Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tanker om tomhet?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tanker om tomhet?

des 13 2021 - 13:31
...
Avatar

Re: Tanker om tomhet?

des 13 2021 - 14:09
Ja!
Her er noen av mine tanker om tomhet, eller tomme tanker, bakt inn i noe slampoesi-wannabe.... ellervettaf*en

‐------------‐--------------------------

Dette er ikke til deg

Dette er bare et sukk
Sagt ut i det tomme rommet
Bare ord
som kommer tilkake til meg
i ekko

Dagen i dag
er en merkelig dag
- den er tom.

Dagen i går hadde litt innhold
Dagen i morgen har jeg lite håp for.

Men dagen i dag, den er her.
Men ikke noe mer, liksom

Kjenner taket
ikke rundt halsen
denne gangen
Men rundt nakken.
Det strammer seg
mer og mer.

Det er ikke noe gøy lenger
Livet er ikke herlig
som det kanskje var
eller
jeg vet ikke hvordan det var
- husker det ikke

Nå er det hvertfall
bare trist, tomt,
alvorlig

Den følelsen
som om jeg vet
at det lusker rundt en snikskytter
som har sikte på meg
hele tiden
Det er bare å trekke av
Venter bare på et signal
Fra hvem?
Det vet jeg ikke

Jeg kjenner i nakken
at det kan være det samme

Samme for meg
Enten eller
Kvitt eller dobbelt
Det er ett fett
´åkke som

Sukk
Avatar

Hei

des 13 2021 - 14:17
Kaffeguri kjempe flink med dikt as always.
Avatar

Hei

des 13 2021 - 14:20
Tomhet er å glane i ingenting,
Tomhet er ingen glede,Tomhet er ingenting der hvor det skal være mye.Tomhet er som å gå rundt som en Zoombie.Slik føler jeg det ihvertfall at jeg går rundt som Zoombie.Tomhet er fravær av glede og henger sammen med depresjon veldig mye.
Avatar

Hallo

des 13 2021 - 14:37
Tomhet er en gave du kan fylle med noe. Som dagen er tom, kan det være velsignelsen du trenger, men som du ikke har oppdaget enda. Den gir deg plass til å søke. Det finnes en mening der ute. Tomhet er forut for skapelsen.

Ha en god dag, - eller i det minste en god kopp kaffe.
Avatar

Hei

des 13 2021 - 15:07
linea_78 har rett. Uten ingenting kan det ikke eksistere noe. Alt og ingenting er nødvendig for at nytt liv kan oppstå. Man har fått frihet og fri vilje samt evnen til å skape. Aksepter det som er og undersøk dine evner og interesser for å fylle tomheten.

Det blir som å gi deg et blankt ark. Hva ønsker du å tegne?

Husk at du er den største kritikeren i ditt eget liv.
Avatar

Re: Tanker om tomhet?

des 13 2021 - 15:19
Slik jeg bruker begepet er _tomhet_ ikke det samme som konseptet "ingenting". Når man opplever tomhet så er det bare helt tomt for både følelser og tanker i hodet - og man kan således ikke definere begrepet "ingenting".
Avatar

Re: Tanker om tomhet?

des 13 2021 - 15:58
Tomhet er tilstanden til ingenting. Ingenting er motsatt av alt og noe. Tomhet i menneskelig tilstand kan oppleves som å bli slukt inn i et tomt rom med fravær fra menneskelig kontakt og uoppnålig av personlige behov. Det er her man tenner sitt indre lys for å dekke tomrommet.

Ingenting er ingenting. Det blir en følelse av tomhet når man blir bevisst på det.
Avatar

Re: Tanker om tomhet?

des 13 2021 - 17:25
Vettaf...poesien din rørte sjelen, KaffeGuri. "Det lusker rundt en snikskytter...". Følelsen av at du lever på lånt tid?

"Tomhet i menneskelig tilstand kan oppleves som å bli slukt inn i et tomt rom med fravær fra menneskelig kontakt og uoppnålig av personlige behov"

Jepp
Avatar

Hei

des 13 2021 - 19:44
Enig med deg Ennydagtruer.Tomhet er jo som oftest en del av depresjon.Når man er tom man tar ikke vare på seg selv heller slik man pleide å gjøre før.
Avatar

Re: Tanker om tomhet?

des 13 2021 - 20:24
Mrs;) det var sitat fra seekeroftruth, som sa det som jeg skulle sagt det selv, akkurat det der. Og "tomhet er fravær av glede", som du sier like bra.

Og KG, sa mye fint i det diktet:

"Det er ikke noe gøy lenger
Livet er ikke herlig
som det kanskje var"

Jeg tror at det er noe som bare kan gå tom i kroppen. Nesten fysisk. Vi har ikke samme kapasitet for lykke lenger, som om tanken går tom. Så var det det med å fylle på tanken da. Eller skrive nytt på et tomt ark, som er foreslått her. Funderer på den

Avatar

Tomhet

des 13 2021 - 21:51
Tomhet er for meg synonymt med kjedsomhet, og fravær av glede. Jeg er en vanlig mann i midten av tjueårene med en vanlig 8-16 jobb. I helgene gjør jeg stort sett ingenting annet enn å drikke og feste med venner og kjente (har ikke hatt en edru helg siden mai). Det er noe jeg gjør for å få tiden til å gå og å døyve kjedsomheten. En sjelden gang pleier jeg å fiske. Det er spennende, men det gir meg ingen glede. Det er bare et annet middel for å få tiden til å gå.

Jeg er ikke klinisk deprimert, men heller ikke lykkelig. (Kan faktisk aldri huske å ha vært lykkelig.) Tiden bare går. Sakte. Livet passerer. Dette er for meg tomhet. Livet mitt er tomt og kjedelig.
Avatar

Re: Tanker om tomhet?

des 14 2021 - 00:28
Tomhet uten depresjon og tomhet med depresjon. Har hørt at det er personlighetstyper som ikke er spesielt glade men heller ikke deprimerte. Det er interessant for meg
Avatar

Hmm

des 14 2021 - 22:17
Det er interresant mange av beskrivelsene av tomhet her.Da tomhet er kjent symptom ved depresjon men også sorg.
Avatar

Ingen vits i dette livet...

des 15 2021 - 21:18
Nå føler jeg veldig på at denne tomheten skyldes at det ikke finnes noe rettferdighet her i verden. Selv det fineste har et bekmørkt bakteppe. Det er ingen vits med verdier, engasjement eller serier med moral og gode ting. For selv det fineste er basert på den knallharde konkurransen livet er. Lykke, suksess og helse er opp til tilfeldighetene eller en selektiv Gud

Tomheten min ligger i at det er ingen vits å være engasjert i en så fundamentalt kald og urettferdig verden.
Avatar

Symptom eller misfornøyd med tingenes tilstand.

des 18 2021 - 22:26
Tomhet som i en beskrivelse en av følelser man har når en er i en depresjon . Tomhet = dvs likegyldighet og dissosiasjon.

Ellers kan alle mennesker kjenne på følelsen av tomhet, fattig som rik.
Følelsen rammer både de som er alene eller de som.har masse folk som en har rundt seg . Den følelsen er vel den som er lettest å gjøre noe med , men også det vanskeligeste. De fleste vil døyve følelsen med ytre stimuli .
Avatar

Re: Tanker om tomhet?

des 18 2021 - 23:30
Det høres nesten ut som om du avviser menneskets behov for penger, sosiale behov og helse, Rogajente. Fordi en kan bli tom uansett. Tomhet med suksess er nok langt å foretrekke over tomhet uten suksess, for enkelte av oss. Tomhet med penger, tomhet med sex/kjærlighet, tomhet med helse... alle å foretrekke over tomhet uten.
Avatar

Avviser ikke nei

des 18 2021 - 23:53
Ikke tillegg meg meninger jeg ikke har ;)

Jeg kan si med hånden på hjertet at jeg noen ganger følte meg lykkeligere da jeg var ung, måtte pante flasker for å spe på studentlivet og fant gleder i små ting. Enn å sitte i et juleselskap med egen familie, ha stort hus og fin bil og alt det materielle på stell. Og føle utenforskap/ tomhet og attpåtil dårlig samvittighet.

Jo klart penger og status hjelper ..men hvordan kan det da ha seg at så godt likte, og rike kjendiser velger å ende livet sitt?

De " fattige/ enslige/ arbeidsløse har ikke dibs på tomhet. ;)

Avatar

Re: Tanker om tomhet?

des 19 2021 - 00:18
For det første så sa seg jeg bare at det hørtes nesten ut som du mente det.

For det andre så  høres det nesten ut som du argumenterer for det her:

"klart penger og status hjelper ..men hvordan kan det da ha seg at så godt likte, og rike kjendiser velger å ende livet sitt?"

Du sier selv her at det hjelper, så da regner med du lurer på mine tanker om hvorfor rike kjendiser er deppa og tar livet sitt, til tross.
Avatar

Copy paste etter eget ønske ;)

des 19 2021 - 00:36
Skrev annet i teksten også ;)
Avatar

Re: Tanker om tomhet?

des 19 2021 - 00:46
Ja. Det står annet i teksten... må jeg copyogpaste alt? Eller var det frekt å copypaste noe? Jeg leste hele posten. Lover.Avatar

Hei

des 19 2021 - 01:04
Ett menneske som har det godt med seg selv vil sjelden føle tomhet.De som har status kan slite psykisk og ha depresjon dermed stor tomhetsfølelse følelse.
Avatar

Hei!

des 19 2021 - 01:06
Å ha en grei inntekt , meningsfylte gjøremål, passe med stimuli, nære relasjoner osv. er viktig og bidrar til å føle mindre tomhet

Jeg kan også forestille meg at mange som blir ansett som veldig vellykkede i "verdens øyne", folk som har gjort karriere, allikevel kan føle tomhet. . Jeg har også hørt at forskning viser at over et visst lønnsnivå, så får man ikke økt livskvalitet. så også de som har gjort det så bra og er rike og vel ansett av andre, kan føle på betydelig mer tomhet enn en person som har bedre balanse i tilværelsen og som har tid til å slappe av og nyte livet.
Avatar

Hei igjen

des 19 2021 - 01:32
Jeg forsøkte å redigere forrige melding uten å lykkes. Det jeg ville legge til var at noen av de som har gjort karriere ikke nødvendigvis synes at arbeidsoppgavene de har er meningsfylte og/ eller i tråd med deres verdier og dermed kan også de føle på tomhet. Kanskje motiveres de av dårlig selvfølelse, der fremme en gang så håper de på å føle seg bra nok(når de har nådd det eller det målet), men så føles det kanskje aldri noe annerledes.
Avatar

Heidia

des 19 2021 - 09:04
Bra saker;) nettopp derfor er det feil at penger ikke kan kjøpe lykke. Jo, det kan det til en viss grad. Og helsespørsmål kommer inn i alt dette. Helse er vevet inn i det som har med suksess, penger og både meningsfullt og meningsløst arbeide å gjøre.


Det viktigste aspektet er kanskje det med utenforskap. Hvis vi glemmer helseproblemer. Jeg tror godt at det er dem midt i, eller rik arbeiderklasse, som har det best. Tilogmed fattig går an, om en har helse med seg, og sosial status i et gitt miljø.

Uansett er vi forskjellige. For noen er mer suksess veien de trenger til mer lykke
Avatar

Re: Tanker om tomhet?

des 19 2021 - 09:10
For å spore mer inn på det tråden handler om, så kan det oppleves veldig tomt å engasjere seg i en verden hvor alt er en konkurranse om å komme seg oppover.

Folk ser ut til å glemme at selv midten mellom rik og fattig er også stor suksess for veldig mange. Det vet de som har slitt på bunn lenge nok
Til forsiden