Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sinte hvite menn i alle aldre

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sinte hvite menn i alle aldre

des 6 2021 - 16:12
For tiden går det en dokusåpe på NRK som forsøker å ta et dypdykk i hvorfor unge menn er alene, frustrerte, sinte og i enkelte tilfeller voldelige. Dette er det ikke et enkelt svar på, derfor varer også serien i 4 episoder som er ca. 45 min lange.

Personlig så føler jeg meg marginalisert av det som for bare 10 år siden var et privilegium. Jeg er en hvit, ung og heterofil mann. Og i serien til NRK fikk jeg en tanke om hvorfor jeg føler det jeg føler i det minste. Kanskje jeg er inne på noe.

Menn topper statistikken for selvmord, frafall i skolen, vold, depresjon og en del andre negative statistikker. Vi blir stadig fortalt at vi må være åpne, og snakke om det vi føler. At mennene ikke trenger å være så maskuline, vi trenger bare å få snakket ut! Få ut følelsene våre. Det er jo så lett, så hvorfor går statistikken feil vei?

Det er vanskelig å snakke om ting som gjør at man blir stigmatisert og kansellert. Hadde jeg hatt baller til å si noen av de meningene jeg har som er kontroversielle til noen av mine nærmeste så kan det være at de hadde sett veldig annerledes på meg. Derfor tror jeg at mange mennesker finner trøst og komfort i nettforum hvor mange andre frustrerte menn finnes, og man kan si meningen sin uten at man mister noe.

Av og til oppleves det som en felle. Jeg blir lokket til å dele litt av det jeg sitter inne med bare for å få fordømmende spørsmål tilbake, og i verste tilfelle bli dømt for meningene mine. Man skaper ikke et åpent samfunn ved å be folk åpne seg for å så fortelle hva som er galt med meningene deres. Hvis jeg hadde bedt en Imam åpne seg for hvorfor homofili er en synd, bare for å se henge ut vedkommende og si hva som er galt med troen hans ender det til slutt opp med at han holder kjeft - gjerne for alltid. Personlig tror jeg at det er noe av grunnen til at man sjelden ser imamer forsøke å fortelle om sin tro i offentlighet. Så snart noe en imam foretar seg kommer ut i media eller sosiale medier blir det jo en storm av hatefulle kommentarer.

- La det være sagt, jeg er ikke muslim, og jeg er heller ikke enig med imamer om homofili. Jeg bruker det bare som et eksempel for å illustrere hvorfor folk sitter inne med følelsene sine. For ordens skyld skal jeg skrive et par av meningene mine som jeg ALDRI hadde sagt høyt til noen i frykt for å bli dømt sønder og sammen.

1. Koronavaksinen er ikke en vaksine i ordets rette forstand.
MRNA-vaksine er etter min mening ett av de største eksperimentene som er gjort i moderne tid. Vaksinen har på lik linje med andre medisiner bivirkninger. Infeksjon i hjertekaret er en mulig bivirkning ev Pfiser. Moderna gjør at folk blir sengeliggende en stund. Og i skrivende stund er det over 200 døde som direkte konsekvens av vaksinen i følge Legemiddelverket sine tall. Vaksinen har avtagende effekt, som betyr at vi må ha flere og flere doser, samtidig som den ikke stopper spredning av viruset, du har kun bedre beskyttelse om du skulle bli smittet. Tradisjonelle vaksiner stopper kroppen din fra både å bli syk, og å spre det. Dette har man sett tidligere ved f.eks poliovaksine. Hva er økningen av hjertestans hos profesjonelle atleter etter 2019? Den er stor. Hva gjør vel det når statens pensjonsfond utland er en av de største eierne i både Pfizer, Moderna og Johnson & Johnson? Hvorfor i alle dager skal man bruke ivermectin til å kurere Corona når man kan tjene store penger på at alle i verden må vaksinere seg flere ganger i året? Og nå diskuteres det koronapass. Man har 5-13 ganger mer antistoffer av å bli smittet av korona en man har ved vaksine. Allikevel vil ikke smittede få coronapass. Det synes jeg er rart. Jeg synes også der er dumt at man blir snakket ned til om man er skeptisk til vaksinen. Man blir oppfordret til å ta på seg tinnfoliehatten. Etter min mening kommer et slikt svar når vedkommende ikke har argumentene til rette for å fortelle hvorfor meningen er feil. Videre synes jeg der er rart at man ikke oppfordrer folk til å spise mindre usunt, og å trene mer. Få i seg nok vitaminer. Det hjelper veldig mye mot korona. 87% av de som ligger på intensivavdeling i USA er overvektige. Tallene for Norge har jeg ikke funnet, men jeg kan tenke meg at det er en faktor. Det handler mye om at immunforsvaret svekker seg når man lever usunt. Og det må gå an å si det høyt uten at noen som er overvektige blir krenka. Men man bør holde kjeft, fordi overvektige har blitt mobba hele livet. LA FOLK VÆRE STOLTE AV KROPPEN SIN VEL! Så jeg holder bare kjeft. Spiser sunt, trener mye og sørger for at jeg får i meg riktige næringsstoffer.

2. Det finnes bare to kjønn
Og ja, jeg tror det går an å bli født i feil kropp. Men da skifter man vel kjønn? Man går fra den ene til det andre. Men vær så snill, ikke misforstå min liberale holdning til kjønnsskifte som en velkomst til evige pronomen. Det går en grense fra at ting er et reellt problem for mange, til folk bli leie seg fordi jeg ikke vil forholde meg til deres identitet. Det er ikke min oppgave. For meg kan du være hva faen du vil. Bare ikke be meg ta del i det. Det jeg imidlertid ikke forstår (men jeg er åpen for gode argumenter) er hvorfor folk som er trans, med et ekte problem som handler om kjønn, ofte støtter alle slags pronomen. Jeg mener at det undergraver det faktiske problemet og gjør at mange neglisjerer den faktiske utfordringen. Men jeg kan egentlig ikke vite 100% fordi jeg er bare en mann.

3. Kvinner har for mye kontroll
Og jeg elsker det. Det er faktisk lite som er mer sexy for meg enn en kvinne som tar tak, gjør ting for å bedre livet litt, er aktiv, ambisiøs. Allikevel opplever jeg at kommunikasjonen som blir tatt i bruk i media i dag er en "enten eller" kommunikasjon. Det finnes mange mennesker som virkelig ønsker en kvinnelig sentralbanksjef, kvinnelig president, flere kvinnelige næringslivsledere, osv. For all del, selvfølgelig kan en kvinne være disse tingene! Men MÅ det være en kvinne. Bør vi ikke velge mennesker til samfunnets viktige posisjoner ut ifra evne og erfaring? Bare i går på Farmen-finalen sa den ene deltakeren at hun ønsket at en kvinne skulle vinne i år. Det har også vært allianser basert på at det bør være to kvinner i finalen. Samme gjaldt Robinson-ekspedisjonen.

Hva hadde skjedd om mennene i disse realityprogrammene hadde sagt: "hey gutta, vi samler oss nå og får shippa ut jentene en etter en. Det er viktig at den som vinner er mann". Personlig tror jeg at de hadde fått som hatten passa i både media og i SOME. Men når damene gjør akkurat det samme, er det kun et knippe menn i lukka forum som sier noe. De er ofte frustrerte og har dårlig formuleringsevne, og ting blir igjen dratt ut av proporsjoner. Hadde du kommentert det offentlig skal du vite at jeg hadde støttet deg veldig stille. Så stille at du aldri hadde visst det. Ikke en mail, ikke en melding ikke en gang et blunk fra min side. Jeg er tross alt også mann og har mine egne mål og ambisjoner. Jeg risikerer ikke karrieren min for å si at jeg mener at dette ikke er likestilling.


Jeg kunne skrevet i evigheten om dette. Det er dette som frustrerer meg. Hva har jeg gjort galt? Er det min feil at mine forfedre oppriktig trodde at mannen var overlegen kvinnen. Skal jeg lide for det? Jeg har jo ikke disse meningene. Men det er jeg som mest sannsynlig tar selvmord, havner i fengsel, blir deprimert eller noe annet fælt. Når kommer det en moderne frelser for oss? En som kan forene samfunnet igjen.

Vi har egentlig ingenting imot hverandre tror jeg. Men vi har det alt for godt, så vi har ikke noe som samler oss lengre. Vi blir polarisert, og måten media har valgt (spesielt etter pandemien startet) å være at talerør for myndighetene, alle slags minoriteter som egentlig ikke er minoriteter, og annen "woke" kultur mener jeg bidrar til denne polariseringen.

Media skal liksom være vaktbikkja til demokratiet, noe jeg opplever at de ikke er.


Er vi ikke alle sammen egentlig enig om det meste? Hvorfor må meninger sette grenser for vennskap og kjærlighet? Det er det som frustrerer meg.

Det frustrerer meg at jeg må gå på eggeskall for å fortsatt kunne ha relasjon til de jeg er glad i og ser opp til. Det er synd, og jeg tror ikke jeg er alene.


Det var alt jeg hadde å si, lykke til gutta!
Avatar

Re: Sinte hvite menn i alle aldre

des 7 2021 - 05:38
Hve med deg selv? Hva har DU egentlig bidratt med i dette bildet?
Avatar

Re: Sinte hvite menn i alle aldre

des 7 2021 - 07:49
Takk for interessant morgenlesning;) du skrev mye på en gang, og jeg måtte lest nøyere for å se på detaljene i det du sier. Det er uansett ikke poenget, hvor enig jeg er. Det skulle ikke være no problem å uttrykke det du uttrykker. Eksemplet med Imamen er artig fordi du er jo en "sint hvit mann", og vi er "rasister" mot Islam. Det vet alle. Spesielt fordi Islam er en rase
Avatar

Svar til Frikar -1

des 7 2021 - 12:32
Frikar-1, godt spørsmål. Det er kanskje ikke helt på det rene å sitte som "sint hvit mann" å peke fingeren mot alt som er galt, og det er også noe av undertonen i det jeg prøver å formidle. At vi må som samfunn prøve å ikke peke med fingeren og bli sinte, og snakke nedlatende til andre fordi de har andre meninger enn en selv. Personlig befinner jeg meg nok til høyre på den politiske akse. Grunnen til det er fordi jeg er interessert i økonomi og er overbevist om at et bra næringsliv er nøkkelen til å kunne betale for mange av utfordringene som kommer i fremtiden. Allikevel er en av mine aller beste venner kommunist og stemmer på Rødt. I så måte mener jeg at jeg bidrar for å gjøre samfunnet mer åpent, men det er jo begrenset hva bare en person kan gjøre. Å starte med å utbrodere de kontroversielle meningene mine og risikere min stilling og rykte i samfunnet tror jeg ikke er starten på å samle oss. Jeg peker sånn sett fingeren på at media må ta ansvar for å ikke ekskludere grupper, for som samfunn er det jo helt klart og tydelig at vi liker å skape et "oss mot dem"- perspektiv. Og dette mener mange henger igjen fra menneskets opprinnelse, for å kunne beskytte seg mot andre menneskeflokker. Det var kanskje ved starten av valgkampen i 2019 jeg startet å legge mer og mer merke til at jeg opplever de fleste tradisjonelle medier i Norge som partiske på venstresiden, og at de ikke evner å levere kildekritisk nyhetsstoff om fenomener som er på utsiden av Ring 3 i Oslo. Selv er jeg fra et sted i lander der industri er svært viktig, og jeg opplever at debattene ikke er nyansert og representerer verden slik vi her faktisk ser den. Vi må hente fakta fra alternative kilder, og da tror jeg at noen havner i feil forum.
Og for å ta opp den igjen: NRK-serien jeg nevnte i innlegget mitt har en episode om hat. Der journalisten er til stede på en demonstrasjon mot covid-19 restriksjoner og vaksinasjon utenfor Stortinget. Etter å ha sett det er jeg enda mer sikker på at det er lurt å holde kjeft om min vaksineskepsis, samtidig som min mistillit til NRK som medieinstitusjon stadig blir større. De assosierer de som er SKEPTISK til vaksinen med en gjeng med konspirasjonsteoretikere som hevder at "Lucifer" syrer landet og at over 14000 mennesker har blitt drept av vaksine. Med andre ord folk som har havnet på utsiden og tror på konspirasjoner som faktisk ikke kan dokumenteres what so ever. Et sted jeg frykter at flere av folk som er lik meg demografisk vil havne om dette fortsetter. Så ja, alt i alt mener jeg at aktørene i det norske medielandskapet har et ansvar, og ikke bare være et talerør for FHI, staten og andre "woke" institusjoner, slik jeg opplever at de er nå. Når det er sagt så mener jeg faktisk at Nettavisen er den avisen i Norge som evner å gjenspeile samfunnet med noe annet enn venstrevridde briller. Men det kommer nok til å bli mye verre før det blir bedre, dessverre. Og det er det faktisk ikke mitt ansvar å rydde opp i. Og jeg har heller ikke muligheten.

Så hva med deg selv? Har du noen refleksjon rundt temaet?
Avatar

Svar til Enydagtruer

des 7 2021 - 12:46
Hehe, takk for at du leser! Nettopp, jeg opplever at ved å legge lokk på de stemmene som er kritisk til hvordan saker og ting utspiller seg i samfunnet vårt blir bare problemet større. Litt som å koste støv under teppet. Som jeg nevnte tidligere i svaret mitt til Frikar-1 så tror jeg det blir mye verre før det blir bedre. Ved å gjemme vanlig informasjon om vaksinen skaper man større vaksineskepsis. Og ved å tie folk med meninger skaper man en ektefølt utenforskap som danner grobunn for ekstremisme. Noe man VIRKELIG ikke trenger mer av. I Norge har man bare i min levetid (jeg er ikke veldig gammel) sett hvor galt ting kan gå hele flere ganger.

Jeg tror helt oppriktig at vi har det for bra i vårt samfunn. Vi koser oss, HVER helg har de fleste av oss fri. Vi har rett til fri etter jobb, det er ingen rovdyr i gatene, ingen er så fattige at de sulter i hjel. Og jeg tror at noe av konsekvensene av det er at man havner i en slags komfortboble som er utrolig ubehagelig å trø ut av. Så når det kommer en pandemi så blir folk så frustrerte og fulle av angst at de er villige til å gjøre hva som helst for å bli kvitt problemet som forstyrrer vår komfortable hverdag. Dermed vil alle at vi skal høre på media og staten, og blir helt crazy om noen mener noe annet. Fordi mine meninger truer kanskje "veien tilbake til det komfortable liv". Jeg vet ikke. Det er slik jeg tror at ting utspiller seg i alle fall. Allikevel er det slik at jeg ser verden annerledes. Jeg synes også pandemien er ubehagelig, men det gjør ikke at jeg sluker alt jeg ser i media. Jeg tror enda ikke jeg har sett en debatt i norsk media om vaksinens faktiske effekt, og jeg tror at folk er redde for å delta i en sånn debatt på "det kritiske laget". Kanskje de som sitter med mye kunnskap om temaet ikke orker å ha privatlivets fred ødelagt for å mene noe annet enn det som tydeligvis er konsensus i samfunnet for øvrig. Vi vet ikke. Og jeg tror ikke vi får vite det heller.

Uansett godt å vite at det er noen der ute som er enig i det jeg skrev :)
Avatar

Re: Sinte hvite menn i alle aldre

des 7 2021 - 13:21
Ja. Jeg er enig i viktige momenter av det du skriver. Om at det du skriver er totalt innafor og at stemmer som er politisk ukorrekte er viktige. At det er viktig selv med folk som CharterSvein, som sa noen dumme ting. At det er viktig med en motbevegelse til øvrigheten. Å ikke automatisk stole på faktaene som blir lagt frem, og ikke automatisk gjøre det som blir fortalt en.

Vi hadde muligens vært uenige i visse enkeltting. Som å ha det for godt, og hvilken skyld en har i egen helse.

Og når det gjelder høyre/venstre... pick your poison
Avatar

Re:

des 7 2021 - 15:59
Liker nicket
Avatar

Re: Sinte hvite menn i alle aldre

des 7 2021 - 23:21
Jeg bryr meg ikke om disse problemstillingene, og synes hele diskusjonen er uinteressant. At noen ikke har baller til å kreve sine grunnlovsfestede rettigheter er deres eget problem.

De som ikke har evne eller ressurser til å kreve sine grunnlovsfestede rettigheter stiller jeg selvfølgelig opp for - det er bare å ta kontakt!
Avatar

Frikar-1

des 8 2021 - 16:49
Hør her, om du ikke bryr deg om problemstillingen og synes diskusjonen er uinteressant, så trenger du ikke å lese og du trenger i alle fall ikke å kommentere. Spesielt når kommentaren din er så lite konstruktiv som det du kommer med. Jeg mistenker dessuten at du ikke har lest innlegget. Enten det eller så gjør du deg vanskelig bare for å være det, noe som er en super kjip egenskap. Og et godt råd til deg - siden man prøver å hjelpe hverandre her inne - slutt med det.

Hvis du faktisk har lest innlegget, men ikke fått med deg essensen, skal jeg prøve å forenkle her:
Det er en stadig voksende gruppe mennesker som har til felles at de er hvite, menn og heterofile som opplever utenforskap i samfunnet fordi de (megselv inkludert) opplever å svartmales og marginaliseres av storsamfunnet. Dette igjen fører til at man utøver forsiktighet når det gjelder å si sin mening, i frykt for å miste tilgang til goder som vennskap, kjærlighet og jobb. Folk generelt liker å bli likt. Og da det virker å ikke være tilfellet for deg så skjønner jeg at det er vanskelig å forstå seg på. Men her snakker man altså om en kalkulert risiko. Skal jeg si hva jeg mener om et tema for å så risikere å miste status, vennskap, jobb, etc? I mitt tilfelle har jeg valgt nei. Jeg holder kjeft. Fordi selv om det er kjipt å kjenne på at jeg ikke passer inn, så tipper jeg det er kjipere å ikke få jobb eller å få et rart forhold til de rundt meg. Det er ikke verdt det. Jeg har bare sagt at jeg ønsker meg et samfunn der man kan være venner og respektere hverandre uansett hva man mener. Det som kanskje er intensjonen med grunnloven? Hvem vet. Det som er sikkert er at det ikke er trygt å "utøve min grunnlovsbefestede rett" i dagens samfunn.

Woke-kulturen gjør at mange mennesker kanskje sitter inne med meningene sine og havner utenfor. Mye forskning på dette viser et stort voksende problem i denne gruppen, og storsamfunnet virker ikke å adressere det - spesielt media. Så. det er ikke bare problemet mitt som den balleløse taperen jeg er. Det er et problem for alle sammen.

Avatar

Re: Sinte hvite menn i alle aldre

des 8 2021 - 17:09
"Folk generelt liker å bli likt. Og da det virker å ikke være tilfellet for deg så skjønner jeg at det er vanskelig å forstå seg på."

Hahaha
Avatar

Re: Sinte hvite menn i alle aldre

des 9 2021 - 00:40
Å kaste stein i glasshus, er ganske populært har jeg merket
Avatar

Trådstarter

des 9 2021 - 03:48
Jeg må bare le av deg. Dette var en typisk "sint hvit mann" - respons, og noe du aldri hadde turd å si til meg ansikt til ansikt, for da hadde du vært nødt til å begrunne meningene dine med noe annet enn klisjé - argumenter vi har hørt en milliard ganger før. Du har fått et tilbud av meg om å bistå deg i å kreve dine rettigheter, men valgt å ikke ta imot tilbudet. Så nå kan du bare dra tilbake til ekkokammeret ditt, så skal vi andre her inne løse reélle problemer relatert til psykisk helse. Ha en fin dag!
Avatar

Hei!

des 9 2021 - 12:50
Sinte hvite damer, sinte hvite menn og noen og enhver, vi må alle være forsiktige med hva vi sier i mange sammenhenger. Men hvis meningene ikke er alt for forskjellige fra consensusen, så blir meningsforskjeller akseptert, men kverulering er det ingen som liker hvis det blir mye av det. Farlige meninger og meninger som gjør folk utilpass og nervøse, kan nok føre til marginalisering.
Avatar

Svar til Kjerne|grindA

des 9 2021 - 14:45
Heisann! Takk for tilbakemelding og refleksjon. Jeg er veldig enig med deg i at vi trenger ulike meninger i for at samfunnet skal gå fremover. Det er også essensen i innlegget. Og jeg har over en lengre periode hatt inntrykket av at folk faktisk blir "butthurt" av meninger som mine. Derfor skrev jeg også innlegget. Allikevel kan jeg også se fra perspektivet av de som er uenig med meg at folk som meg kan virke "butthurt" som du sier. Poenget mitt er at vi nok på ulike side av den politiske akse ser hverandre som "butthurt" folk som ikke klarer å ta imot meningene som det der er, og tar alt til oss. Derfor ville jeg med dette innlegget få frem at man må være mer tollerant for andres meneninger slik at man kan diskutere sak, og komme oss videre. Det er liksom essensen i hele innlegget da. At jeg ikke kan håndtere negativ respons er jeg ikke enig i. Faktisk har jeg en respons til alle punktene dine her:

1. Det faktum at jeg reagerer negativt et ikke et faktum, for det er jeg virkelig ikke. Jeg tar selvfølgelig selvkritikk hvis svaret mitt til Frikar-1 ble tolket slik, det var ikke der jeg ville. Men når man skriver tekst mister man jo mye av kommunikasjonen, så i mitt hodet høres det ikke negativt ut.

2. Jeg merker at diskusjonen har kommet litt ut av kursen jeg ønsket. Min intensjon med innlegget var ikke å meddele at jeg er en person som sliter, for det gjør jeg ikke. Det var mer en appell for å få frem ønsket mitt om et mer åpent samfunn. Det var derfor jeg skrev innlegget på "generell".

3. Jeg er bare et menneske jeg og, og jeg gjør mitt aller beste for å være åpen, noe som går igjen i hovedinnlegget og i svar senere. Om du henviser til svaret mitt til Frikar-1, så mener jeg at responsen som kom fra vedkommende ikke var særlig konstruktiv, uansett hvor åpen jeg er. Men selvfølgelig kan jeg ha tatt feil. Hvordan tolket du det?

4. Kan du konkretisere? For jeg forstår ikke hva som er forvirrende.. Innlegget handler om at jeg føler at jeg ikke kan si hva jeg mener om mange tema. Det er bare det. Så liker jeg jo å skrive da, så jeg kommer med eksempler og tanker underveis. Hvis det er aspekter som er forvirrende for deg så vil jeg gjerne utdype.

5. Jeg håper virkelig ikke bare på positive svar og ros. Ei tror jeg heller det er realistisk. Derfor skriver jeg anonymt. Om det er noen her som har noe de tror de kan lære meg om dette temaet som de mener jeg mangler eller ikke forstår i innelgget mitt så er jeg selvfølgelig åpen for argumentene. Igjen, om du snakket om svaret fra Frikar-1 så ser jeg ikke hva jeg skulle lært der nei. Har du noen formening om hva jeg ikke lærer?

Jeg understreker at dette er skrevet i tekst, og prøv å ikke se på det jeg skriver som om jeg er streng eller frekk. Jeg prøver bare mitt aller beste å formulere meg slik at alle forstår hva jeg mener.

PS. Jeg er fullt klar over hvor mye positivitet jeg sprer, og jeg er vant til det:)
Avatar

Frikar-1

des 9 2021 - 14:57
Det skal du få lov til. Hvis din latter på min bekostning gjør din dag bedre er jeg fornøyd!
Ansikt-til-ansikt hadde jeg turt å si det til deg jo. Men jeg hadde ikke sagt de andre meningene mine nei, for jeg vil ikke bli "cancla", som igjen er hele poenget med innlegget.

Og la meg eksemplifisere en av grunnene til at jeg tror svaret mitt til deg er riktig: Du ber meg gå tilbake i ekkokammeret mitt. Det er jo nøyaktig det man ikke ønsker om man vil unngå en videre polarisering og større avstand mellom vanlige mennesker, er det ikke? Altså en lite konstruktiv tilbakemelding. Faktisk er jeg ikke i noe ekkokammer. Jeg sletta alle sosiale medier for en stund tid siden. Jeg opplever at jeg blir mata med informasjon som kanskje ikke er riktig, både fra høyre og venstre. Om du er overbevist om at dette forumet er bedre uten min tilstedeværelse så synes jeg det var dumt å høre, men jeg er ikke enig.

Men er det en ting du kan være sikker på, så er det at jeg ikke hadde hatt noen problemer med å begrunne meningene mine, og det jeg er minst redd for her i verden er å begrunne de overfor deg. Ansikt til ansikt, her inne eller hvor som helst. Det hadde ikke vært et problem. Det som hadde vært et problem, er det jeg skriver om i innlegget. Men jeg gjentar meg selv, jeg opplever at du ikke klarer å sette deg inn i situasjonen, og det er helt greit! Jeg forventer heller ikke at alle skal forstå, men hva med å ikke kommentere det da? Eller bare spør spørsmål? Dette er ikke en krangel eller kamp om å ha rett, det er bare jeg som uttrykker mitt perspektiv på ting og skriver om det i et forum for mennesker som kanskje opplever det samme.

Ha en fin dag du og;)
Avatar

Heidia01

des 9 2021 - 15:08
Takk for respons! Det er jo essensen det. Selv opplever jeg at konsensus i samfunnet drar seg velig mye mot venstre for tiden. Og dermed er faktisk noen av meningene langt fra konsensus. Jeg opplever og at man er nødt til å være enig for å bli likt. Det er bare det. Meningene jeg har er mine meninger. Jeg sier ikke at de er riktige, for det vet man jo aldri. Jeg prøver bare å påpeke det du sier egentlig, "meninger som gjør folk utilpass og nervøse" opplever jeg for tiden er meninger som egentlig ikke burde gjøre det. Så mener jeg jo, og det er mye av essensen også, at media har tatt et standpunkt, noe jeg mener de ikke burde.
Avatar

Heywood Jablome

des 9 2021 - 15:16
Jeg kan forsikre deg, som en av de med "reélle problemer relatert til psykisk helse", at det er mange som synes sdmo er hyggeligere med mindre Frikar også. Du er et interessant innslag, selv om du ikke "sliter", som du sier. Så smaken er som baken.

Det innlegget som Grinda postet hadde mye som passet bedre på Frikar, og muligens henne selv. Det er rart med det, at mye klokt blir sagt. Likevel klarer ikke mange å innse at det rammer dem selv like mye

Kloke refleksjoner av Heidia
Avatar

Re: Sinte hvite menn i alle aldre

des 9 2021 - 23:55
Jeg tror det viktigste er at media, og alle andre innser at de har et standpunkt. At de er fordomsfulle. Kanskje de fleste vet det innerst inne. Jeg tror det er naturlig å være interessert i en versjon av sannheten som passer sin egen agenda eller virkelighetsboble. Objektive medier er et luftslott
Avatar

Tilsvar

des 10 2021 - 00:19
Heywood Jablome:

Jeg er fullstendig klar over mange av de problemstillingene du påpeker i åpningsinnlegget. Men jeg er ikke enig i at de egentlig er så alvorlige som du beskriver. Under pandemien har mange problemstillinger blitt mer synlige enn ellers og jeg vil tro at mange mennesker for første gang i sitt liv har måttet tenke noen nye tanker. Og på lang sikt tror jeg akkurat dét er bra for både individet og samfunnet.

F.eks. når det gjelder at gutter opplever mangelfull mestring i skolen, så er det ingen ny problemstilling, og det var folk som advarte mot den utviklingen allerede på 90-tallet. At gutter/menn må "snakke mer om følelser" er ikke lengre noe fagfolkene hevder - det er en myte som holdes i live av politiske aktivister og "føledamer".

Når det gjelder nyheter og media så er det nok riktig at det er mye vi ikke får servert opp i hendene - men det er heller ikke meningen, bl.a. fordi medienes rolle ikke lengre primært dreier seg om folkeopplysning. Det gjennomsnittige utdanningsnivået i Norge er mye høyere nå enn før, og etter ca 1980 har enkeltindividet en mye mer aktiv rolle i stat-borger relasjonen, også når det gjelder å holde seg opplyst og informert. (Du kan som kjent lede hesten til vannet, men ikke tvinge den til å drikke.) Og det har vært offentlig kjent helt siden intervjuet med Erik Blücher, Georg Farre og Tor Petter Hadland i TV-programmet "På sparket" i 1975 at vi ikke nødvendigvis kan ta alt som sies på statskanalen for god fisk.

Forøvrig synes jeg det er bra at du har slettet dine sosiale medier, for de har ihvertfall ingenting med folkeopplysning å gjøre.

Så kan det jo med rette påpekes at mulighetene for folk med lav eller ingen utdanning, f.eks. industriarbeidere har skrumpet inn. Det er lite å gjøre med det så lenge flere og flere arbeidsoppgaver blir automatisert (Realverdiskapningen er likevel den samme). Men både venstre- og høyresiden i politikken nekter jo å i det hele tatt diskutere borgerlønn, som sammen med en omlegging av skattesystemet ville løst dét problemet. (Og da snakker jeg om ordentlig borgerlønn, som det faktisk går an å leve av.)

Når det gjelder kanselleringskultur så er heller ikke dét noe nytt. Jeg kan bare anbefale deg og alle andre som mener kanselleringskultur er et så stort problem å se litt nærmere på de som _ikke_ rammes av det. Hva er det de gjør riktig, som gjør at "wokerne" ikke har noe som helst de skal ha sagt ovenfor dem?


Ennydagtruer:

Som jeg har påpekt i et tidligere innlegg: jeg gir bare de svarene jeg skulle ønske at jeg selv hadde fått den gangen jeg virkelig trengte hjelp.
Avatar

Frikar

des 10 2021 - 09:02
 "Som jeg har påpekt i et tidligere innlegg: jeg gir bare de svarene jeg skulle ønske at jeg selv hadde fått den gangen jeg virkelig trengte hjelp."

God retningssnor det. Så får vi være enig om at hva som er konstruktivt å høre for folk med reelle psykiske/kroniske problemer er høyst forskjellig. Når du skriver dine korte svar kommer det kalde og dømmende frem. Du kler lengre svar, for dette siste her var faktisk interessant.
Avatar

Enydagtruer

des 10 2021 - 12:07
Jeg ser poenget ditt. Men nå sitter jo også beskyldningene om at jeg og andre er "kalde og dømmende" ganske løst hos mange med både kroniske og akutte lidelser, og når man har blitt beskyldt for dét mange nok ganger på uriktig grunnlag (ref. hysteriske "føledamer") så internaliserer man gjerne en spesifikk respons.

Også i helsevesenet er dette en utfordring, da helsepersonell må forholde seg både til mennesket og dets subjektive opplevelser, og lidelsene/sykdommene fra et rent faglig perspektiv (Intersubjektivitetsproblematikk). Bare fordi noen har en psykisk lidelse, betyr ikke det at de ikke også kan ha et holdningsproblem. Men på grunn av at offentlig helsepersonell også er statsrepresentanter, er de pliktig til å respektere pasientenes (sub)kulturelle tilhørighet og subjektive virkelighetsforståelse, og kan dermed ikke _kreve_ noen holdningsendring hos pasienten, bare oppfordre til det. Private behandlere og vanlige borgere har ikke denne forpliktelsen ovenfor hverandre, fordi de ikke er statsrepresentanter (og kan dermed bruke behandlingsmetoder som det offentlige helsevesenet ikke har lov til). Avtalefriheten mellom borgerne hjemler at det i en borger-borger relasjon kan stilles krav om holdningendringer, den grenser riktignok mot bl.a. diskrimineringlovgivningen, men det er likevel et stort spillerom. Borgerne kan heller ikke kreve det samme av andre borgere som de kan fra statsrepresentanter.

Mitt generelle inntrykk av "sinte hvite menn" (som eksempel) er at de ikke forholder seg til våre grunnlovsfestede liberale rettigheter, men til det de selv _mener_ de har rett på i samfunnet. (Man har faktisk ikke noen RETT til å lykkes i kjærlighetslivet, og heller ingen PLIKT til å videreføre genene sine) Men da har de jo heller ikke noe å stille opp med ovenfor andre særinteressegrupper (f.eks. "wokere") som heller ikke respekterer liberale rettigheter. Oppegående konservative i USA har skjønt dette, og at de må samarbeide med liberale (i ordets rette forstand) for å slå tilbake woke-hysteriet på universitetene der. I Norge hadde vi gode meningsutvekslinger rundt dette på Verdidebatt.no for noen år siden.

Kall meg gjerne kald og dømmende bare fordi jeg påpeker disse fakta, det lever jeg fint med. I et annet land og et annet samfunnsystem basert på andre verdier enn våre, ville det selvfølgelig forholdt seg annerledes.
Avatar

Frikar

des 10 2021 - 12:47
Som en hvit man som var litt sintere før, så kan jeg si at våre "grunnlovsfestede liberale rettigheter" har lite med saken å gjøre. At en ikke har rett til å lykkes i kjærlighetslivet og ingen plikt til å reprodusere har lite å gjøre med personlig lykke/depresjon. Det er skivebom og resulterer i kynisme

Når du sier at det er fordi du påpeker fakta, at du blir kalt kald, så er jo det en ikke så overraskende konklusjon om deg selv. Jeg vil jo si du bommer på faktaene her med det du sier.

Vi er nok mye enige om wokekulturen
Avatar

Enydagtruer

des 10 2021 - 12:59
Da får vi vel bare være enige om å være uenige. Med forbehold om at vi snakker helt forbi hverandre, hva er det jeg skriver som er faktafeil her?
Avatar

Re: Sinte hvite menn i alle aldre

des 10 2021 - 13:47
Faktafeilen er at problemet med å ikke lykkes i kjærlighetslivet eller å reprodusere seg skulle løses ved å forholde seg til våre "grunnlovsfestede liberale rettigheter" . Eller være forårsaket av å ikke forholde seg til våre "grunnlovsfestede liberale rettigheter" . Det har seg slik at det er fundamentale menneskelige ufordringer som ikke kan løses ved grunnloven.

Uansett er du en interessant tilstedeværelse når du har en mer åpen tone, Frikar
Avatar

Re: Sinte hvite menn i alle aldre

des 10 2021 - 14:50
Da snakket nok vi om litt forskjellige ting. Jeg refererer ikke spesifikt til trådstarter her, men til problematikken han tar opp. La oss for enkelhets skyld si at det er mulig å formulere noen konkrete mål for hva man ønsker på det området. Ulike mål vil kreve ulike tilnærminger, og dypest sett vil det legale systemet i et samfunn _og prinsippene som ligger bak_ påvirke hvilke tilnærminger som er effektive og ikke. La oss si at noen ønsker et såkalt tradisjonelt forhold basert på konservative verdier. Da må man velge en konkret strategi som er hensiktsmessig i forhold til dét målet, og ikke den strategien som er en trend i "samfunnet" eller "media" på ethvert tidspunkt. Det er her grunnlovsrettigheter kommer inn. For med grunnlovsrettigheter som (retorisk) plattform står man på trygg grunn til å ta diskusjonen med alle dem som påberoper seg å eie sannheten på feltet og dermed prøver å diktere for andre hvordan de skal leve sine liv, inkludert hvilke fremgangsmåter de skal bruke for å lykkes i kjærlighetslivet. (Vi kan lære mye av amerikanere om dette. De har sine grunnlovsrettigheter helt fremme i bevisstheten som noe veldig konkrét, i motsetning til flertallet i Norge som bare ansér juridiske rettigheter og plikter som et abstrakt fenomen for spesielt interesserte.) Mange tror f.eks. at ekteskap er synonymt med monogami, men en høyesterettsdom fra 1952 (hvis jeg husker rett) slo fast at det ikke er tilfellet. Uenigheter om dette saksforholdet må dermed diskuteres ut fra andre premisser enn de juridiske. Her er det altså like mye snakk om å ha klarhet i hva som er juridiske rettigheter og hva som ikke er det. Og for å kunne kjenne til den grensen må man altså _forholde seg til_ at vi har juridiske rettigheter og plikter i utgangspunktet, ref. Grunnloven. Nå har ikke jeg sett det NRK-programmet det refereres til, men er godt kjent med at mange sinte unge menn ikke akkurat velger gode strategier for å finne kjærligheten, ikke minst med tanke på hvilke premisser de setter opp for seg selv i tilnærmingsmetodikken.
Avatar

Frikar

des 10 2021 - 15:16
Du sier mye interessant om det juridiske, men det juridiske kan ikke gjøre noe med den naturgitte diskrimineringen mennesker driver med. De peneste, smarteste, mest talentfulle, friskeste, sterkeste osv, velger "de peneste, smarteste, mest talentfulle, friskeste osv". For å ikke snakke om å bli valgt i det hele tatt.

Juridisk frihet til sex eller forhold gir deg ikke sex eller forhold. Juridisk frihet gir deg heller ikke sterk helse eller arbeidsevne. Juridisk frihet løser dermed ikke problemene som de på utsiden egentlig sliter med.

Frihet er først og fremst den sterkestes rett.
Avatar

Re: Sinte hvite menn i alle aldre

des 10 2021 - 15:28
Da snakker vi altså om helt forskjellige ting. Jeg deler ikke ditt premiss om at det foregår en "naturgitt diskriminering" eller at frihet er "den sterkestes rett", så da kommer vi nok ikke lengre her.
Avatar

Re: Sinte hvite menn i alle aldre

des 10 2021 - 18:29
Kirkebrenningstiden var en overgangsperiode og en veldig interessant tid å vokse opp i. Selv om ikke internett og den nye sosiale medievirkeligheten var blitt allemannseie, så var forandringen i gang. Folk som tidligere hadde blitt sensurert (på ordentlig!) fikk endelig slippe til med meningene sine. Mange som husker den tiden ser derfor rart på de som snakker om "sensur" idag. Går vi enda lengre tilbake vet vi at det var ulovlig å ta inn andre TV-signaler enn NRK (Det ble sett mellom fingrene med svensk TV som man kunne ta inn i grenseområdene.) Men det var dessverre også mange "motkulturelle" som misbrukte de nye mulighetene til å fremme sine egne agendaer. Det betaler de dyrt for idag, og de kommer til å betale enda dyrere for det i årene fremover når flere og flere får vite hva de har gjort. Kanskje sinte unge menn kunne rette raseriet sitt den veien istedenfor innover?

EDIT: Dette er tilsvar til et innlegg som forsvant. Det må ha blitt slettet av innsenderen og ikke av admin, da det ikke var noe der som tilsa sletting ift. SDMO sine regler.
Avatar

Re: Sinte hvite menn i alle aldre

des 10 2021 - 20:44
De premissene er for meg helt innlysende, så nei, da kommer vi ikke lengre. Jeg er forundret over hvor mange som ikke greier å se det, når bevisene blinker i neonlys overalt.
Avatar

Premisser og trossystemer

des 10 2021 - 21:27
Det er jo en ærlig sak, men i så fall er det en kamp mellom trossystemer, og da tror jeg de sinte hvite mennene har dårlige odds. Personlig tror jeg at "den naturlige tilstand" er balanse og likevekt, og møter verden med den holdningen. Mine grunnlovsfestede rettigheter er bare et verktøy i så måte. (Jeg har prøvd alternativet du beskriver, men det var bare fryktelig slitsomt.) Siden du utfordret meg har jeg prøvd å beskrive hvordan mitt alternativ fungerer. Det er opp til deg om du vil prøve.
Til forsiden