Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sviket

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sviket

juli 15 2020 - 02:38
Det er litt vanskelig å sette ord på dette, men skal forsøke. Føler dessverre at jeg ikke kan være så veldig spesifikk da jeg er redd for at dette kan bli gjenkjent.

Jeg ga frihet og tillit, ofret mye og fikk lovnader tilbake. De mange lovnadene ble etter hvert brutt og personen opptråtte svært egosentrisk.

Det bet meg hardt i baken jobbmessig og kostet meg dyrt i både tid og mental helse. Ble etter hvert ignorert og motarbeidet. Prøvde å forklare min side, men ble ikke hørt eller forstått. Det var et tillitsbrudd - et svik. Et svik jeg ikke kan tilgi. Jeg ble utnyttet til andres vinning. Et bevisst dolk i ryggen.

Lå i tider i fosterstilling, grått og var ganske knust. Var til tider redd for å bryte sammen på jobb. Det vondeste var tillitsbruddet og det å bli ignorert. I tillegg mistet jeg noen som jeg i starten hadde ansett som en god venn. Har fremdeles ikke kommet over dette, selv om det har gått lang tid. (ca et år)

Jeg hadde ikke trodd at mennesker kunne oppføre seg på en slik egosentrisk måte og totalt kjøre andre mennesker ned i grøfta. Hadde heller ikke forventet en så sterk reaksjon som jeg fikk. Det plager meg fremdeles daglig. Det sitter i, selv om jeg har snakket med andre.

Sliter nå med ønsker om å straffe personen (på et eller annet vis) for all smerte som jeg har gjennomgått og alle de tårene som er felt.. Vet innerst inne at jeg burde holde meg for god til å drive med gjengjeldelser og at det ikke fører noe godt med seg.

Leker stadig med tanken om en hevn og troen på at det vil gi meg mer sjelefred.
Avatar

Re: Sviket

juli 15 2020 - 07:05
Hva får du eventuelt ut av å ta hevn?!
Tenker slik at du ikke er noe bedre enn motparten dersom hevn er løsningen. Og det er, hvis jeg tolker deg riktig, å synke til den andres nivå.
Dersom du har ditt på det rene og har vært et godt menneske i den aktuelle relasjonen så er du best tjent med å la det være akkurat slik.
Trist at det har preget deg slik du forklarer selvfølgelig og har full forståelse for at det er en vond opplevelse. Allikevel så er det ikke noen grunn til å anta at det du har vært igjennom vil bli bedre av å hevne seg. Slik jeg ser det vil det heller få hele erfaringen til å forbli hos deg enda lengre. Og det er kanskje ikke noe attraktivt eller ønskelig? :)

Stay strong!
Avatar

Re: Sviket

juli 15 2020 - 12:59
Du må bare legge det bak deg og komme deg videre. Jeg vet det ikke er enkelt fordi jeg sliter med det samme selv. Karma vil alltid ordne opp i en eller annen form.
Til forsiden