Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Snus slutt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Snus slutt

sep 5 2020 - 21:20
Hei.
Er det flere her som har sluttet/prøvd å slutte snuse?
Er i fasen der jeg skal slutte. Trenger råd, tips etc,
Avatar

Re: Snus slutt

sep 5 2020 - 23:15
Har prøvd ett par ganger ja, men det går ikke hehe
Avatar

Slutta og starta

sep 6 2020 - 01:59
Hei! For det første så må du være klar, og det er en fordel at det mentale er på plass (at man er på et fint sted i livet). Jeg sluttet for noen år siden. Brukte tyggegummi med nikotin som substitutt en periode, men nå finnes det nikotinfri snus, som kanskje kan hjelpe. For meg gjaldt nok en del av avhengigheten av at jeg var så vant til å ha noe under leppa. Vær beredt på at du kan bli fette sur og føle et behov for et større inntak av snop.

Dessverre, etter 1 år snusfri, så gikk jeg på en smell og begynte igjen (ble en tøff periode) og så er jeg på'n igjen. Jeg skal slutte i fremtiden, men jeg må være klar og ikke minst få hodet på plass. Lykke til!
Avatar

Re: Snus slutt

sep 6 2020 - 07:53
Ja, jeg gjorde 2-3 forsøk før jeg til slutt greide det, i hovedsak fordi jeg var utrolig lei av snus, så det hjalp mer enn noe. Jeg sto på vippen til å slutte igjen, før jeg bestilte feil snus over nett og ble sittende med fem bokser av en type som gjorde meg kvalm av tanken, pluss at jeg generelt var mektig lei av den økte avhengigheta og pengene jeg innså at jeg tapte på dette. Totalt gjorde dette intensjonen såpass klar og sterk at det gikk ganske uproblematisk, så zapphire er virkelig inne på noe. Tror det gjelder å være klar på hva motivasjonen din er for å slutte (kan være flere ting), og sette intensjon utifra det.

En annen gang jeg slutta var bare intensjonen min at jeg ville se hvor lenge jeg kunne gå uten, dvs jeg var bestemt på å ikke snuse, og det varte en god stund, men når det til slutt oppsto en situasjon som vrkelig trigget meg, så var jo ikke intensjonen endelig nok. Ellers vet jeg det fins en app (kanskje fler) som kan hjelpe deg på veien. Har ikke testa selv, men kanskje verdt å sjekke.
Til forsiden