Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Selvtilliten er ikke på topp. Noen tips?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Selvtilliten er ikke på topp. Noen tips?

mai 19 2018 - 22:39
I det siste har selvtilliten min vært på bunnen. Jeg går på ungdoms skole og det de fleste sier om meg er «smart». Jeg var litt flinkere i engelsk og nå er det det som definerer meg. Var egentlig ikke så flink i utgangspunktet, det kan jeg bevise med masse ting. Fordi jeg klarer jo egentlig ingenting. Vet ikke hvorfor, men nå føles det ut som om det er alt ved meg. Nå som vi blir vurdert med karakter føler jeg stort press for å gjøre det bra.
Sommeren er også her og jeg hater egentlig kroppen min. For liten, for stor, feil størrelse og alt henger. Hater det bare, men hva kan jeg gjøre?
Avatar

Re: Selvtilliten er ikke på topp. Noen tips?

mai 19 2018 - 23:23
"Smarthet" har blitt en av dine primære kilder til verdi. Men det er fullt mulig å være "dum" og isteden ha en annen primær kilde til verdi. Den beste/sunneste primære kilden til verdi, er å ha verdi som den personen du er. Altså ikke hva du kan eller hva du presterer, men HVEM du er. (Merk: Å faktisk få til dette er selvfølgelig lettere sagt enn gjort...)

Angående kroppen din:
Du kan enten spise og trene riktig, hvis du er motivert nok til det. Eller så kan du beholde den kroppsformen du har og forsøke å akseptere den ved og forsøke å finne andre kilder til din verdi (som nevnt ovenfor).
Avatar

Selvtillitt

mai 20 2018 - 00:02
Mye klokt! Selvtillitt og selvfølelse er 2 forskjellige følelser har jeg lært meg.Jeg kan ha god selvtillitt,men kjenner på en elendig selvfølelse.Jeg synes det er for mye fokus også på hva slags posisjon,hvilke ting,klær og utseende-det som virkelig betyr noe er hvem man er,ikke hva man er (jobb osv)
Til forsiden