Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Slutte med seroquel (antipsykotika), erfaringer?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Slutte med seroquel (antipsykotika), erfaringer?

sep 7 2016 - 21:32
Hei!

Gutt på 25 her. Gikk på seroquel i litt over to år før jeg gradvis trappet ned, og senere sluttet helt. Det er nå snart fire måneder siden jeg sluttet helt.

Disse medisinene drepte alt av følelsesliv og personlighet hos meg, og jeg sliter fortsatt veldig med å finne tilbake til meg selv. Det er som om noe mangler, og jeg føler meg tidvis som et blankt ark.

Finnes det noen her som har brukt samme medisiner eller lignende, og som har lignende erfaringer? Hadde satt stor pris på om du kunne tenke deg å dele disse erfaringene med meg.
Avatar

Re: Slutte med seroquel (antipsykotika), erfaringer?

sep 7 2016 - 21:53
Jeg følte det sånn med antidepressiva , har ikke brukt antipsykotika men d er vel "samme greia" , men etter fler måneder uten så er det som om det er på vei ut av blodet/systemet og man blir mer seg selv igjen. Er som om man etter lengre bruk av slike type medisiner blir empatiløs, men det kommer tilbake igjen etter tid etter at man kutter medisinen. Så blir man mer seg selv igjen.
Avatar

Re: Slutte med seroquel (antipsykotika), erfaringer?

sep 7 2016 - 21:57
Det var kanskje et tåpelig svar av meg, men det er sånn jeg erfarte det. At ettersom tiden gikk så ble det bedre. Det tar tid.
Avatar

:)

sep 7 2016 - 22:26
Ikke et tåpelig svar i det hele tatt. Det er jo bare din opplevelse. Takk for at du tok deg tid til å svare:) Får håpe det samme skjer for meg etterhvert.
Avatar

Re: Slutte med seroquel (antipsykotika), erfaringer?

sep 8 2016 - 10:05
Min erfaring med å slutte på Seroquel er at det kan gå bra i 4-6 måneder, men så begynner man å bli sakte dårligere igjen..

Selv har jeg negativ erfaring av å bare gå på Seroquel. Tidligere har jeg hatt bedre effekt av å gå på Abilify som hovedmedisin og Seroquel til å dempe den rastløsheten Abilify ga i sterkere doser.

Nå går jeg kun på 10mg Abilify og trives egentlig med det. Selv om jeg stadig glemmer å ta den i perioder. Noe som jo kan være uheldig med tanken på at man skal ha en jevn virkning.

Det har vært snakk om å bruke Seroquel som innsovningsmiddel, men det er jeg ikke interessert i.

Generelt sett føler man seg bedre i noen måneder etter man slutter på medisiner. Deretter begynner man kanskje å føle seg mer trøtt og sliten, men tenker ikke over at det er fordi man er uten medisin. Det er lett å tenke at man bare er blitt lat. Deretter kan mer alvorlige symptomer utvikle seg. Som tankeforstyrrelser og paranoia, litt avhenging av hva for diagnose man har.

Medisinene er lagd for å brukes i minimum 5 år før man begynner å trappe ned. De skal nemlig ha en forebyggende effekt på denne måten. Ikke så mange leger snakker om dette da de foretrekker å medisinere individer så lenge som mulig istedenfor..

Hvis du sliter med mangel på empati og evnen til å avansere mer i sosiale sammenhenger vil jeg anbefale å teste ut Abilify i så små doser som mulig. Jeg har tidligere måttet kjempe ganske mye for å få en så lav dose som 10mg. Evt kan man supplere med litt lave doser Seroquel hvis du opplever mye uro på Abilify.

Selv kan jeg oppleve uto og tankekjør på Abilify. Da hopper jeg over en eller to dager med medisinering, så roer det sEg ned igjen. Eller hvis jeg skal noe viktig og er redd for å få tankekjør dropper jeg bare å ta medisin før den store dagen. På denne måten har jeg ikke noe problem med Abilify. Men jeg vet at mange ikke takler den.

Abilify fikk navnet sitt av Ability med tanke på at den ikke skulle sløve en ned slik som andre medisiner. Man beholdt sin Ability så å si ;)
Avatar

:)

sep 9 2016 - 19:35
Takk for svar Jonathan! Veldig nyttig å få høre om andres erfaringer:) Hvor har du hørt at medisinene er laget for å brukes i minimum 5 år, og hvorfor er det sånn?
Avatar

slutt hvis du kan

sep 9 2016 - 20:13
Jeg har sagt til min psykolog at hvis noen kommer til å sette meg på antipsykotikum igjen så må de legge meg i belter. Aldri mer Jeg hadde mest sannsynlig tatt mitt eget liv om jeg hadde forsatt. Hva er vitsen med livet når det å stirre i taket er det morsomste jeg kan gjøre. I tillegg var jeg bare forsøkskanin, jeg hadde ingen diagnoser engang. Jeg ble misbrukt i mange år og var seff lei meg for det og endte opp med antipsykotikum der jeg bare hadde trengt empati.. Sluttet med antipsykotikum og ble sinnssyk i noen uker til det dappet av. Hvis du ikke er i psykose vil jeg si en ting til "slutt mens du kan!" det tar nesten like lang tid å nedtrappe som så lang tid du har brukt det. Jeg brukte det bare noen mnd.er før jeg stilte spm. med hvorfor jeg skulle bruke det. Legen min tenkte jeg egentlig ikke trengte, men han hadde bare holdt kjeft. Vet ikke om det er lov engang.
Avatar

Re: Slutte med seroquel (antipsykotika), erfaringer?

sep 12 2016 - 18:34
Jeg mener det var en psykiater som hadde ansvar for en avdeling jeg var lagt inn på en gang som sa det. Hvis ikke det var den gangs landets ledende ekspert på feltet (som hadde ansvar for min behandling i en periode). Nevner ikke navn da jeg ikke er sikker på hvem av de det var.

Jeg mener det hadde noe å gjøre med hvordan antipsykotikum var lagd med tanke på å åpne for nye nervebaner i hjernen. Antipsykotikum åpner for at hjernen kan etablere nye nervebaner med nye tankemønstre i hjernen da man får overskudd til å tenke mer friske og konstruktive tanker. Tanken er at disse nye nervebanene skal konkurere og ta over mer av de syke tankemønstrene man har skapt tidligere.

Men jeg er ikke helt sikker på om dette var forklaringen for å være 100% ærlig. Jeg husker også godt hvordan antipsykotikum er bygd for å hindre for mange impulser i å bli tatt opp i tankebanene våres. Jeg tenker på de fysiske sendere og mottakere av impulser i hjernen. Der man ved i alle fall psykoser sender ut mer impulser enn mottakerne har godt av å ta imot. Diverse medisiner fungere annerledes, men hovedprinsippet er å hindre hjernen å ta opp alt den sender fra igjennom nervebanene ved at noe av mottakerne blir opptatt med å forholde seg til et medikament isteden for signalene som sendes igjennom systemet.

Jeg må si vi hadde veldig god undervisningsprogram i vår behandling i Asker og Bærum Kommuner med tanke på at vi skulle lære hva som faktisk skjedde fysisk ved psykoser og lignende diagnoser i vårt behandlingsprogram. Så hvis det er noe du eller andre lurer på kan jeg prøve å svare så godt jeg kan.
Avatar

Om serequel

sep 15 2016 - 15:13
Jeg har selv brukt serequel (600mg) og fikk syke bivirkninger som slapphet og lite engasjerende og forferdelige følelser. Dette er den verste medisinen jeg har vært borti. Gikk over til serequel depot noe som var meget mye bedre. Anbefales. På meg gikk serequel bivirkningene over etter kanskje et halvt år, for kroppen min trengte å tilvenne seg igjen.

Jeg har også lyst til å fortelle om at legene alltid ville jeg skulle bytte til sprøyter. Noe jeg gav etter for, for ca 3 år siden. Jeg bruker nå Trilafon depot i sprøyter en gang i måneden og har aldri følt meg bedre. Er psymptom fri og har fått livet tilbake. Dette anbefaler jeg sterkt til alle andre mennesker som sliter psykisk og trenger antipsykotisk medisiner. Dette kan kanskje være noe for deg om du føler deg klar for å prøve.

Lykke til! :)
Avatar

:)

sep 19 2016 - 18:23
Takk for svar alle sammen:)
Avatar

Re: Slutte med seroquel (antipsykotika), erfaringer?

nov 17 2019 - 12:12
Gikk helt fint å slutte på seroquel for meg, men gikk da på litium også
Gikk fint i mange år til jeg fikk en manisk psykose
Etter det fikk jeg flere psykoser og får nå abilify og cisordinol som depot sprøyter

Gikk ned 20 kg da jeg sluttet med seroquel, men la på meg alt og mer til senere
Til forsiden