Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

The Aerosol Masking Effect

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

The Aerosol Masking Effect

okt 16 2022 - 21:13
Når flytrafikken ble redusert/innstilt under covid, så ble luften renere! Men planeten ble også varmere slik jeg har skjønt det, fordi partiklene (aerosolene) i utslippene fra flytrafikken skaper en paraply-effekt (sammen med alle andre utslipp) som har en skjermende/avkjølende effekt, samtidig som planeten også varmes opp med disse utslippene! Dette er det som kalles The Aerosol Masking Effect slik jeg har forstått det. Vi varmer altså opp planeten med utslippene våre og vi varmer den opp ved å kutte utslippene våre. Så uansett hva vi gjør så vil planeten fortsette å varme seg opp, om vi kutter i utslipp eller ikke, slik jeg har forstått dette.

Sammen med all annen miljø-ødeleggelse vi bedriver under dette systemet, så er det ikke vanskelig å se at vi graver vår egen grav! Jeg tror dette bare kommer til å gå en vei, så lenge vi aksepterer kapitalismen!

Nyt det som nytes kan i dette livet, så lenge vi har det! På den veien vi befinner oss på nå så vil menneskeheten dø ut om ikke lenge, fordi vi ødelegger vårt habitat og den naturen vi er så avhengige av for å overleve, som vi kun er en del av! Skal vi overleve så må vi finne en ny vei, ett nytt system, vi må komme tilbake i balanse og harmoni med naturen, men kanskje er det uansett allerede for sent for oss på grunn av The Aerosol Masking Effect og at vi er too far down the road.

Tanken om evig vekst kolliderer med det faktum at vi lever på en begrenset planet, alt handler om å være i balanse og harmoni med naturen, skal vi overleve, men dette systemet tvinger oss ut av denne balansen/harmonien! Under dette systemet så må alt vokse og vokse og vokse, grådigheten får aldri nok, dette er selve kreften i vår verden og den VIL ta livet av oss! Til slutt! Dette systemet er IKKE bærekraftig, altså; det er bare ett spørsmål om tid, før alt er oppbrukt og ødelagt, før vi må takke for oss her på denne planeten.

Vi har ikke vist oss skikket til å leve på denne planeten, vi høster det vi sår, det er bare så sørgelig syns jeg, at vi ofrer fremtiden til kommende generasjoner for ett så ødeleggende og destruktivt system som kapitalismen tross alt er, at vi ofrer hele menneskeheten for én klasse med mennesker.
Avatar

Re: The Aerosol Masking Effect

okt 16 2022 - 21:19
Regner med du har tatt opp dette med din fastlege. Hva var svaret derfra?
Avatar

Re: The Aerosol Masking Effect

okt 17 2022 - 21:37
Har ikke dét. The Aerosol Masking Effect har jeg nesten ikke nevnt til en levende sjel.
Avatar

Re: The Aerosol Masking Effect

okt 19 2022 - 20:08
Guy McPherson
Avatar

Kapitalismen

okt 22 2022 - 20:48
Hundre år er kort tid i kloden si historie. Så om vi øydelegg kloden går det ikkje så fort som dommedagsprofetane spår. Og vi kan lite gjere med verda sin skeive gang.
Den som har lukkast likar kapitalismen, og vi som har mislukkast mislikar kapitalismen. Andre kan sjølvsagt ha andre grunnar til å mislike kapitalismen. Men ein kan gjere eigen kvardag betre ved å innsjå at kapitalismen trykker ned nokon kvar. Og så prøver ein å stå for ein motkultur, til dømes. Kapitalismen er totalitær og har eit enormt propagandaapparat.
Avatar

morgenfugl

okt 23 2022 - 12:32
Du skriver "Kapitalismen er totalitær og har eit enormt propagandaapparat" - kan du utdype dette med konkrete eksempler?
Avatar

Monopolkapitalisme

okt 23 2022 - 16:57
Kapitalismen søker mot monopol. Heldigvis fins det institusjonar som skal hindre for mykje samanslåing eller til og med dele opp organisasjonar som har vorte for mektige.
I meir enn førti år har kreftene som trekker fram kapitalismen vore leiande, og det er meir enn nok til å verte korrumpert av. Sjølv om ein hadde sine ideal i starten. Vi ser statsleiarar som er reformvenlege i starten utvikle seg i ei korrupt retning.

Mitt inntrykk er at journalistar stort sett skriv og meiner det som løner seg for salg, og at det har minka med motkrefter i bransjen. Dei vert utkonkurrerte.
Elles går det lett fram at eg er nokså ekstremistisk slik eg skriv, og at eg snart er for gammal for dette forumet. Ein særing som syns jamaldringane mine stort sett er folk som lener seg på ei fortid som attraktive ungdomar, noko eg sjølv aldri var.
Avatar

Re: The Aerosol Masking Effect

okt 23 2022 - 20:39
Kapitalismen er ondskap!
Avatar

Re: The Aerosol Masking Effect

okt 23 2022 - 21:21
Dette er ikke ett samfunn for alle!
Avatar

morgenfugl

okt 24 2022 - 00:13
Du hevder at kapitalismen søker monopol, men har du noen spesifikk kilde for dette utsagnet? Hvem er "kreftene som trekker frem kapitalismen", og hvordan jobber de, helt konkret, for å korrumpere folk slik du hevder?
Avatar

Re: The Aerosol Masking Effect

okt 24 2022 - 03:03
Kapitalismen ødela livet mitt og helsa mi, hvis ikke det er ondskap, så er ingenting ondskap!
Avatar

Musicman

okt 24 2022 - 11:57
Og HVORDAN har kapitalismen ødelagt livet ditt og helsen din? (Forrige uke var det forresten din eks som hadde gjort det.)
Avatar

Re: The Aerosol Masking Effect

okt 24 2022 - 22:57
Vi venter i spenning på at Morgenfugl og Musicman skal legge frem dokumentasjon for påstandene sine. I mellomtiden vil jeg benytte anledningen til å hevde at i løpet av de siste 40+ år har sosialistiske dagdrømmere drevet psykologisk terror mot vanlige folk, ved å utnytte deres uvitenhet om akademiske ord og begrepers betydning. Denne teknikken kalles kontekstuell forvrengning, og er en kjent propagandateknikk som det er vanskelig å bli tatt for, fordi man teknisk sett ikke har løyet, men kan argumentere med at det er mottakeren som har fortolket budskapet feil. (Og organiserte kriminelle har selvfølgelig utnyttet mulighetsrommet dette kaoset har skapt, men det kan de jo ikke holdes ansvarlig for, fordi de var "kondisjonert" til å være kriminelle fra starten av ifølge sosialistisk teori.) Videre har vanlige folk en tendens til å ta viktige avgjørelser ut fra følelser og sosiale normer, rett og slett fordi de ikke vet bedre. Istedenfor å drive folkeopplysning har 68'er generasjonen misbrukt sin akademiske status på det groveste, og enkelte av dem opplever nå å bli konfrontert både av sine barn og barnebarn for å ha undergravd legitimiteten til det liberale demokratiets institusjoner gjennom infiltrasjonsmetoder vi forbinder med diktaturer, for ikke å snakke om alle de psykiske lidelsene de har påført sine etterkommere bare fordi de måtte "bevise" riktigheten av klassekampteorier ovenfor seg selv og hverandre. Når vi først er i gang, vil jeg utfordre Morgenfugl og Musicman til å forklare oss f.eks. hvordan det kan ha seg slik at det er folk fra den ikke-sosialistiske politiske fløy som arbeider for å sikre retten til å gi bort varer og tjenester gratis her til lands, hvorfor Ayn Rand har skrevet at monopolisme er antikapitalistisk, og hvorfor de mest engasjerte sosialistene støtter opp om monopolistisk og antidemokratisk praksis bl.a. gjennom organisasjonene de er medlemmer av.
Avatar

Re: The Aerosol Masking Effect

okt 25 2022 - 15:37
Uansett om vi skulle legge til grunn at kapitalismen har ødelagt musicmans liv, så er det helt bortkastet å ergre seg over ting som man har absolutt ingen innflytelse over. Jeg bestemte meg for lenge siden for at jeg skulle slutte å ergre meg og hisse meg opp over ting som er helt utenfor min kontroll. Jeg har mer enn nok med å ergre meg over ting jeg faktisk har innflytelse over, dvs. mine egne selvdestruktive valg.
Avatar

Motkultur

okt 26 2022 - 21:41
Uttrykket monopolkapitalisme kjem frå marxistisk hald, så det er korrekt at denne språkbruken ikkje høyrer til dei som stør kapitalismen.
Og det er skilnad på dei som kjempar fram kapitalismen og dei som utnyttar den. Den politiske dreiinga som kom for over førti år sidan sette fart på økonomien. Men all makt korrumperer, og ei sanning varer maks tjue år. Det siste kjem frå ein av Ibsen sine personar. No er sjølvsagt også Ibsen sine sanningar kanskje utdaterte.
Sosialistane skapte den nye klasse, og ein kvar idè forfell. Heldigvis går Rand skarpt i mot altruistiske dogmer. Sjølv sit eg på min vesle flekk og meiner at anti-jantelova er like ille som jantelova, som eg lenge heldt for å vere det verste.
Eg las ein del frå Ayn Rand i si tid, men elles har det minka med samfunnsengasjement, så eg går ikkje inn og forklarer det eg veit for lite om. Bortsett frå alderen har eg kanskje litt felles med disse som vert skildra som "gutter mot verden".
Så lenge eg har noko å vere i mot lever eg. Det er i eige privatliv at eg har funne ein veg som kolliderer med det meste, og også kapitalismen.
Til forsiden