelding!

Å ta tak i sitt eget liv kan både være vanskelig og kjipt, men med små skritt på veien kan det være overkommelig.

Så utrolig fint å høre at du har den tanken om det å gjøre ting alene! Jeg tror på å snakke høyt om ting som er vanskelig, selv om det kan være skikkelig skummelt.

Jeg ønsker deg alt det beste og håper at du får en så fin sommer som mulig!

Avatar

Re: Til deg som synes ting kan være vanskelig

juni 21 2020 - 19:49
Takk i like måte:)
Avatar

Hei :)

juni 21 2020 - 20:55
Det er vanskelig å ta tak i så ej blir glad av å lese at fleire bruker denne tida godt, det er vanskelig å sette ord på og ej har sjølv vert nede. Her er mine forslag til ting man kan gjere aleine:

Ej fant en brevvenn på nett, ej elsker å skrive brev og vil gjerne ha fleire å skrive med.
Å kjenne etter ka man føler og ka man trenger akkurat no, å lese, gå tur og dra på museum når det er mulig. Allt ej kan tenke meg å gjere med andre gjer ej også aleine, det er god øving for meg. Ej er blitt glad i planter, da lærer ej om kordan ej skal ta vare på dei. Ej skriver dagbok så ofte ej kan, ej går tur og er i aktivitet. Ej legger en plan for ka mål ej vil nå til høsten.
Ej hekler bestemorruter til lappeteppe. Å kjøpe is aleine er kjempefint, ej lika dei øyeblikka aleine.
Avatar

Re: Til deg som synes ting kan være vanskelig

juni 21 2020 - 21:08
Til stjerneanni.

Det høres veldig fint ut det du skriver:)

Det er mye en kan gjøre alene, og jeg tror og at det er viktig å gjøre ting alene og og kunne nyte de øyeblikkene. De er iallfall verdifulle for meg, selv om jeg og liker godt å være med andre folk.

Det som er veldig slitsomt, er hvis en føler at en må være med andre hele tida, eller at man ikke har noen verdi eller livet ikke har noe verdi, hvis man ikke er med andre folk. En trenger å ha det godt med seg selv og:) Og ta vare på seg selv og gjøre ting en selv liker veldig godt å gjøre.

Jeg blir veldig glad av å lese slike meldinger:)
Avatar

Hei

juni 22 2020 - 13:13
Eg har erfart at å isolere seg gjer at man tenker andre ikkje vil være med en, om man aldri har stolt på et annet menneske kan det gå hardt utover helsa og kordan man har det med seg sjølv. Så kan det bety masse å ha en god venn som man stoler på, da føler man seg stødig og føler man er et menneske som fortjener det. Så ej blir glad av å lese den originale posten, å komme ut av depresjon og angst etter mange år med det, og en familie som kanskje ikkje støtter en er veldig modig. :)
Stå på <3
Avatar

Re: Til deg som synes ting kan være vanskelig

aug 8 2020 - 03:21
Tusen takk for så fine ord! <3 Ønsker dere alt godt
Til forsiden