Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Testament

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Testament

aug 30 2019 - 13:48
Må en advokat og eller vitner undertegne testamentet jeg skriver til min samboer ?
Vi har hus i sammen og jeg har en formue i banken som jeg ønsker og som skal tilfalle henne når jeg velger å avslutte livet.

Dette er ikke rop om hjelp, er 38 år og veien videre er planlagt av eget valg og forsoning om at nok er nok.

Jeg trenger riktig og 100% sikkerhet på at ALT tilfaller min samboer.
Avatar

Re: Testament

aug 30 2019 - 14:27
Hvis du er uten livarvinger, altså egne barn, så kan du testamentere det du eier til hvem du vil. En advokat kan sette opp testamente uten andre vitner. Total sikkerhet vil du der få informasjon om også.

Når det er sagt så er det skikkelig leit å høre at du har det slik at du ønsker å avslutte livet. Livet er ikke enkelt, men det kan plutselig overraske også i gledelig retning. Det har jeg selv erfart. Hvis du har en samboer som er glad i deg vil det nok bli tungt for henne hvis du gjennomfører.

Hvordan kan du vite at døden er bedre hvis du velger den? Vi vet jo ikke sikkert hvordan det er å være død.


Sender deg varme tanker og håper du tenker deg om enda en gang og snakker med noen mennesker, f eks hjelpetelefonen på nr 116 123.
Avatar

Re: Testament

aug 30 2019 - 16:24
Jeg stemmer i det akershusøst sier. Alt håp trenger ikke være ute, selv om det forståelig nok kan føles sånn. Jeg dømmer ingen for å ta et så endelig valg, men jeg håper likevel du klarer å ta en prat med noen som kan hjelpe deg med å takle det vonde du står i på en annen måte.

Uten at jeg kjenner detaljene til din situasjon, så har jeg også erfaring med at livet kan tilby verdifulle øyeblikk innimellom all motgang, og at tingenes tilstand kan bedre seg i den grad at det går an å føle seg levende nok til å holde på motet.

Ønsker deg bedring.
Avatar

Re: Testament

aug 30 2019 - 23:17
Hei Classic81.

Jeg leser ut fra det du skriver at du mildt sagt ikke har det noe bra. Jeg kan bare forestille meg hvilken smerte du står i nå. Vi på Hjelpetelefonen 116 123 som er døgnåpen og gratis, ønsker å lytte og være her for deg. Oppleves det vanskelig å ringe så kan du også skrive til oss ansatte på sidetmedord.no og få svar innen 48 timer. Du fortjener all den støtte du kan få, og du trenger ikke stå i dette alene. Håper vi hører fra deg, du er verdt å hjelpe.

Vh. Administrator
Til forsiden