Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Snål følelse/opplevelse.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Snål følelse/opplevelse.

jan 11 2018 - 18:22
Først av alt - jeg aner ikke under hvilken kategori jeg skal poste dette, så beklager om det blir feil.

Men over til det jeg skulle skrive.

Her om dagen satt jeg på min vante plass på en pinnestol og ble fylt av en skikkelig merkelig følelse om at jeg fløt utover.. Jeg så ned på kroppen og så den flyte ut av sin form. Hodet føltes ok ut og var det eneste som var på sin plass, men resten av kroppen var skikkelig snål.. Dette har jeg opplevd en gang til, men da lå jeg på sofaen..

Hva faen er det? Noen som har opplevd det? Holder jeg på å miste meg selv?

Kort oppsummert sånn ellers: Dyp deprimert, stemmehøring, angst, veldig dårlig søvn.

Tenker kanskje at det kan være noe med at jeg sover omtrent bare 1-2 timer om natta, om jeg er heldig... Men likevel... det var helt forjævlig... Har ikke turt å nevne det til behandleren min heller for føler meg skikkelig gal......

Dette ble muligens mye rot, beklager det også!
Avatar

Re: Snål følelse/opplevelse.

jan 11 2018 - 19:52
Jeg er absolutt ingen profesjonell, dette er bare mine spontane tanker når jeg leser innlegget ditt. Men jeg undres på om det kan være tegn på mulig psykose? Det kan jo skje alle, og med tanke på det du skriver om andre psykiske plager og svært lite søvn, er det nok mulig man blir litt mer i risikosonen for psykose. Uansett hva det er så vil jeg absolutt råde deg til å ta også dette opp med behandleren din! Er h*n en god behandler vil h*n ikke tenke at du er gal! Å tenke om psykisk sykdom at det er å være «gal» er det nok svært få innenfor psykisk helsevesen i dag som gjør. Ønsker deg lykke til og en så god natt som mulig!
Avatar

Re: Snål følelse/opplevelse.

jan 11 2018 - 19:56
Takk for at du delte dette. Jeg tenker at det er helt greit å snakke med behandleren om dette. Jeg tror også du har rett i at det kommer av for lite søvn.
Neste gang det skjer kunne du prøve å lukke øynene så du ikke ser at kroppen smelter bort eller hadde du øynene igjen? Var det bedre den gangen du lå på sofaen?

Jeg har hatt mye følelse av å forsvinne i kvikksand. Jeg ser og kjenner det hele skje men jeg har øynene igjen. Veldig ubehagelig.

Syns du det var ubehagelig å smelte bort? Hva tror du gjorde at du smeltet?
Avatar

humpetitten

jan 11 2018 - 20:26
Jeg vet ikke. Vet at stemmehøringen ikke er satt i forbindelse med psykose iallefall... var 3 uker i mai for utredning av det..

Jeg er også litt redd for å si det til behandler fordi h*n ville ha meg akutt innlagt rett før jul, rett etter jul og snakka om det på tirsdag. Så er redd jeg ikke har noe valg om jeg sier dette.
Avatar

Helenne

jan 11 2018 - 20:30
Jeg lukka øynene første gang til å begynne med, men så MÅTTE jeg se ned for å se om jeg så det.. Når jeg lå på sofaen var det like jævlig. Da følte jeg i tillegg at jeg fløt ut av sofaen og venta bare på å deise ned i gulvet.

skikkelig ubehagelig. fikk ikke panikk, men det kan være fordi jeg ikke klarte å røre på noe som helst, var som paralysert mens det sto på.. (heter det det? altså fikk ingenting til å reagere, fikk ikke sagt noe osv)

Har ikke snøring på hvorfor det skjedde..
Avatar

Re: Snål følelse/opplevelse.

jan 11 2018 - 22:49
Høres ut som psykose(r) du sliter med & vil anbefale deg å søke hjelp uavhengig om det er kjipt å muligens bli lagt inn & være ærlig om hva du opplever så du kan få hjelp til det. Det er lite søvn selvfølgelig, men må nok være ærlig å si at søvnen skulle være "nok" uten slike opplevelser hvis du ikke har gått i ekstrem lang tid med så lite søvn.
Er ikke noe poeng i å pakke det pent inn å si at det er "normalt" eller bruke politisk korrekte ord som skal fremstille ting så annerledes enn hva realiteten faktisk er, men beste jeg kan si er å søke hjelp. Hjelp er det å få i det minste, så ønsker jeg deg god bedring & håper du får ordnings på dette. Høres ikke noe hyggelig ut med slike opplevelser, men greit å få det bort & få seg en normal hverdag igjen. :)

Lykke til og ta vare på deg selv
Avatar

Re: Snål følelse/opplevelse.

jan 11 2018 - 23:14
Når vi blir utsatt for større påkjenninger enn vi kan tåle, kan en tenke at vi kan få sånne reaksjoner. Vi kan bli stående uforstående til oss selv og kjenne på blant annet utrygghet og engstelse.

Søvnmangel er en av de tilstandene som presser organismen vår og kan gi mange forskjellige utslag, alt ettersom graden og hvor lenge situasjonen har vart. Det er ikke unaturlig å tenke seg at søvnmangel kan gi slike reaksjoner som du beskriver.

Jeg har selv opplevd å besvime med etterfulgt krampe da jeg over lang tid sto i en veldig stressende situasjon som jeg da ikke engang skjønte at ble for mye for meg.

Hvordan og hvor, så tror jeg at det å få igjen søvnen er viktig i din situasjon, føre et noenlunde regelmessig liv med søvn, mat, drikke og mosjon. Jeg antar at rusmidler vil ikke være en hjelp oppi dette nå, da det ofte forstyrrer søvnen, alkohol kan f eks gi tidlig oppvåkning.
Avatar

Re: Snål følelse/opplevelse.

jan 12 2018 - 03:48
Høres ut som en blanding av sleep paralysis og lucid dreaming (søk opp begrepene). Kan være du har sovnet uten å være klar over det, så tenker du at du fortsatt er våken, også forblir hjernen din i en form av ubalanse der hvor den ikke helt vet om den er i drift eller i hvilemodus lenger. Har skjedd meg også for en stund tilbake i løpet av kvelder hvor jeg har tenkt at jeg er nødt til å legge meg (pga jobb), men ikke fått sove, så har jeg egentlig sovnet, men siden jeg henger meg i tanken om at jeg ikke har lagt meg så tror jeg at jeg fortsatt er våken til tross for at jeg egentlig allerede har sovnet. En gang da det skjedde så fløt jeg over sengen, altså superman-style, og da jeg innså at jeg svevde så innså jeg at det ikke var mulig og at jeg hadde sovnet, og da våknet jeg opp av den tanken. Overgangen mellom disse to tilstandene er veeeeldig vanskelig å merke når en sover i kun 1-2 timer per natt, og man blir relativt forvirret på tingene som skjer, alt virker 100% ekte til tross for at det ikke er det.

En annen gang ønsket jeg å sove så mye at jeg sovnet uten å merke det nok en gang, og inni drømmen min lå jeg og tenkte at jeg var nødt til å legge meg (til tross for å ha sovnet egentlig), helt til jeg våknet opp i drømmen min og fikk sleep paralysis hvor det da lå en liten jente i hjørnet av rommet mitt og gren. Da hun innså at jeg våknet fra søvnen (i drømmen min), så kom hun løpene i full fart mot meg mens hun skrek, og hoppet på meg i sengen.. Da våknet jeg på ekte og innså at jeg hadde vært inni 2 forskjellige drømmer før jeg hadde kommet meg til realiteten igjen..

Så for min del så høres det veldig ut som at dette kan være samme tilfellet.
Avatar

Re: Snål følelse/opplevelse.

jan 12 2018 - 12:59
fysioterapeuten jeg har gjennom psyk spurte meg rett ut hvordan det sto til utenom det kroppslige og jeg fortalte at det sto dårlig til. Fortalte om dette og hun spurte om hun kunne få snakke med overlegen om det og sammen har vi blitt enig om en kort akutt innleggelse. Så jeg er på tur til det nå.

Takk for respons.
Avatar

Re: Snål følelse/opplevelse.

jan 13 2018 - 19:35
Smart gjort og godt du har en oppegående fysoterapaut som slo litt alarm på det, så er det selvfølgelig tøft av deg å bare snakke & fortelle om det. Er ikke alltid det er like lett heller.
En skal ikke ta så lett på slike ting & synes det er bra du tok tak i det før heller enn siden dog jeg forstår det er kjedelig med en innleggelse, men jo fortere du kommer deg gjennom det, desto i veldig stor grad kommer man seg raskere til den såkalte "normalen" i livet.
Godt du kjenner på kroppen din selv & følger hva du føles er rett selv. Ønsker deg alt det beste & håper du får et greit & kort opphold med greie folk rundt deg. Så får du gjerne komme med en oppdatering på hvordan det går med deg videre & trenger du noen å snakke med så kan du alltids sende ei melding hvis du kjeder deg der.

Ta vare på deg selv så får du ha ei trivelig helg.
Avatar

Mephistopheles

jan 16 2018 - 13:38
Hun er gulle god, den fysioterapeuten. Har gått til hun flere år over to perioder, så hun er en jeg kan snakke med om alt og ingenting. Hun kjenner det også på kroppen min om det er noe som plager, så hun er verdt sin vekt i gull.

Ellers så ble jeg utskrevet i går. Slapp å være på lukket avdeling og fikk tilbringe helga på åpen avdeling som jeg kjenner til godt fra før og med kjent og trygg personale. Fikk noe å sove på, så sov vel omtrent 7-8 timer hver natt. Det kan jeg ikke komme på sist, så det var godt.

Fløt utover i sted, men siden jeg ikke er såååå sliten lengre, så ble det ikke så skummelt og jeg kom meg fortere ut av det. Klarte å tenke rasjonelt om at det jeg så og kjente bare skjedde i hodet og ikke in real life.

Skal prøve å ta litt mer vare på meg selv å fortsette å fortelle meg at det skjer kun i hodet.Takk igjen for at dere har orket å svare meg :)
Avatar

Re: Snål følelse/opplevelse.

jan 17 2018 - 18:55
Koselig at du svarte og kjempegodt å høre at du fikk være på åpen avdeling og at du føler deg mye bedre.
Høres virkelig ut som ei super dame, ikke mange som engang har en god lege å snakke med som hadde vært så hjelpsom som hun er. Godt du har ei skikkelig støtte i livet, så synes jeg du skal ha litt skryt selv for til syvende og sist var det du selv som tok et rasjonelt og fornuftig valg. :)

Håper du klarer å opprettholde et relativt normalt søvn nivå, men skjønner det kan være vanskelig til tider.
Det ordner seg nok ordentlig til syvende og sist, ser jo at du er motivert og tenker rasjonelt så er sikker på at det går rette veien for deg.

Selv om jeg ikke kjenner deg så gleder det meg faktisk å høre at du har det mye bedre nå, fremgang og at du hadde det bra under oppholdet.

Ta vare på deg selv og lykke til videre.

Til forsiden