Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sykemelding over telefon?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sykemelding over telefon?

sep 29 2013 - 12:09
Jeg er i førstegangstjeneste i kystvakta, jeg har vært kvalm, hodepine og svimmel nå i snart to månder og blir ikke noe bedre. Var hos legen i permen som henviste meg til MR. Fikk vurdering av sykemelding. Det er mangel på flydekksmannskap på en annen båt og tre stykker fra båten våres må på den i to uker. Det blir midt i den datoen jeg fikk MR undersøkelsen. Det er lange køer får det, så vis jeg mår forskyve den blir det kanskje en måned fremover. Er ikke egentlig i form heller til å være flydekksmannskap, men de bryr seg ikke her. Vil helst ha MR-en tidligst mulig får å utelukke noe alvorlig. Skal egentlig reise om to dager. Har ikke lege ombord å idag er det søndag så kan ikke ringe fastlegen, tenkte å ringe i morgen til fastlegen og høre om det er mulig å få han til å snakke/sende mail til de og si at jeg må ha MR-undersøkelsen min den angitte datoen. Har hatt dette så lenge nå at jeg er bekymret og har veldig lyst til og utelukke noe alvorlig.
Avatar

Hei

sep 29 2013 - 13:56
Du trenger ikke utsette MR-timen, eller sykemelding.

Fortell din nærmeste offiser at du har time på sykehus den datoen, og spør hva du må gjøre. Du trenger ikke fortelle hva/hvorfor du skal på sykehus.
Mulig du må søke om velferdspermisjon eller noe liknende. Og at den må behandles i ekspressfart.
Du kan trenge en bekreftelse fra sykehuset på at du har time.

Det er ikke du, velferdskontoret, eller dine overordnede som skal vurdere om timen er viktig nok.

Får du ikke gehør for at du skal være på sykehuset til den timen, tar du kontakt med tillitsvalgt.

Jeg kan ikke se at du trenger noen sykmelding for tiden fram til sykehustimen. Det er forsvarets oppgave å gjøre deg tilgjengelig den datoen. Om de vil ha deg på båt, og sender deg tilbake med helikopter, eller om de setter deg til alternative oppgaver på land skal ikke du bekymre deg over.

Det viktige er at du handler fort. Og informerer din overordnede.
Er du for treg, kan ikke forsvaret klandres.
Hvis forsvaret nekter en menig nødvendig medisinsk tilsyn vil mediene elske å grave i det.

Tror selvfølgelig at det ikke vil gå så langt.
Den som hindrer deg vil få en stygg skrape i karrieren sin.Til forsiden