Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sliter så med å finne ut hva jeg skal studere

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sliter så med å finne ut hva jeg skal studere

jan 13 2020 - 17:54
hei!

Jeg begynte å studere nå i høst etter et friår, men droppet ut etter 3 måneder da jeg ikke mestret noenting og trivdes ikke i det hele tatt. Dette var et sivilingeniør studie så det har kanskje litt med vanskelighetsgraden å gjøre også.

Nå aner jeg ikke hva jeg skal gjøre fremover. Jeg vil begynne å studere til høsten, ser egentlig ikke så mange andre alternativer, men jeg sliter veldig med å finne ut hva jeg vil begynne på. Er så redd for å velge feil og angre, noe jeg da gjorde denne første gangen. Er det noen som tror de kan hjelpe meg ????
Avatar

Ah studenttiden: en tid for alt og ingenting

jan 16 2020 - 13:32
Du kan jo først skrive ned hva du liker å gjøre. Liker du å arbeide med mennesker? Liker du å jobbe med "ting"? Hva interesserer deg?

Det er ingen skam i å avslutte om du ikke trives. Kunne du tenke deg å jobbe i stedet? Hvorfor søkte du på siv.ingstudiet i første omgang?

Det finnes folk på 60 som enda ikke vet hva de vil bli "når de blir stor".
Avatar

Mandeltre

jan 17 2020 - 16:05
Jeg vet ikke hva jeg liker å gjøre. har egentlig ingen hobbyer og interesser og aner ikke hva jeg kunne tenke meg å jobbe med. Kommer nok til å mistrives uansett, angre og føle at jeg burde gjort noe annet.

Neida, det er ingen skam å avslutte men det er jo litt kjedelig å fortsatt surre på hjemme og kaste bort dagene, en etter en. Dessuten koster det dyrt å begynne på noe for så å avslutte, jeg har ikke evig med penger til å holde på på denne måten fremover. Jeg vil jo ikke jobbe, men man må det jo. Ser ikke for meg å få en god jobb uten en utdannelse. Jeg klarer hvertfall ikke å finne en vei til det livet. Søkte på siv.ing studiet fordi jeg hadde akkurat karakterene til det, tenkte at det ville gi meg gode jobbmuligheter i fremtiden. Sluttet fordi jeg ikke passet inn blant noen, hatet tilværelsen, hadde angst og kraftig hjemlengsel. Klarte ikke konsentrere meg for noenting, lærte ingenting i løpet av de få månedene. Trodde at jeg skulle omgås oppegående folk på et studie med så høye krav, altså folk som tok skola seriøst, gjorde det bra og ikke var så opptatt av festing og drikking og alt det der.
Skal si jeg tok feil!! Viste seg at nesten hele klassen besto av folk som var medfødt med egenskapen til å tilegne seg kunnskap lett og forstå ting. Dette ga dem tid til å herje på ved siden av ellers. Jeg derimot, måtte jobbe hardt for karakterene på videregående og hadde aldri verken tid eller lyst til å feste og drikke ved siden av. Vet at det er normen, men trodde jeg skulle møte noen likesinnede her, men nei da.

Og de på 60 som du tenker til, vet jeg ikke om har det så bra. Jeg ønsker hvertfall ikke å ende opp sånn.
Avatar

Re: Sliter så med å finne ut hva jeg skal studere

jan 19 2020 - 22:30
"Skal si jeg tok feil!! Viste seg at nesten hele klassen besto av folk som var medfødt med egenskapen til å tilegne seg kunnskap lett og forstå ting. Dette ga dem tid til å herje på ved siden av eller"

Dette stemmer nok ikke. Det er mange av de du snakker om som kommer til å falle av og når du begynner på andre året er det bare seriøse personer igjen. Jeg tror at å si at bortimot omtrent 50% av elevene kommer til å falle bort ikke er langt fra sannheten. Det er jo noen av de som er igjen som fortsatt kommer til å feste, men det blir prioritert etter skolen!

Det var min erfaring etter ingeniørstudiet, og er nok ganske vanlig virker det som:

https://www.ssb.no/utdanning/artikler-og-publikasjoner/halvparten-av-bachelorstudentene-fullforer-ikke-pa-normert-tid

Avatar

Re: Sliter så med å finne ut hva jeg skal studere

jan 20 2020 - 19:38
Det kan godt hende det da. Fullførte du ingeniørstudiet, angstsan ? Trivdes du? Hvordan har du det i dag? Hvor studerte du?
Avatar

Re: Sliter så med å finne ut hva jeg skal studere

jan 22 2020 - 21:46
Ja, jeg fullførte Ingeniørstudiet! Det var ikke på normal tid, og jeg brukte 4 år istedenfor 3. Fullførte for ca. 2 år siden nå?:) Jeg måtte ta en liten pause inni der for at jeg skulle føle meg bedre og få motivasjonen tilbake. Jeg begynte først å virkelig like fagene mine etter det andre året fordi det var da jeg begynte å skjønne hva ting og tang kunne brukes til etc.

Når det kom til det sosiale var det helt ok, men jeg tenker at når en går på skole, så går en på skole for å lære, og ikke for det sosiale. Jeg studerte på et Universitet ikke så langt fra Oslo :)
Avatar

Angstsan

feb 1 2020 - 16:46
NMBU i Ås?? Vurdere å begynne der, men vet veldig lite om stedet! Hvis det var NMBU, hvordan opplevd du det?
Til forsiden