Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Selvskading

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Selvskading

jan 9 2011 - 00:43
Jeg bruker å kutte, eller rispe, meg selv for å få ut noe av frustrasjonen inni meg. Men nå for tida føler jeg at det ikke er nok. Det er liksom for lite. Jeg føler at jeg må gjøre noe mer. Større. Jeg veit ikke helt hva. Jeg har tenkt på det med å f.eks. hoppe ned fra ett tak. Bare gjøre noe dramatisk noe..
Også lurer jeg på om andre også har følt det slik ? Hva har dere gjort med det ?
Avatar

Re: Selvskading

jan 10 2011 - 20:03
Hei.

Jeg kjenner meg godt igjen i d du skriver. Jeg var også sånn i ungdomsåra mine. Jeg drev mest med risping da, så jeg har ikke tydelige arr på armene. En gang så gikk d for langt...kutta litt for mye, så blødningen stoppa ikke. Ambulansen kom, og personellet stoppa blødningen. Har aldri vært så flau i hele mitt liv. Dagen etter så ble d frivillig innleggelse på psyk.
Etter den gangen, så har d aldri vært kutting, men jeg kan kløne eller klipe meg selv, når ting er vanskelig.

Har hatt mange tanker om mye, men d skal jeg ikke gå inn på nå. Mitt råd er og ta kontakt med noen, få snakket ut om d du sliter med. Du er ikke alene.

Nemoline
Avatar

Re: Selvskading

jan 10 2011 - 22:07
Jeg kutter ikke så dypt, og jeg blør nesten aldri.
Jeg har snakket med noen, men føler desverre ikke at det hjelper :S
Avatar

Re: Selvskading

jan 10 2011 - 22:59
Hei :)

Jeg skrev et svar tidligere som jeg slettet etterpå.

Jeg kjenner meg også igjen i det du skriver. Det er vanskelig å beregne hvor dypt det blir når man kutter seg. Jeg har stygge arr over hele kroppen, dessverre. Nå har jeg ikke skadet meg selv på lenge. Når det blir for mye hjelper det å trene til jeg ikke kan mer, men jeg har slått knyttneven i murveggen også noen ganger for å roe meg ned. Kjæresten min blir sint når jeg skader meg selv og jeg vil ikke ha flere arr, så jeg håper jeg kan klare å la være i fremtiden.

Jeg har aldri gitt etter for trangen til å kaste seg foran lastebiler eller fra høyder. Impulsene kan være ganske sterke og uten motforestillinger og jeg kan forstå at du synes det er skummelt med slike tanker og impulser. Jeg kjenner ikke til noen mirakelkur. Bedring tar tid. Jeg synes du skal be om hjelp og gi det tid. Jeg fikk hjelp - både medisiner og terapi og fungerer veldig mye bedre nå, etter et års sammenhengende behandling.

Lykke til!
Avatar

Re: Selvskading

jan 10 2011 - 23:34
Jeg har snakket med helsesøstera på skolen min, ol. men de vil bare si ifra til foreldrene mine. Og det vil jeg bare ikke. Så jeg sluttet å snakke med dem..
Avatar

Re: Selvskading

jan 11 2011 - 09:39
Hei igjen

Foreldrene dine kan ikke hjelpe deg hvis de ikke vet hva som foregår. Vil du ikke gi dem en sjanse?
Avatar

Re: Selvskading

jan 25 2011 - 19:46
Så vondt å lese. Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Jeg har drevet med selvskading siden jeg var 14 år, jeg holder desverre på med det fortsatt, er snart 27år. Men det er heldigvis ikke så ofte som det var i begynnelsen, men det går veldig opp og ned i perioder og det er vondt. Da jeg var 19 valgte jeg å være åpen om det. Fortalte det til mamma, og noen andre i familien. Veit ikke om jeg gjorde det rette ved å fortelle det til noen, for selvskading kan være tøft å takle for en selv og dem som står rundt, men for meg så føtes det riktig, og i dag er jeg fortsatt åpen, eller jeg er i hvertfall ærlig når mamma, legen min eller psyk.hjetj. spør meg om jeg har kutta.
Beste er å søke hjelp:)

Det er vondt å stå aleine med det. Og det kan bli værre skading etterhvert hvis man ikke kommer ut av det eller har kontroll over det. Jeg har brukt mange forskjellig måter. Ønsker ikke å skrive det her, i tillfelle det kan trigge noen eller øke lysten for dere til å prøve ut nye metoder som man ikke har kontroll over.

Søk hjelp. Anbefaler ikke at noen begynner eller fortsetter med selvskading.
Men jeg forstår at det er en trygg grunn for noen å holde seg til selvskading aleine.

Til forsiden