Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Stopping av lærlingetid

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Stopping av lærlingetid

jan 15 2018 - 15:33
Jeg vet rett å slett ikke hva jeg skal gjøre, har vært syk i 3 uker nå (skal til legen på onsdag) og har absolutt INGEN krefter eller energi.

Ringte sjefen idag, sjefen sa at h*n hadde stoppet lærlingetiden min siden jeg er mer syk enn jeg er på jobb og at vi skulle snakke mer om det når jeg kom tilbake, jeg kan ikke noe for at jeg er syk...

Den tillitsvalgte på jobben fikk sparken pga nedbemanning så jeg kan ikke ta med h*n på møtet. Da jeg hadde halvårsmøte med personen som har ansvar for meg under lærlingetiden så forklarte jeg hvordan jeg hadde det men de sa bare at jeg overdrev...

Jeg NEKTER og HATER å snakke med sjefen alene så det skjer ikke...

Hva skal jeg gjøre? :’(
Avatar

Re: Stopping av lærlingetid

jan 15 2018 - 15:49
Hvis du nekter å snakke med sjefen din, så er sannsynligvis løpet kjørt. Hvis du klarer å komme deg på møte og snakke om hva du kan gjøre for å oppfylle kontrakten du har så kan du ha en sjanse. Noen ganger må vi trekke oss selv opp etter håret for å beholde noe, sånn er det bare. Det er hardt, men du vil bli glad og stolt etterpå. En kan bli vel så frisk av å jobbe som av å ikke jobbe såsant det ikke er åpenbare grunner til å sykmeldes.
Avatar

Re: Stopping av lærlingetid

jan 15 2018 - 16:40
Hei igjen.

Bedriften du har lærekontrakt i er tydeligvis hardt presset økonomisk siden de nedbemanner. Da vil de bruke ressursene sine på å skape inntekter og redusere sine utgifter. Ansatte som ikke skaffer inntekter er for bedriftens regnskap rene utgifter. Dette gjelder også lærlinger, selv om det der ikke er samme krav til inntjening fordi det der er lavere timesats.

Hvis du ser framover i livet ditt og ønsker å ha en inntekt å leve av, et arbeid som har interessante sider og ikke bare er dønn kjedelig dårlig betalt rutinearbeid, så gjør du alt du kan for å beholde denne lærekontrakten og de mulighetene den gir deg.

På jobb er sjefen den som bestemmer.

Det kan hende at du får en tøff tid i begynnelsen. Hvis du kan vise ditt blide smil og velvilje på jobb, og finne annet sted som sjefen ikke ser å vise det du er mindre fornøyd med så vil det tjene deg. Er du sint eller sur så kan du f eks gå ut i skogen og kaste snøballer på en trestamme, få det ut et sted det ikke gjør skade.

Dette klarer du, jeg er sikker på at flere enn jeg vil heie på deg!
Til forsiden