Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Skole og livet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Skole og livet

mai 29 2019 - 09:24
Det er skolen som gjør at jeg ikke klarer å konsentrere meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det føles som om hodet mitt eksploderer. Jeg har ikke noe liv og føler meg alene og er alene hele tida, på skolen og hjemme. Hva gjør dere for å holde motivasjonen oppe på skolen? Noen tips eller råd jeg kan ta imot? Er skolelei.

Vil bare ha sommerferie...
Avatar

Re: Skole og livet

juni 2 2019 - 05:01
Hei sann.

Hadde det samme dillema da jeg gikk på skolen, var den del alene og sleit med motivasjonen. (Pluss andre da uoppdaget problemer) som gav meg problemer.

Det endte med at jeg fulgte saueflokken og startet på vgs allmenne som var en bom tur uten like.

Så kommer an på hvilket skole år dette er snakk om, kan jeg bare anbefale hva jeg ville ha gjort. Etter endt skolegang, vgs eller ungdom. Snakk med foreldre, ta et friår for å hente inn krefter og finn ut hva du faktisk vil gjøre/studere. For å gå på skole bare for å gå på skole kan være veldig destruktivt.

I det minste fra egen erfaring.

Avatar

Hei

sep 6 2019 - 17:12
Kanskje det kan hjelpe at du får tak i en person som kan lære deg ordentlig hvordan man lærer best ulike fag.En skoleflink ,kanskje en venn av foreldrene dine,en frivillig.Kanskj kontakte frivillighetssentralen.Jeg husker ikke godt ,jeg leste på feil måte på videregående.Burde valgt yrkesfag fordi vanlig videregående var for vanskelig.Når det er alt for mye å huske i et fag,kan det være lurt å lese det viktigste,så kan en iallfall noe.Det er nok ofte det sentrale en får spørsmål om.Men det er jo ulikt hva ulike lærere legger vekt på.I eksamener er det nok vanlig med å spørre om det viktigste i faget.Men av erfaring vet jeg at det kan være vanskelig å plukke ut hva som er viktigst.Det er lurt å prøve å bare tenke på årsaks sammenheng.Selv er jeg dårlig på det ,men prøver.Det er så lett å tenke på andre ting.Selv pugget jeg i fag,jeg burde prøvd å finne meningen mer og mer bruke egne ord.I matte er det lurest å regne for å forstå,men jeg tror ikke jeg ville klart det noe særlig .Regler er vel også kanskje greit å kunne.Dette kan jeg lite om.Er det noe du lurer på om læring kan du spørre lærer eller flinke elever.Også på Internett er det tips om hvordan en bør lære.
Til forsiden