Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sliter med å finne roen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sliter med å finne roen

mai 30 2020 - 18:51
Jeg sliter med å finne roen og finne plassen min i hverdagen. Har dere noen erfaringer og eventuelle tips?
Avatar

Re: Sliter med å finne roen

mai 30 2020 - 20:30
er nåk ike så my å gjør
må bere innse at man er til overs da di er overbefolket verden nå

jege har alered innset di. for er ikeplas til ale
Avatar

Informasjon

mai 30 2020 - 22:03
Det er litt vanskelig og si noe konkret med den informasjonen du gir, men jeg skal gjøre ett forsøk.

Når du sier du vil finne roen og plassen din i hverdagen, er det rutiner du vil ha? Er det en hobby? Eller er det å finne ut hvem "du" er og hva slags sti du skal følge?

Jeg har selv vært en plass der jeg ikke klarer og finne ut av hva jeg skal drive med på en generell basis.. Eller at jeg hopper fra en ting til en annen uten og bruke tiden jeg burde brukt for å lagre mestring på den ene tingen. Mestring av noe som tar tid er en meget god følelse etterhvert som en blir bedre på det.

Uansett så anbefaler jeg og prøve og dyrke noe som er kreativt og som gir deg utbytte. Det trenger ikke å være kunst eller noe digitalt det kan være noe helt praktisk. Men om du konkretiserer ned noen punkt du kunne tenkt deg å prøve så er det viktig at du prøver litt før du gir opp og hopper til det neste punktet.

Selv om rutiner kan kanskje høres generelt kjedelig ut, så kan det også være en måte å finne "plassen" i hverdagen på. Om det er og komme seg opp og ut til faste tider så er det ett steg nærmere for å lage en liten definisjon på hvem du er og lage en liten mal for å finne roen. Nå kommer jeg jo med noen ganske generelle tips da basert på informasjonen du har gitt.
Avatar

Re: Sliter med å finne roen

mai 30 2020 - 23:09
Tusen takk for svar!

Nei, jeg kan forstå at det kan være vanskelig ut ifra den informasjonen jeg ga. Jeg skal prøve å si mer konkret om min situasjon.

Jeg har ingen venner, men trives egentlig greit med det sånn det er nå. Har samboer og trives veldig godt med han! Når jeg er med samboerens familie så opplever jeg at de er kjempe opptatt av han og familien sin generelt, mens når jeg er med min familie så bryr de seg nesten ikke om hva jeg gjør eller hva som skjer i min hverdag. De kontrastene får meg til å føle meg uverdig og ikke så spennende, dermed føler jeg meg ofte overflødig og i bakgrunnen. Jeg føler det slik i mange situasjoner og føler ikke at jeg har en fast «base» hvor jeg kan føle ro.

Men tusen takk for tips! Jeg tror du har et godt poeng i det du sier med å dyrke interesser. Jeg er nok veldig flink til å ikke dyrke noen interesser fordi jeg er vant til å ikke bli lagt merke til, som har ført til at jeg hele livet ikke har hatt så mye glede i det jeg har gjort. Jeg skal bli flinkere til å sette meg selv først og innse at jeg er verdt det. At det jeg driver med er bra nok for meg og at det kanskje kan gi meg en trygg følelse innvendig.

Til forsiden