Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosiale medier og vellykkethet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosiale medier og vellykkethet

jan 28 2016 - 15:40
Ved depresjon er det siste jeg ønsker å klikke liker på FB innlegg ,pene smilende,ansikter,pene bakverk,heklede duker og alskens nye interiører . Tok en timeout her i juletiden syntes jeg ble dårligere å måtte unngå mediet.

Skulle tatt seg ut at jeg la inn : "er i en depressiv periode " på status.Kansje jeg skulle ha gjort nettopp det.De som har operert en finger eller er forkjølt får jo alltid god bedring og tommelen opp.
Avatar

Re: Sosiale medier og vellykkethet

feb 6 2016 - 05:23
Jeg valgte å stoppe hele facebooken å slette alle spor der ifra, jeg ble rett å slett stresset/lei/missunelig av alt alle andre la ut. Det er nå 3 år siden, og jeg angrer ikke på det i hele tatt.
Avatar

Mediasiden

feb 7 2016 - 11:45
På facebook og andre medier ser en bare en side av livet til et menneske. Så det er jo stort sett bilder av fine opplevelser med folk de er glad i.
Jeg forteller bare de nærmeste om hvordan jeg har det, familien og noen få venner.
Men det er en øvelse i eget liv å finne små og store opplevelser som er hvert å ta vare på. Alt fra, soloppgang på morgenen og deilige middager med folk en liker. Jeg tar ofte bilder for å minne meg selv på at jeg også har gode stunder.
Men jeg skjønner godt og har selv opplevd at når en er i en dårlig periode så oppstår misunnelse, bitterhet, tragisk følelse osv. Jeg har kontakter og sånt i utlandet jeg gjerne vil ha kontakt med. SÅ jeg synes det er vanskelig å slette profil. Men jeg sletter mennesker jeg kunne ha hatt kontakt med, men som ikke er tilstede i livet mitt.
Avatar

Slett FB!

feb 8 2016 - 23:15
Fatter ikke at noen gidder å være på FB.
Har selv aldri vært der, selv om mine "venner" roper til meg "Skaff deg FB!" Nei vet du hva, ekte venner holder kontakten i virkeligheten..når de ikke klarer å holde kontakten fordi jeg ikke er på en fordømt nettside, da er de ikke mye til venner :P
Avatar

Min oppfatning

feb 9 2016 - 00:14
Jeg har gjort mye av det samme som dere. Når jeg gikk inn på sosiale medier tidligere fikk jeg vondt inni meg. Var rett og slett misunnelig på livene folk hadde, og jeg merket at jeg mistet mer av min egen selvfølelse. Jeg slettet tidlig Instagram og folk på Snapchat så jeg slapp å se Mystories og lignende. Etter jul sluttet jeg å følge alle i nyhetsoppdateringen min på FB, så når jeg åpner siden, er det helt tomt og det er fantastisk. Så da kan jeg velge selv hva jeg kan søke, og jeg slipper å få det midt i trynet. Har også slettet appen, men har beholdt FB-messenger for å holde kontakten med venner. Har allerede merket stor forskjell, og det utgjør mye så jeg slipper å tenke på hva andre mener og gjør. Jeg har nå sett hvem mine virkelige venner er.
Avatar

Re: Sosiale medier og vellykkethet

feb 9 2016 - 11:38
Jeg er en av dem som bruker Facebook til å legge ut statuser om hvor fint jeg har det og hvor fantastisk livet mitt er.
Det er jo ikke realiteten, men i mine dårligste stunder, så kan jeg se gjennom facebookhistorien min og se at det faktisk er ting i livet mitt som er bra. Av og til legger jeg ut bilder og statuser som kun jeg ser, de er også positive, men av forskjellige grunner ikke egnet for offentligheten. Da har jeg dem der for meg, når jeg trenger å se tilbake på de tingene.
Avatar

Re: Sosiale medier og vellykkethet

feb 9 2016 - 12:16
Monica 22 =) Jeg er mye enig i det du skriver der. I vanskelige stunder så er det faktisk godt å ha bevis på at en i enkelte stunder faktisk har hatt det fint. Det fine med sosiale medier er at en kan velge selv hvordan en gjør det. Noen er venner med hele verden, andre er bare venner med de gode menneskene en har rundt seg.

Norgesvenn-1979 =) Jeg er også enig i at det er viktigere å ha ekte venner i det ekte livet. Medier for meg er bare prikken over ièn, men det bli aldri en erstatning =) Ta vare på de gode menneskene dine <3

AlternativStyleJente =) Nei du kan ikke skjønne alle...Så lenge du respekterer mennesker som liker andre ting så er det greit =) Men jeg er farsken ta meg enig i at det ikke er de beste vennene når de ikke holder kontakten. Synes det også er bra at du ikke har facebook.

Konklusjon til meg selv: Det er både positive og negative sider til bruk av sosiale medier. Mener det har mer med hvordan en bruker det.
=P
Avatar

Norgesvenn1979

feb 11 2016 - 10:18
Tror du har rett i at enkelte mennesker er livredde for å vise sitt egentlige jeg. Jeg tror også folk trenger bekreftelser utenifra eller at det er koselig. Men enda viktigere som du sier så er det viktig å bekrefte ovenfor en selv at en er god nok. Men det kommer etterhvert når en modnes =) Mange dekker over sine egne problemer med materielle ting, fyll, vennegjenger og karriere... Veldig få tørr å vise deg fra sin egentlige side. Det handler kanskje mye om verdier. Jeg er ikke materialistisk i det hele tatt og er i mot kapitalismen så det holder.
Men jeg skryter og viser at jeg er takknemlig for andre ting. Skryter av familien min, av det jeg får oppleve på reiser. Men jeg vet at også dette kan gjøre folk sjalu. Ikke alle har en trygg familie. Jeg har følt på andre savn. Jeg skjønner det!!!

Jeg synes det er genialt at dere som har slettet sosiale medier har gjort det. Føler det er en fin måte å ta ansvar for egne liv og skåne seg selv mot sitt eget savn. For det er det det er??
Avatar

Re: Sosiale medier og vellykkethet

feb 11 2016 - 10:36
Meg og min samboer kuttet ut sosiale medier i en uke, bare for å teste. Da merker man hvor mye tid man bruker på å kikke på andre og hva de holder på med! Skremmende!

Jeg har lært meg å se gjennom fingrene på enkelte ting. F.eks venninner og bekjente som legge ut hvor lyyyyykkelig de er, og så vet jeg at visen er en ganske annen. Da synes jeg nesten bare synd på dem, som må "overbevise" folk ( eller kanskje seg selv?) om at de er så lykkelig. Alle er ikke lykkelig HELE tiden! Og det er helt ok :)
Avatar

Ordtak! =)

feb 21 2016 - 22:45
DRIT I LYKKEN, VÆR GLAD!!!

Til forsiden