Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Spirituell oppvåkning

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Spirituell oppvåkning

juni 28 2023 - 17:17
Hvis du ikke tror på dette, så plis la vær å kommenter hat. :)

Tror at jeg opplever dette nå, og har egentlig vært litt sånn "inn og ut" fra det i noen få år nå.

Søker å komme i kontakt med andre som har opplevd spirituell oppvåkning, eller som er inni det nå. Dele erfaringer :)

Send gjerne melding hvis du er interessert i det. Eller kommenter under
Avatar

Re: Spirituell oppvåkning

juni 28 2023 - 18:29
Du må nok forklare oss hva konseptet spirituell oppvåkning er.

For eksempel hva som skiller det fra konseptet eksistensielle erkjennelser. Det har jeg mye erfaring med.
Avatar

Re:

juni 28 2023 - 23:25
Har vært gjennom det i mange år nå, lærer stadig noe nytt. Jeg lærte at man må «trust the process» jeg jobber med lyset, planter, jorden…. Mediterer og praktiserer utvikling av egen intuisjon. Krystaller, røkelse og balansering av eget indre er noe som er viktig for meg.
Avatar

Re: Spirituell oppvåkning

juli 2 2023 - 14:37
Jeg venter fortsatt på forklaringen... Driver man med seriøs selvutvikling så må man jo kunne forklare hva det går ut på, også for folk utenfor sin egen menighet.
Avatar

Re: Spirituell oppvåkning

juli 2 2023 - 17:04
Du kan vel mer si at jeg er på søken etter spirituell oppvåkning. Lever i ideen om at det er en grunn til snodige sammenfall av hendelser, på et personlig plan.

Liker brukernavnet ditt. Det kan være kult å møte noen med genuint særegen personlighet, men det er langt bedre om den er genuint kjedelig enn falskt spennende. Mennesker er stort sett ganske like og kjedelige. Samtidig er de et voldsomt fenomen i det store kosmos
Avatar

Frikar

juli 2 2023 - 18:09
Hvorfor trenger du noen forklaring.Her er det søken etter personer som tror på det samme og ikke å forklare deg noe.Du vet vel hva spiritualisme er.trenger vel oversettelse for det.
Avatar

mrsfreak

juli 2 2023 - 19:45
Seriøst selvutviklingsarbeid er en vitenskap, ikke en tro. Men det er mange nybegynnere som blander sammen de to konseptene, og andre aktører som utnytter begrepsforvirringen til egen vinning. Derfor er det nødvendig med slike avklaringer.
Avatar

Hmmmm

juli 2 2023 - 19:53
Spiritualisme brukes om det åndelige.
Avatar

Ikke så mye hmmm egentlig

juli 2 2023 - 20:35
Ja, mange sidestiller de to begrepene, men spiritualisme og åndelighet er to forskjellige ting. Spiritualisme forutsetter noe overnaturlig - og ignorerer eller går imot naturvitenskap og kritisk tenkning, men man kan jobbe med det åndelige (f.eks. skape åndsverk) uten å stå i opposisjon til naturvitenskap og kritisk tenkning. Begrepet "spirituell oppvåkning" er i så måte en selvmotsigelse, da overtro ikke har noe med våkenhet å gjøre.
Avatar

Re: Spirituell oppvåkning

juli 2 2023 - 22:41
"Overnaturlig" beskriver noe som muligens er helt naturlig. Bare at vi skjønner det ikke enda. Kanskje er det et liv etter døden. En ting er å ignorere vitenskap, en annen er å ignorere mulige sannheter. Hvis noe av denne overtroen er sann, hvordan kan da " overtro" ikke ha noe med våkenhet å gjøre? Hvordan kan en være våken uten å ta med denne "overtroen" i betraktning?
Avatar

Hei

juli 2 2023 - 22:51
Det var gode spørsmål og mye mart du kom med giverofnoshit.Kanskje er likevel det overnaturlige noe helt naturlig men at vi ikke skjønner det ennå,bra sagt giverofnoshit.
Avatar

Giverofnoshit

juli 3 2023 - 15:18
Dersom det overnaturlige var naturlig slik du beskriver, skulle man jo forvente at mennesker som omtaler seg selv som sprirituelle oppnådde en innsikt som gjorde dem i stand til å håndtere den materielle virkelighet adskillig bedre. Hvorfor går så mange bort fra den spirituelle veien? Kan det være fordi de innser at de kan bytte ut krystaller, røkelse etc. med en bøtte med bæsj, og oppnå samme resultat?
Avatar

Frikar

juli 3 2023 - 16:14
Har du lest hva vedkommende som skrev innlegget skrev på starten.hvis du ikke tror på dette la være å kommentere.syns du skal respektere vedkommende.
Avatar

mrsfreak

juli 3 2023 - 17:02
Har DU lest hva vedkommende skrev, og hva jeg svarte? Legitim kritikk er ikke hat. Spør psykologen din hvis du ikke skjønner forskjellen.
Avatar

Frikar

juli 3 2023 - 21:23
Det er ingenting å kritisere.ingen gir deg rett å kritisere.Dette dreier seg om tro.
Avatar

En oppvåkning

juli 3 2023 - 22:06
Alle mennesker har en Ånd ,men den har hverken kjøtt eller blod tygg på den
Avatar

Hmmmm

juli 3 2023 - 22:15
Interresant
Avatar

Re: Spirituell oppvåkning

juli 4 2023 - 00:29
Bedre fremtid: Ikke så mye å tygge på...når man skaper noe _i sin ånd_, kalles det å skape et _åndsverk_. (Det har også Aleister Crowley referert til.) Men det er fortsatt ingenting overnaturlig med det.

Mrsfreak: Hvilken rett har du til å avgjøre hva jeg har rett til?
Avatar

Frikar

juli 4 2023 - 00:46
Hvilken rett har du til å kritisere andre eller andres tro?
Avatar

Re: Spirituell oppvåkning

juli 4 2023 - 07:25
Sist jeg sjekket så var naturen ikke nødvendigvis vår venn, men oftere vår fiende. Så hvorfor skulle "mennesker som omtaler seg selv som sprirituelle" oppnå en innsikt som gjør dem i stand til å håndtere den materielle virkelighet adskillig bedre? Gitt at det overnaturlige var naturlig. Det hjelper ikke nødvendigvis meg her og nå om det finnes spøkelser.

At mange spirituelle artefakter er like nyttige som en bøtte med bæsj er helt sikkert riktig.

Avatar

mrsfreak

juli 4 2023 - 12:36
Retten til kritisk tenkning og legitim kritikk er et grunnleggende prinsipp i det liberale demokratiet. Trådstarter har mulighet til å komme med tilsvar.
Avatar

Interessant tråd

juli 15 2023 - 16:27
Jeg opplever at jeg både er søkende, skeptisk og litt redd kanskje...? Jeg har alltid vært en kunnskapssvamp. Nysgjerrig. Og behov for å se sammenhenger.

Går nå gjennom en livskrise som kan se ut til å være evigvarende. Antar det derfor kan være naturlig å søke etter "meningen med livet"

Synes det er helt greit å drøfte hva vi mener om spirituell oppvåkning. Da jeg tror vi tolker begrepet ulikt. For noen handler det kanskje om krystaller og det overnaturlige. For andre om en mer vitenskapelig rettet selvutvikling.

Jeg opplever også at dette er business for mange, derfor har jeg også et kritisk blikk på alt som serveres som den "eneste sannhet"


Jeg tror mange er spirituell søkende. Jeg tror det er naturlig for mennesket å være det.

Jeg synes det er interessant å høre andres perspektiv. Håper denne tråden vil vokse

Avatar

spirituell oppvåkning

aug 17 2023 - 10:33
Jeg var midt i en spirituell oppvåkning tror jeg.
Fikk helt plutselig interesse for tarotkort, også gikk det bare videre og videre.
Jeg har alltid trodd på medium og slike ting, men aldri vært sånn at jeg har snakket med Gud/engler osv.
Men han ene jeg kjenner som er en kjent healer og driver med kanalisering pluss flere andre har sagt at jeg har evner til å heale og kanalisere. men aldri visst hvordan, så fikk noen tips fra de og har nå startet med kanalisering, men ikke prøvd på andre mennesker enda. Men etter det, så har jeg bare fått sinnsyk interesse for alt som har med spirituelle ting, engler, ånder. Før skumleste jeg bare gjennom, men nå sitter jeg faktisk å leser og lærer å skriver hele tiden. Og får bare et sånn nesten adrenalin, til å lære mer mer mer.

Jeg søker bare etter mer, og fått en slags driv over meg at jeg vil hjelpe andre, tenker mye mer positivt og vil bare det beste for alle.
Avatar

spirituell opvåkning

aug 17 2023 - 10:36
Men snakket nå hinn dagen med en som skal være kjent, og skulle hjelpe med oppvåkning.

Og folkens, ikke ta kontakt med han.
Han ødelagte for meg, han var negativ og sa ting som at dette var en hobby og at hvordan jeg holdt på var feil, osv.
Og etter det så forsvant all 'gnisten', interessen min for alt dette.
Jeg vil så gjerne ha det tilbake, for det var en fantastisk følelse og måte å være på.
Jeg har null energi, sitter bare å lengter etter den følesen jeg hadde når dette stod på.
Alt forsvant rett etter jeg la på tlf med han.

Admin har redigert og slettet navn. iflg regler er dette ikke lov å oppgi navn
Avatar

Re: Spirituell oppvåkning

aug 17 2023 - 11:12
Jeg tenker at du må fortsette å praktisere det som gir deg gnist, med den ånden at det er reelt, og det vettet at det kanskje ikke er det.
Til forsiden