Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Takle sykdom

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Takle sykdom

mars 6 2012 - 19:38
I likhet med mange her, har jeg måttet mestre en syk hverdag en stund. For meg er det to store utfordringer knyttet til dette: 1) å innse at jeg ikke på langt nær kan ha den livsutfoldelsen i lfritid/ arbeid/ studier som jeg hadde ønsket (i alle fall ikke nå), og 2) mestre på best mulig måte en hverdag som hovedsakelig består av depresjon, angst og utmattelse. Jeg er tjueéen år og er ganske tildig i prosesssen med å lære meg å takle livet som sykemeldt. Noen som har noen erfaringer?
Avatar

Re: Takle sykdom

mars 6 2012 - 23:52
1. Du ser på dine begrensninger fremfor dine muligheter. Iflg LOA vil du da få mer utfordringer. Om du ikke kjenner til LOA så kan en fortelle at det handler om at du lever der du har fokus. Har du fokus på alt du ikke kan gjøre så begrenser du deg selv og får en indre stemme som sier alt du ikke kan gjøre.

Du sier også "Iallefall ikke nå". Det setter lys på en forståelse at det ikke trenger å være slik. Det kan dog virke at du ikke helt forstår hvorfor du er der du er.
Det kommer litt an på hvilken filosofi du har i livet, men det eneste du trenger å vite er egentlig at du er akkurat der du trenger å være akkurat nå.


2. "Mestre på best mulig måte". Det kan virke som at du legger opp til at det er slik hverdagen din er og du trenger å godta det. Det gjør du ikke. Du står fritt til å endre dette selv. Hvordan du ser på ditt eget liv avhenger av deg selv.
For å ta bakgrunnen til det så kan jeg forklare det på en veldig enkel måte. All informasjon, både opplevd og genetisk, er bakgrunnen for den du er i dag. Basisgrunnlaget du har i deg gir også rom for potensiale utover den du er. Ved å legge til informasjon vil du utvikle deg selv til å komme deg bort fra her du er nå. Da ser du at du trenger å legge til riktig informasjon i forhold til dine egne ønsker her i livet. En kan vel korte det ned til at du må leve det livet du ønsker å leve for å oppleve det.

Når du står i oppstarten på prosessen vil du være mottakelig for mer enn når det har gått noen år. Dersom du fokuserer på det som er positivt og ikke leser om alle probleme folk har så vil du klare deg bedre. Det er ikke dermed sagt at du skal drite i andre, men du vil bli påvirket av dem. Er du klar over hva du gjør og hvordan det affekterer deg er ting mye enklere å takle.

Erfaringer finnes det nok av om du ønsker å dele dette. Overalt rundt deg er mennesker med erfaringer fra livet. Noe av det beste du kan gjøre er å snakke med folk IRL.

En annen ting som må legges til er at det er viktig å ikke stresse. Du har brukt lang tid på å komme hit du er nå og det kan gå lang tid før du er der du ønsker å være. Det du ønsker i dag er basert på det du vet nå. Det du vil i morgen kommer til å endre seg. Så det gjelder å ta ett steg av gangen og skynde seg langsomt. Det er fullt mulig å ende opp som et velfungerende menneske selv om du har rotet deg inn i aldri så mye trøbbel.

Til forsiden