Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Søvnproblemer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Søvnproblemer

jan 22 2013 - 01:36
Noen som har noen tips om hvordan man sovner fort ? jeg sliter med å sove tidlig, ligger våken til langt på natt, jobber tidlig dagen etterpå men klarer rett og slett ikke bli trøtt! har prøvd å puste rolig, rolig musikk/lyder, søvepiller klarer jeg ikke ta, glemmer å ta de før det er alt for sent( vil også helst unngå å bruke medisiner )

Noen som har noen råd? :)
Avatar

Re: Søvnproblemer

jan 22 2013 - 08:26
Rutiner og et godt kosthold vil hjelpe. Sammen med litt fysisk aktivitet vil det sette kroppen mer opp for å følge den naturlige rytmen. Det kan innebære at du må legge deg ganske tidlig da. Hvilket er et stort problem for mange.

Jeg legger meg mellom 20 og 21 og er oppe mellom 05 og 06. Da er jeg uthvilt. Legger jeg meg senere så er ikke kvaliteten på søvnen like god.

Det er også veldig viktig å finne ut hva som fungerer for deg da. For det er store individuelle forskjeller. Litt ev greia er å unngå stimuli og lære kroppen til at når man er i senga, da skal vi sove.
Avatar

Gode rutiner.

jan 22 2013 - 09:00
Ja, jeg trur at gode rutiner hjelper deg i riktig retning til å få sove på kvelden. Og som personen over meg skriver, er fysisk aktivitet med på å gjøre deg trøtt på kvelden. Hvit fisk skal også virke søvnfremkallende.

Du sier du ikke vil bruke sovemedisiner (skjønner jeg godt) men har du prøvd innsovningmedisiner? Jeg bruker Imovane, og hadde ikke klart å fungere normalt uten. De hjelper meg kun å sovne og så går dem ut av kroppen etter en kort tid og jeg er derfor opplagt og i fin form på morgenen :)
Avatar

Jeg "jukser jeg :)

jan 22 2013 - 12:34
De fleste sier jo at man ikke skal se på tv el før en skal sove, men det gjør jeg.

Det som skjer for min del visst jeg legger meg i et stille mørkt rom er at tankekjøret begynner og det bare fortsetter i det uendelige, jeg forsøker å kutte det men det kommer bare tilbake. Så min løsning er å ha på tv'n, da tenker jeg bare at jeg skal se på tv, ingen tanker om at nå må jeg sove for da låser det seg. Også ser jeg på tv helt til jeg er bortevekk å det fungerer utmerket :) Jeg flytter fokus og underholder hjernen sånn at den ikke skal tenke på et nå måååå jeg sove.

Jeg sover stort sett godt og igjennom hele natten, våkner jeg så ser jeg bare mer på tv.

Frisk luft, daglys, bra mat og en lang kveldstur bør du få deg for å fremme god søvn.

Avatar

:)

jan 22 2013 - 18:37
Skal prøve med frisk luft og fyskisk aktivitet :) har prøvd sånne piller ja ^^ ble trøtt og sovnet av og til, men klarte fortsatt holde meg våken mange ganger, glemte å ta de også så har gitt opp de :) problemet mitt er at det er kjedelig å sove xD men skal prøve å gå turer eller trene på kvelden så får jeg se om det hjelper :) Takk for svar !:)
Avatar

Meditasjon

jan 30 2013 - 09:52
hei,
Har tidvis samme problem. Jeg har gode erfaringer med mindfulness-meditasjon. Du finner veiledninger i feks Itunes og Wimp.
Det funker aller best etter fysisk aktivitet.

Det viktigste for meg er å få rensket bort alle tanker fra hodet. Da klarer jeg å slappe av.

Meditasjon er krevende om man har mye som svirrer, men det er bra når det funker. Krever en del trening.

Avatar

Yoga kan hjelpe

jan 30 2013 - 14:16
Jeg har alltid slitt med et enormt tankespinn når jeg skal sove. Og gjerne våkne 4-5 ganger hver natt. Men etter jeg begynte med yoga for noen uker siden, så sovner jeg uten problem, også oppe på rommet uten tvn på for å roe ned hodet. Og jeg sover som en stein natta gjennom.
Avatar

Hei

feb 19 2013 - 10:14
Jeg har også søvnproblemer, sover ofte dårlig. Føler meg trøtt nesten hele tia, er sjeldent jeg får sove ordentlig ut.
Selv om jeg er ganske trøtt så er det ofte jeg våkner bare etter 3-4 timer, noen ganger bare kanskje etter 2 timers tid.
Avatar

Nok kvile

mars 13 2013 - 11:40
Når eg er altfor sliten søv eg ikkje samanhengande. Enten vert eg liggande lenge våken, eller så sovnar eg og vaknar midt på natt for så å ligge våken ei god stund før eg sovnar att. Om eg så tenker på at eg skal stå opp i vanleg tid for å arbeide vert det berre verre fordi eg bekymrar meg for søvnen.
Men når eg legg meg så tidleg at eg veit eg er utkvilt til morgonen oppnår eg at eg sovnar att etter ei våkestund. Då har eg fått ekstra lang kviletid i senga. For sovetida er gjerne bortimot konstant. Det er kanskje dette som er poenget med det absurde at når ein er trøttast vert ein liggande våken. Opplever det gjerne slik at når eg har hatt ei vakestund ei natt vert vakestunda kortare natta etter, og natta etter det kan eg sove samanhengande til morgonen. Unner eg meg ikkje nok kvile om dagen kjem soveproblema til natta. Meditasjon er til hjelp for meg også.
Til forsiden