Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sliter så med å finne ut hva jeg skal studere

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sliter så med å finne ut hva jeg skal studere

jan 13 2020 - 17:54
hei!

Jeg begynte å studere nå i høst etter et friår, men droppet ut etter 3 måneder da jeg ikke mestret noenting og trivdes ikke i det hele tatt. Dette var et sivilingeniør studie så det har kanskje litt med vanskelighetsgraden å gjøre også.

Nå aner jeg ikke hva jeg skal gjøre fremover. Jeg vil begynne å studere til høsten, ser egentlig ikke så mange andre alternativer, men jeg sliter veldig med å finne ut hva jeg vil begynne på. Er så redd for å velge feil og angre, noe jeg da gjorde denne første gangen. Er det noen som tror de kan hjelpe meg ????
Avatar

Ah studenttiden: en tid for alt og ingenting

jan 16 2020 - 13:32
Du kan jo først skrive ned hva du liker å gjøre. Liker du å arbeide med mennesker? Liker du å jobbe med "ting"? Hva interesserer deg?

Det er ingen skam i å avslutte om du ikke trives. Kunne du tenke deg å jobbe i stedet? Hvorfor søkte du på siv.ingstudiet i første omgang?

Det finnes folk på 60 som enda ikke vet hva de vil bli "når de blir stor".
Avatar

Mandeltre

jan 17 2020 - 16:05
Jeg vet ikke hva jeg liker å gjøre. har egentlig ingen hobbyer og interesser og aner ikke hva jeg kunne tenke meg å jobbe med. Kommer nok til å mistrives uansett, angre og føle at jeg burde gjort noe annet.

Neida, det er ingen skam å avslutte men det er jo litt kjedelig å fortsatt surre på hjemme og kaste bort dagene, en etter en. Dessuten koster det dyrt å begynne på noe for så å avslutte, jeg har ikke evig med penger til å holde på på denne måten fremover. Jeg vil jo ikke jobbe, men man må det jo. Ser ikke for meg å få en god jobb uten en utdannelse. Jeg klarer hvertfall ikke å finne en vei til det livet. Søkte på siv.ing studiet fordi jeg hadde akkurat karakterene til det, tenkte at det ville gi meg gode jobbmuligheter i fremtiden. Sluttet fordi jeg ikke passet inn blant noen, hatet tilværelsen, hadde angst og kraftig hjemlengsel. Klarte ikke konsentrere meg for noenting, lærte ingenting i løpet av de få månedene. Trodde at jeg skulle omgås oppegående folk på et studie med så høye krav, altså folk som tok skola seriøst, gjorde det bra og ikke var så opptatt av festing og drikking og alt det der.
Skal si jeg tok feil!! Viste seg at nesten hele klassen besto av folk som var medfødt med egenskapen til å tilegne seg kunnskap lett og forstå ting. Dette ga dem tid til å herje på ved siden av ellers. Jeg derimot, måtte jobbe hardt for karakterene på videregående og hadde aldri verken tid eller lyst til å feste og drikke ved siden av. Vet at det er normen, men trodde jeg skulle møte noen likesinnede her, men nei da.

Og de på 60 som du tenker til, vet jeg ikke om har det så bra. Jeg ønsker hvertfall ikke å ende opp sånn.
Til forsiden